Kabels 
Overige Producten 
Account  

Coax Kabel


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 163 productenVolgende

Waar moet u op letten?

Zoals u waarschijnlijk al heeft gezien, heeft Allekabels diverse coax kabels in het assortiment. Genoeg verschillende zaken dus waar u op moet letten als u een coax kabel wilt kopen. Als u televisie kijkt, dan zijn steeds meer zenders in High Definition door de komst van digitale televisie. Door de betere kwaliteit beeld zult u dus ook moeten nadenken over de kwaliteit coax kabel. Een kwalitatief goede coax kabel heeft als eigenschappen een hoog frequentie bereik, een lage demping en een goede afscherming. Met een goede kabel zult u dan ook merken dat u zonder storingen of verzwakking het signaal doorkrijgt. Geen ergernissen meer dat er bijvoorbeeld blokjes in beeld verschijnen. Als u de coax kabel gebruikt voor radio, analoge en digitale televisie of via satelliet, dan volstaat een buitendiameter van 7 mm, een demping van 9 of 12 dB per 100 op 230 MHz, 750 Ohm impedantie en een afscherming van minimaal 90 dB. Hirschmann en Technetix zijn merken die wij aanraden, omdat ze gegarandeerd goede kwaliteit kabels leveren.

Goede eigenschappen van een coax kabel

Een coax kabel moet dus minstens aan 3 eigenschappen voldoen: een lage demping (impedantie), hoog frequentiebereik en een goede afscherming. Door een lage demping wordt het signaal niet te snel verzwakt in de kabel. Hoe hoger de waarde, des te ‘slechter’ is de kabel. Een voorbeeld ter verduidelijking: een demping van 12 dB per 100m houdt in dat bij elke 100 meter kabel 12 decibel signaalverlies is bij 230 MHz frequentie. Dus als u al een langere coax kabel gaat gebruiken, zorg er dan voor dat deze een lage dempingswaarde heeft. Over het algemeen wordt afgeraden om coax kabels langer dan 10 meter niet te gebruiken. Maar als u een kabel heeft met een hele lage demping, dan is dit meestal geen enkel probleem. Of u monteert zelf een coax kabel door het materiaal los te kopen. Een frequentiebereik van analoge en digitale televisie is op dit moment tussen de 5 en 862 Megahertz (MHz). Dit bereik zal in de toekomst opgeschroefd worden naar 1700 MHz. Deze uitbreiding heeft te maken met de toename van HD- en 4K-kanalen en om hogere internetsnelheden aan te kunnen. Aangezien de uitzendkwaliteit van televisiediensten niet gaat wachten op de ontwikkeling van coax kabels, zullen dit soort kabel dus zich onder andere moeten schikken naar de betere kwaliteit van de zenders en televisies.

Afscherming

Een coax kabel is opgebouwd uit verschillende lagen. In het midden zit een koperen kern. Daaromheen zit een isolator (diëlektricum). Bij de betere coax kabels is de isolator ook nog eens voorzien van een afschermfolie (aluminium). De afscherming is een belangrijk onderdeel, aangezien hiermee het signaal goede doorstroom krijgt en de storende signalen die van buitenaf komen worden tegengehouden. Over de beschermfolie zit een – meestal koperen – mantel en een isolatiemantel gevlochten. Gebruikt u een mindere kwaliteit aan coax kabel, dan heeft u kans dat u storingen krijgt. Dit resulteert vaker in een aantal zenders die niet goed (blokjes in beeld) of helemaal niet werken. Deze storingen ontstaan door instraling van signalen van buitenaf, in de lucht. Deze signalen zorgen voor interferentie. Zo is bijvoorbeeld het huidige 4G netwerk een veelvoorkomende storingsfactor op dit moment. Bepaalde zenders werken dan niet meer, omdat zij op dezelfde frequentie zitten als 4G. Daarom is het belangrijk om een kwalitatief goede coax kabel met een goede afscherming te hebben. Onder andere het 4G netwerk zal dan geen storingen meer vertonen op de betreffende zenders.

Coax kabel per meter / op rol

Als vuistregel wordt vaak gehanteerd: vanaf het aansluitpunt kunt u probleemloos een coax kabel van 10 meter gebruiken, zonder dat u een versterker nodig heeft. Als u een splitter gebruikt, dan wordt de lengte teruggeschroefd naar 5 meter. Het is sterk af te raden om bij een kabel van meer dan 10 meter een kant-en-klaar product te kopen. De kant en klare coax kabels zijn vaker minder goed afgeschermd, waardoor u meer kans heeft op storingen van buitenaf. Zelfs als u dan een versterker gaat plaatsen met het doel om ruis weg te nemen, kan het tegenovergestelde zomaar gebeuren: de ruis en storingen worden alleen maar versterkt. Het beste kunt u dus vooraf bepalen hoeveel meter coaxkabel u nodig heeft en dit aantal vervolgens bij ons bestellen. Bestel dan gelijk ook via ons uw losse coaxpluggen. U bent dan misschien in totaal wel iets meer kwijt dan met een kant en klare variant, maar u zult merken dat u hierdoor geen storingen heeft, waarbij de ergernis over slechte kwaliteit plaatsmaakt voor een plezierige kijkervaring zonder storingen.

De beste coax kabel: Kabel Keur keurmerk

Kabel Keur is een keurmerk met richtlijnen voor kwalitatief goede coax kabels. Naast deze kabels kan dit keurmerk ook afgegeven worden op connectors, splitters, koppelingen en versterkers. Dit is opgesteld door een overkoepelende organisatie van Nederlandse kabelaars: NLkabel. Het keurmerk bestaat sinds 2008 en helpt consumenten onder andere om de beste kwaliteit coax kabels te kopen. De technische ontwikkelingen staan nooit stil. Doordat er steeds hogere kwaliteit aan televisies worden gemaakt en daarbij ook betere uitzendkwaliteit van televisiediensten worden geleverd, kan de ontwikkeling van de coax kabel niet achterblijven. Tegenwoordig worden de meeste storingen veroorzaakt door 4G internet of andere draadloze communicatie-uitingen. Kabel Keur zal dus regelmatig producten moeten testen om te kijken of ze nog aan de kwaliteit voldoen die op dat moment gangbaar is. Wilt u zeker dat u de beste kwaliteit coax kabel aanschaft? Kijk dan via de webshop in ons assortiment de coax kabels met Kabel Keur keurmerk.

Groene grondkabel: buitens- of binnenshuis

Heeft u een tuinhuis of schuur achter in uw tuin staan die u ook wil voorzien van televisie, eventueel aangevuld met radio en internet? Dan kunt u het beste een coax kabel onder de grond aanbrengen. Maar aangezien de grond continu erg vochtig is – zeker in Nederland – kunt u voor de aanleg geen standaard coax kabel gebruiken. Daarvoor verkopen we bij Allekabels speciale, zogenoemde grondkabels. Deze kabels zijn specifiek bestand tegen vocht dat vrijwel continu aanwezig is. Ideaal dus voor onder de grond. Wilt u geen coax kabel door uw huis laten lopen? Begrijpelijk, want al die kabels langs de muren verfraait een kamer allerminst. Dan kunt u er voor kiezen om een coaxkabel via de buitengevel van de woning te laten lopen. Ook dan komt dus de groene grondkabel goed van pas. En wacht dacht u van vochtige ruimtes binnenshuis? Bedenkt u eens dat een coax kabel langdurig in de kruipruimte ligt, wellicht in een plas met water. Na verloop van tijd zal de coax kabel beschadigd raken door het vocht. Als de kabel eenmaal door vocht is beschadigd, noemt men dit ook wel een ‘bezopen kabel’. Dus ook voor kruipruimtes heeft u ook een grondkabel nodig. Grondkabels zij bestendig tegen natte omstandigheden. Dit komt door de dikkere buitenmantel die een speciaal vochtwerend materiaal heeft.

Uw coax kabel online kopen

Een coax kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een coax kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie