Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Kastverlichting

Kastverlichting zet trends

Bij dit type verlichting wordt vaker gekozen voor LED kastverlichting in de vorm van balken, maar ook nog steeds voor de vertrouwde inbouwspots zoals LED spots of halogeen spots. Reden hiervoor is het stijlvolle licht dat een inbouwspot geeft. Tegenwoordig wordt vaak LED verlichting in kasten gebruikt. LED inbouwspots worden minder warm dan een halogeen inbouwspot. Ze zijn energiezuiniger en ze hebben ook een langere levensduur (tot wel 10 keer). Daarbij zijn ze veiliger, omdat er geen warmte gedistribueerd wordt. Ook zijn de LED varianten milieuvriendelijker, aangezien er geen chemicaliƫn in verwerkt zijn. In vochtige ruimtes kan niet elk type verlichting worden gebruikt. In badkamers en stoomruimtes worden vaak 12 volt inbouwspots gebruikt, omdat dit extra veilig is. Daarnaast hebben ze ook meer branduren dan een 230V inbouwspot. In overige kastruimtes binnen in huis kunt u gewoon een 230V kastverlichting gebruiken.

Montage van inbouwspots

Deze verlichting kent veel verschillende wijzen van montage. U kunt dit soort verlichting vaak schroeven. Daarnaast kunt u ze echter soms ook plakken met meegeleverde plakstrips. Enkele modellen worden bevestigd met magneetstrips. Check altijd de betreffende verlichting productpagina over welke mogelijkheden uw kastverlichting beschikt. Kijk dan meteen even of de meegeleverde kabellengte voldoende is voor de toepassing die u wil.

Kastverlichting met sensor

Diverse modellen zijn uitgerust met bewegingssensors. Kastje open, lampje aan. Kastje dicht, lampje uit. Een automatisch programma wordt geactiveerd door de ingebouwde bewegingssensor. De gemiddelde tijd dat de kast verlicht wordt, duurt ongeveer 1,5 minuut. Over het algemeen beschikt dit soort kastverlichting over een voeding via batterijen. Check meteen op de productpagina welk soort batterijen u nodig heeft en of deze worden meegeleverd.

Lichtopbrengst en kleurtemperatuur

Vindt u behalve lichtopbrengst ook de lichtkleur belangrijk? De lichtkleur of kleurtemperatuur wordt weergegeven met de Kelvin-waarde (K). Hoe hoger deze waarde, hoe koeler de kleur van het licht. U vindt de betreffende lichtkleur zoals bijvoorbeeld koud wit licht voor kastverlichting op elke productpagina bij Allekabels aangegeven. We zijn gewend om bij verlichting te kijken naar hoeveelheid watt. Elk lichtbron (gloei-, halogeen-, spaar- en LED lamp) heeft echter een andere lichtopbrengst bij hetzelfde wattage. Hierdoor is het soms lastig om de juiste lamp te kiezen wanneer u een overstap maakt van de ene soort naar de andere soort lichtbron. Om een goede vergelijking mogelijk te maken, zijn de fabrikanten verplicht om de lichtopbrengst in lumen (afgekort: lm) op de verpakking te zetten. Hoe hoger de lumenwaarde, des te meer lichtopbrengst. De lm-waarde vindt u op de productpagina.