Kabels 
Overige Producten 
Account  

Netwerk Kaart

Een netwerkkaart inbouwen

Als uw laptop of computer niet beschikt over een netwerkkaart, is een logische oplossing natuurlijk om er dan gewoon eentje in te bouwen. Dit kan met een PCI netwerkkaart. Deze netwerkkaarten beschikken over een PCI bus om de netwerkkaart intern aan te sluiten in de computer, en een externe RJ45 aansluiting om uw netwerkkabel op de netwerkkaart aan te sluiten. Een PCI bus is een manier om een component aan te sluiten op de processor van een computer. Denk bijvoorbeeld aan een harde schijf, geluidskaart, of in dit geval een netwerkkaart. Deze netwerkkaarten beschikken doorgaans over een LAN aansluiting, waarmee u gemakkelijk bedraad internet kunt aansluiten.

Bedraad of draadloos?

Zoals aangegeven kunt u met netwerkkaarten met een LAN aansluiting gebruik maken van bedraad internet. Over het algemeen is bedraad internet sneller en stabieler. In tegenstelling tot een draadloze verbinding ondervindt u met een bekabelde verbinding namelijk minder last van storingen, veroorzaakt door andere netwerken en omgevingsfactoren. Bekabeld internet is daarnaast ook een stuk veiliger, omdat er geen draadloos netwerk wordt gebruikt dat ook zichtbaar en in de verkeerde handen bruikbaar is voor anderen in uw omgeving. Echter zullen wij de eerste zijn om toe te geven dat een bekabelde verbinding niet altijd even praktisch is, zeker niet in deze tijd waarin WiFi verbindingen zo vanzelfsprekend zijn. U bevindt zich niet altijd in de buurt van een plek waar u een netwerkkabel kunt aansluiten. Daarnaast wilt u vooral met een laptop toch liever wat mobieler zijn.

Draadloos en zonder inbouw

Door een draadloos netwerk te gebruiken, kunt u in de omgeving van een modem of router gebruik maken van internet, hierdoor bent u een stuk mobieler. Om hier gebruik van te kunnen maken, moet uw laptop of pc uiteraard wel beschikken over een netwerkkaart die geschikt is voor draadloze verbindingen. Ook deze zijn er om in te bouwen, maar voor degene die niet zo technisch zijn, is dat vaak nogal een uitdaging. Gelukkig zijn er voor het opzetten van draadloze internetverbindingen ook gemakkelijke oplossingen in de vorm van een USB netwerkadapter. Deze steekt u eenvoudig in uw USB poort en u kunt ermee aan de slag. Wilt u ook uw bekabelde verbinding niet al te moeilijk maken? Dan zijn deze adapters er ook voor het aansluiten van netwerkkabels via uw USB poort.

Uw netwerkkaart online kopen

Een netwerkkaart koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een netwerkkaart of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie