Kabels 
Overige Producten 
Account  

Coax kabels 15 meter

Televisies, kabelmodems, telefoons, radio’s en schotelantennes kunnen op verschillende manieren en met verschillende technieken worden aangesloten. De bekendste soort kabel waarmee dit kan is een coax kabel. Coax kabels kunnen het signaal dat u voor internet, televisie, radio of telefonie nodig heeft doorgeven vanaf de hoofdaansluiting in uw woning. De hoofdaansluiting voor dit signaal zit niet altijd in de buurt van uw televisie of de plek waar u een kabelmodem wilt plaatsen. U heeft dan een lange kabel nodig, zoals een coax kabel 15 meter. Lees meer

TV coax kabel 15 meter

Televisiesignalen kunnen in bijna elk huishouden worden doorgegeven met behulp van een coax kabel. Voor het kijken van televisie op de “ouderwetse” analoge manier heeft u alleen een coax kabel nodig. Deze sluit u aan op de televisie en aan de andere kant op de hoofdaansluiting in uw woning. De aanbieder van het televisiesignaal moet dan wel analoge televisie ondersteunen, iets dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is. Daarom is er tegenwoordig digitale televisie. Ook dit signaal komt via dezelfde aansluiting binnen. Digitale televisie kunt u met behulp van een digitale ontvanger of decoder gebruiken in combinatie met een coax kabel. Staat uw televisie verder van de hoofdaansluiting dan u zou willen? Dan kunt u het beste een coax kabel 15 meter aanschaffen. Met een tv coax kabel 15 meter wordt het signaal zonder verlies van kwaliteit over een grotere afstand doorgegeven. Deze kabels zijn ook van hoge kwaliteit en kunnen tegen een stootje, zeker als u ook nog voor een kwaliteitsmerk zoals Hirschmann kiest.

Kwaliteit

Voor de ontvangst van een televisie of ander signaal over een grotere afstand heeft u wel een coax kabel 15 meter nodig die van hoge kwaliteit is. Goede kwaliteit kabels zijn van hoogwaardig materiaal en hebben de juiste eigenschappen voor het doorgeven van een computernetwerk of een televisiesignaal. Naast verschillen in materiaal moet de coax kabel 15 meter ook krachtig genoeg zijn om het signaal over een lange afstand zonder teveel signaalverlies te transporteren. Een coax kabel 15 meter moet daarom een lage demping hebben. Lage demping betekent dat de kwaliteit van de kabel hoog is en dat het signaal zonder veel moeite kan worden doorgegeven. Wanneer u een coax kabel 15 meter zou hebben die een hoge demping heeft, dan is de kwaliteit van de kabel ook slecht en zult u over een grote afstand geen gebruik kunnen maken van het televisiesignaal of computernetwerk. Een andere factor die hier van invloed op kan zijn is de frequentie van het signaal dat wordt doorgegeven. Een coax kabel 15 meter kan analoge en digitale signalen doorgeven tot 120 decibel. Mede hierdoor hebben deze kabels een lage demping en dus hoge kwaliteit.

Verschil in kabels

Coax kabel 15 meter is in verschillende soorten verkrijgbaar. U kunt ervoor kiezen om zelf een coax kabel en stekkers voor het aansluiten te kopen. Deze kunt u dan eigenhandig op de gewenste maat maken en door de stekkers aan de kabel te monteren krijgt u een eigen gemaakte coax kabel 15 meter. De meeste kabels die u over een afstand van 15 meter wilt gebruiken zijn ook kant en klaar te koop. Een coax kabel 15 meter heeft in dat geval al aan beide uiteinden een stekker zitten voor in de hoofdaansluiting waar het signaal uitkomt en voor de televisie, het kabelmodem of de satellietontvanger. Het verschil in kwaliteit wordt ook bepaald door het materiaal en de fabrikant van de coax kabels. Coax kabels van hoogwaardige kwaliteit en met een lage demping worden onder andere gemaakt door de Duitse fabrikant Hirschmann. Een Hirschmann coax kabel 15 meter is een coax kabel die tegen een stootje kan en gegarandeerd gebruikt kan worden voor de overdracht van een signaal zonder al teveel signaal verlies.

Accessoires

Als u een kant en klare coax kabel 15 meter koopt dan is deze ook direct klaar voor gebruik. Wanneer u een coax kabel 15 meter zelf op maat wilt maken dan heeft u hiervoor ook verschillende accessoires nodig. Om de kabel aan te sluiten op de hoofdaansluiting in de woning is er een stekker nodig en ook voor de aansluiting in de televisie, het kabelmodem of de schotelantenne is een stekker nodig. Wanneer het signaal vanuit de hoofdaansluiting niet sterk genoeg is om te worden doorgegeven over de coax kabel 15 meter, dan kunt u hiervoor ook een antenne versterker kopen. Een antenne versterker versterkt het oorspronkelijke signaal. Met een antenne versterker kunt u ervoor zorgen dat het signaal ook minder verloren gaat door het gebruik van de langere kabel. Wilt u het signaal voor uw televisie twee kanten op sturen, dan zijn er ook coax splitters te koop. Met een coax splitter kunt u één aansluiting opsplitsen zodat u het signaal op twee plaatsen kunt gebruiken zonder dat het signaal van een van de twee aansluitingen aan kwaliteit inboet.

Coax kabel kopen 15 meter

Voor het kopen van een coax kabel 15 meter moet u op een aantal punten letten. Het is belangrijk dat de coax kabel 15 meter ook van goede kwaliteit is en dat deze een lage demping heeft. Door een lage demping kan het televisiesignaal of het computernetwerk goed worden overgedragen. Als u voor kwaliteit wilt gaan dan zit u goed met coax kabels van het merk Hirschmann. Met een Hirschmann coax kabel 15 meter bent u ervan verzekerd dat u kwaliteit in huis haalt. Kabels van het merk Hirschmann zijn stevig en de kans op een kabelbreuk is minder dan wanneer u een kabel met hoge demping koopt. Besluit u om zelf een coax kabel 15 meter op maat te maken, vergeet u dan niet ook de benodigde accessoires aan te schaffen. U heeft dan niet alleen een kabel nodig maar ook de stekkers om de kabel op uw televisie, kabelmodem, radio of schotelantenne aan te sluiten. Is het signaal dat de woning binnenkomt al van matige kwaliteit, dan zijn er ook signaalversterkers die het signaal versterken en in goede kwaliteit kunnen doorgeven voor gebruik.

Uw coax kabel 15 meter online kopen

Een coax kabel of antennekabel 15 meter koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij altijd bereikbaar.

Coax Kabel

Klantenservice & Informatie