Kabels 
Overige Producten 
Account  

Coax kabels 5 meter

De diensten voor televisie, internet en telefonie kunnen op verschillende manieren de woning binnenkomen. Op dit moment is de meest voorkomende manier van het ontvangen van deze diensten via de coax kabel. Het aansluiten van apparatuur zoals een televisie, modem, telefoon of interactieve ontvanger op de hoofdaansluiting van de woning gaat meestal eenvoudig. Omdat de hoofdaansluiting niet altijd in de buurt zit van het apparaat dat u wilt aansluiten, kunt u een coax kabel van 5 meter kopen. Hiermee kunt u de apparaten aansluiten, ook als ze verder van de hoofdaansluiting vandaan staan. Voor de beste ontvangst kunt u gebruik maken van een hoge kwaliteit coax kabel 5 meter. Lees meer

Gebruik van een coax kabel 5 meter

Een coax kabel van 5 meter kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De meest bekende vorm en ook meest voorkomende manier waarvoor een coax kabel gebruikt wordt is voor het aansluiten van een televisie. Tot een aantal jaar geleden kon televisie alleen met een coax kabel worden aangesloten. Het signaal dat toen werd doorgegeven was een analoog signaal waarmee u alleen zenders ontving. Tegenwoordig is er naast het analoge signaal ook een digitaal signaal dat wordt doorgegeven over de coax kabel. Dit biedt veel meer mogelijkheden dan alleen televisie. Het is nu mogelijk om een kabelmodem aan te sluiten, waardoor u via dat modem ook kunt bellen en internetten. Digitale televisie is ook haast niet meer weg te denken uit de woonkamers tegenwoordig. Dit wordt ook mogelijk gemaakt door het digitale signaal dat wordt doorgegeven. Wanneer u een apparaat op de hoofdaansluiting wilt aansluiten, dan zet u deze niet altijd in de buurt van de hoofdaansluiting. Een coax kabel 5 meter is dan erg geschikt. Hiermee kunt u het apparaat aansluiten, ook als deze op een grotere afstand van 5 meter staat. Deze afstand is vrij standaard in de breedte van een woonkamer.

Verschillende coax kabels

Coax kabels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. U kunt er voor kiezen om een kant-en-klare coax kabel van 5 meter te kopen. Hiermee kunt u thuis direct de apparaten aansluiten die u wilt. Het is ook mogelijk om zelf een coax kabel 5 meter te maken en aan te sluiten. Hiervoor kunt u een coax kabel 5 meter kopen zonder connectoren (stekkers). De connectoren kunt u dan zelf monteren. U moet er dan wel op letten dat u de juiste connectoren koopt (voornamelijk lettend op de kabeldiameter), die ook geschikt zijn om het apparaat waarvoor u de coax kabel van 5 meter wilt gebruiken mee aan te sluiten. De kant-en-klare coax kabel met 5 meter lengte heeft al aan beide uiteinden een stekker zitten. Ook de kwaliteit van coax kabels kan zeer verschillen. Een merkloze coax kabel 5 meter is dan wel een stuk goedkoper, maar de kans op kwaliteitsverlies van het signaal is een stuk groter dan wanneer u een coax kabel 5 meter van een bekend merk koopt. Een goed voorbeeld hiervan is de Hirschmann coax kabel 5 meter. Hirschmann is een bekende en betrouwbare producent van coax kabels en bijbehoren accessoires. Deze producten zijn gegarandeerd van topkwaliteit.

Demping

De kwaliteit van het signaal dat wordt doorgegeven over een coax kabel 5 meter wordt bepaald door de demping die de kabel heeft. Een lage demping zorgt voor een beter signaal dan wanneer een coax kabel 5 meter een hoge demping heeft. Bij een hoge demping is er meer ruis en wordt het signaal sneller verstoord door signalen van buiten de coax kabel om. Signalen van bijvoorbeeld het mobiele 4G netwerk kunnen zorgen voor storingen in de coax kabel 5 meter. Een coax kabel van goede kwaliteit is daarom vaak voorzien van meerdere beschermlagen. De kern bestaat over het algemeen uit koper en is soms verzilverd om voor beter geleiding te zorgen. Om de kern bevindt zich een isolerende laag met daaromheen een buitengeleider. De buitenste laag is het omhulsel van de kabel die de coax kabel 5 meter beschermt tegen directe invloeden van buitenaf zoals vocht of temperatuurverschillen. Hoe beter de bescherming, hoe beter het signaal dat wordt doorgegeven. De eerder genoemde Hirschmann coax kabel 5 meter is een kabel die gemaakt is van materialen van hoge kwaliteit. Hierdoor is ook de kwaliteit van de coax kabel zelf een stuk hoger. Meestal hebben deze coax kabels een lage demping en krijgt u dus het signaal binnen met de beste kwaliteit. Zo voorkomt u storingen op televisie, telefoon en internet.

Toebehoren

Wanneer u een coax kabel van 5 meter wilt aansluiten, dan kunt u dit rechtstreeks doen vanaf de aansluiting naar bijvoorbeeld uw televisie of kabelmodem. Wanneer u meerdere apparaten wilt aansluiten via de coax kabel, dan heeft u een splitter nodig. Met een splitter wordt het signaal in twee of meerdere delen opgesplitst. Over een grotere afstand is de kans dan wel aanwezig dat een deel van de kwaliteit van het signaal verloren kan gaan. Als het signaal dat binnenkomt op de hoofdaansluiting niet sterk genoeg is dan kunt u een antenneversterker kopen. Hiermee wordt het signaal versterkt dat binnenkomt en is het vaak mogelijk om meerdere apparaten in één keer aan te sluiten zonder kwaliteitsverlies. Een antenneversterker heeft vaak meerder aansluitingen waaronder een retouraansluiting. Hier kunt u een kabelmodem op aansluiten die niet alleen een signaal ontvangt vanuit de provider, maar ook gegevens kan verzenden naar de provider. Interactieve televisie, zoals uitzending gemist en live pauzeren, is hierdoor mogelijk.

Coax kabel 5 meter kopen

Wanneer u een coax kabel 5 meter wilt aanschaffen dan heeft u meerdere mogelijkheden. Kiest u ervoor om zelf een coax kabel op maat te maken en de stekkers zelf te monteren? Of wilt u liever een kant-en-klare coax kabel 5 meter met daarop al stekkers gemonteerd? De kwaliteit van de coax kabel 5 meter is ook zeer belangrijk. Voor een goede verbinding en het goed doorgeven van het signaal kunt u het beste een coax kabel van 5 meter aanschaffen met een lage demping. Ook de bescherming van de kabel door het materiaal waarmee de kabel vervaardigd is dragen bij aan de kwaliteit van de kabel en de kwaliteit van het signaal. Sluit u meerdere apparaten aan zoals een televisie en een kabelmodem? Dan koopt u een splitter om het signaal te kunnen verdelen.

Uw coax kabel 5 meter online kopen

Een coax kabel van 5 meter koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een coax kabel 5 meter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Coax Kabel

Klantenservice & Informatie