Filters
Kabels 
Overige Producten 
Account  

Mini DisplayPort Kabel


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 110 productenVolgende

De computerbeeldschermstandaards VGA en DVI

De DisplayPort-standaard wordt gebruikt in combinatie met VGA, DVI en HDMI in het grote assortiment aan adapters en adapterkabels dat Allekabels.nl heeft. Daarom dat ook de andere beeldschermstandaards even kort toegelicht worden. VGA is de oudste standaard hier en is het acroniem voor Video Graphics Array. In 1987 door IBM op de markt gebracht, is het lange tijd de absolute standaard geweest voor monitoren. Kenmerkend aan deze standaard is het aantal pixels oftewel de resolutie van 640 pixels in de breedte maal 480 pixels in de hoogte. De beeldschermverhouding is, breedte staat tot hoogte als 4:3. Een monitor kan alleen communiceren met een computer als er een videokaart in de computer aanwezig is. Dat is een plaat met onderdelen erop, die alleen videobewerking doet. Later kwamen er betere VGA-beeldkwaliteitsvarianten van 800 x 600 pixels en 1600 x 1200 pixels. De navolgende standaard van de Digital Display Working Group kwam in 1999 op de markt. DVI staat voor Digital Visual Interface. Hiermee werden resoluties van 1920 x 1080 pixels of meer mogelijk. Het is een achterhaalde standaard, maar omdat er toch consumenten zijn die monitoren met die aansluiting hebben, hebben we de adapters ervoor nog in onze ruime catalogus.

De beeldschermstandaard HDMI

In 2003 kwam de huidige populaire monitorstandaard: HDMI oftewel de afkorting voor High-Definition Multimedia Interface. Een veel gebezigde uitdrukking is 1080p. De tegenhanger ervan is 1080i. Dit laatste staat voor 1080 horizontale beeldlijnen, die ieder overigens 1920 pixels bevatten. Een beeld wordt daarbij in twee fasen opgebouwd. In elke fase wordt de helft van het totaal aantal beeldlijnen weergegeven, oftewel een half beeld dat overeenkomt met 540 beeldlijnen. Dat gebeurt iedere 1/50ste seconde! De i in 1080i staat voor interlaced oftewel vervlechting van de twee halve beelden. 1080p oftewel high-definition is de opvolger en geeft per 1/50ste seconde een compleet beeld weer, dus twee keer zoveel beeldlijnen: 1080, met overigens wederom 1920 pixels in de breedte per beeldlijn. Gangbare resoluties zijn 1920 x 1080 oftewel 1080p, 1280 x 720 oftewel 720p. De p in 1080p staat voor progressive ofwel een progressieve beeldopbouw. De tegenwoordig gangbare versie HDMI 1.4 heeft maar liefst een scheidend vermogen oftewel oplossend vermogen oftewel resolutie van 4096 x 2160 pixels. Hiermee zijn haarscherpe beelden zichtbaar. Deze laatste resolutie is populair onder de aanduiding 4k. Omdat HDMI geen foutcorrectie heeft en niet geheel storingsvrij is, ligt de maximale kabellengte daarom bij 5 m om een zo storingsvrij mogelijke beeldoverdracht te kunnen garanderen.

De monitorstandaard DisplayPort en Mini Displayport

In 2006 kwam de jongste monitorstandaard op de markt. Het werd ontwikkeld door de Video Electronics Standards Association. Achter deze agglomeratie zitten befaamde computer-, elektronica- en videokaart-fabrikanten. Daar waar HDMI vooral toegesneden is op televisiebeeldschermen en ook als zodanig is ontwikkeld, is DisplayPort een standaard die specifiek voor computerbeeldschermen is bedoeld. Het ultieme kenmerk van deze standaard is dat het andere standaarden ondersteunt. Het is in feite een adapter in zichzelf. Een DisplayPort aansluiting detecteert zelf welke van de andere reeds besproken beeldschermstandaards is aangesloten. De op dit moment laatste versie, DisplayPort 1.4, heeft een enorme resolutie van maar liefst 5k oftewel 5120 x 2880 pixels bij een refresh rate van 60Hz. De refresh rate of herhalingsfrequentie is de waarde die aangeeft hoe vaak het beeld geschreven, zeg ververst, wordt. Dat merkt u als toeschouwer bij het kijken aan de mate waarin het beeld stilstaat oftewel niet trilt. Hoe hoger de frequentie, hoe rustiger het beeld is. Overigens ondersteunt DisplayPort ook USB Type C oftewel smartphones, tablets, notebooks etc. die deze USB aansluiting hebben. In analogie met USB kent ook DisplayPort een minivariant: Mini DisplayPort.

Mini Displayport accessoires

Zoals we zagen kan DisplayPort gebruikt worden met andere beeldschermstandaards: VGA, DVI en HDMI. Zo kan een monitor met Mini DisplayPort aangesloten worden op een computer, laptop of ander apparaat met een HDMI-poort via een Mini DisplayPort naar HDMI kabel. De Mini DisplayPort naar VGA adapter is een verbindingsstuk tussen computer met Mini DisplayPort aansluiting en VGA kabel van een oudere monitor. Het voordeel is dat er geen stuurprogramma oftewel driver hoeft te worden geïnstalleerd. Mini DisplayPort is hot swappable oftewel hot pluggable: aansluiten terwijl de computer aanstaat zonder installatie van drivers. Met deze adapter kunt u multi-scherm gamen op uw oude VGA met verbluffende kwaliteit. De Mini DisplayPort naar DVI kabel is beschikbaar voor een hele reeks resoluties: 4096 x 2160, 1920 x 1080, 1920 x 1200 en 3840 x 2160 pixels. Hiermee kunt u uw monitor met DVI aansluiten op een Mini DisplayPort computer. Alle adapters zijn zelfs verkrijgbaar in vergulde variant om het kijkgenot tot een verbeelding te laten worden. Het mag niet verbazen dat er ook verlengkabels zijn van DisplayPort naar DisplayPort, van Mini DisplayPort naar Mini DisplayPort en zelfs van Mini DisplayPort naar DisplayPort. Ze zijn ook als koppelstukjes verkrijgbaar, zonder Mini DisplayPort kabel eraan. Als u twee DisplayPort monitoren wilt verbinden met een computer met Mini DisplayPort, dan heeft Allekabels.nl daar een Mini DisplayPort splitter voor.

Uw Mini DisplayPort benodigdheden online kopen

Mini DisplayPort benodigdheden koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over Mini DisplayPort benodigdheden of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie