Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Headset

USB headset, waarvoor gebruik ik hem?

Welke USB headset u het beste kunt kiezen, hangt sterk af van de toepassing waarvoor u de USB headset wil gebruiken. Moet de set goed afgeschermd zijn tegen hard omgevingsgeluid, of gebruikt u de USB headset in een minder lastige omgeving? Laag gewicht en draagcomfort zijn eveneens sleutelbegrippen bij het kiezen van een USB headset. Daarnaast selecteren veel mensen een USB headset op de vorm en functie van het koptelefoongedeelte. Aan de kwaliteit van de microfoon of aan andere technische specificaties wordt vaak wat minder aandacht besteed. We gaan hierna verder in op merken zoals Genius en Plantronics en kenmerken zoals mono, stereo en surround.

Kanalen en diameters

De meeste USB headsets zijn stereo, maar u kunt ook headsets geschikt voor surround sound krijgen. Dit wordt in de specificaties vaak aangegeven met aantal kanalen. Stereo is bijvoorbeeld 2.0, surround bijna altijd 5.1 of 7.1. Ook hebben wij nog headsets met mono geluid, die met name geschikt zijn voor kantoortoepassingen zoals in een call centre. Een stem is immers nooit stereo. Soms ziet u ook de diameter terug van het koptelefoondeel. Vaak wordt gesteld dat hoe groter de diameter van de luidsprekers, hoe beter de laagweergave. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Bovendien: wie wil nu zoveel mogelijk laag horen en de rest van het frequentiespectrum niet? Andere details waar u op kunt letten is de bediening voor volumeregeling. Al deze specificaties vindt u terug op elke productpagina.

Kabels en connectoren

Een ander onderscheidend kenmerk bij USB headsets is de wijze waarop hij verbonden wordt met uw geluidsinstallatie of ander apparaat dat muziek of een spel weergeeft. Kiest u voor een model met kabel, moet u altijd goed kijken naar welke connector uw USB headset heeft. Is het een standaard jack van 6,3 mm (een kwart inch) of is het de kleine jackplug van 3,5mm? U kunt hiervoor trouwens verlooppluggen kopen van minijack naar jack of omgekeerd. Die kunt u in een keer bij ons mee bestellen. Verder moet u kijken of het een 4-polige of 3-polige verbinding betreft. De 4-polige stekker wordt vaak gebruikt wanneer een koptelefoon samen met microfoon moet worden aangesloten. Ook hebben wij draadloze USB headsets in ons assortiment.

USB headset: merken, gaming, noise cancelling

Allekabels heeft diverse merken in haar assortiment, onder meer headsets van Plantronics en Genius kunt u bij ons online bestellen. Plantronics is een voorname speler en timmert al meer dan een halve eeuw aan de weg met innovatieve producten op het gebied van audio. Met name de USB headsets voor de diverse gaming en office markten vormen daarbij een speerpunt. Een andere bekende leverancier is Genius. De meeste merken innoveren vrijwel permanent. Een onderdeel dat voortdurend wordt verbeterd is bijvoorbeeld de noise cancelling functie. Logisch ook, verstaanbaarheid en het op de juiste wijze integreren (of blokkeren) van omgevingsgeluid is van groot belang bij een USB headset.

Uw USB headset online kopen

Een USB headset koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een headset of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.