Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Google Pixel

Google Pixel - Autohouder - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 12,69
USB snellader - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 27,99

Google Pixel of Google Pixel XL?

Samsung was ooit de eerste fabrikant die het idee opvatte om naast de normale nieuwe high-end smartphone ook een grotere variant op de markt te zetten. Zij bedachten de Galaxy Note naast de Galaxy S. Apple volgde enkele jaren later met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Sindsdien hebben vrijwel alle grote smartphone merken die trend overgenomen. Ook Samsung is met de Galaxy S8 overgestapt op de toevoeging “+” voor het grotere model. Google heeft dus gekozen voor de Google Pixel en Google Pixel XL als variatie op het thema van de grote en nog grotere smartphone. De Google Pixel is voorzien van een 5 inch full HD scherm en een 2770 mAh accu. De Google Pixel XL heeft een 5.5 inch scherm, met QHD resolutie, en een 3450 mAh accu. Sommige fabrikanten kiezen er voor om de grotere versie van een smartphone ook op andere punten te verbeteren. Denk aan de dual camera bij de iPhone 7 Plus, zijn de verschillen tussen de Google Pixel en Google Pixel XL beperkt gebleven tot de grootte en resolutie van het scherm en de capaciteit van de accu. Alle andere specificaties, zoals de camera’s aan de voor- en achterzijde, het geheugen en de processor, zijn gelijk.

Google Pixel design: glas in aluminium

Het wordt voor smartphone fabrikanten een steeds grotere uitdaging om een toestel te ontwerpen dat zich uiterlijk onderscheid van de massa. Vrijwel alle smartphones hebben een groot zwart scherm aan de voorzijde, waarvan de randen steeds kleiner worden. Sommigen hebben ronde hoeken, anderen zijn wat vierkanter en dan zijn er ook nog de toestellen met gebogen zijkanten, maar veel meer ruimte voor variatie is er aan de voorzijde niet. Dat geldt in iets mindere mate voor de achterzijde. Daar kan gespeeld worden met de positie van de camera(s), de vingerafdruk sensor en het materiaal. Al kiezen vrijwel alle fabrikanten tegenwoordig voor aluminium of glas. Google heeft voor de beide Pixel smartphones een bijzondere achterzijde ontworpen. Die bestaat namelijk een combinatie van glas en aluminium. Het bovenste deel van de achterzijde, daar waar de camera en de vingerafdruk sensor geplaatst zijn, is van glas. De rest van de behuizing, dus ook de zijkanten, zijn van aluminium. Het is misschien maar een detail, maar daardoor zijn de Google Pixel en Google Pixel XL, als je ze van de achterzijde bekijkt wel direct van de concurrentie te onderscheiden.

De belangrijkste specificaties van de Google Pixel (XL) op een rij:
  • 5.0 inch AMOLED display, 1080 x 1920 pixels (441ppi), Corning Gorilla Glass 4
  • Google Pixel XL: 5.5 inch AMOLED display, 1440 x 2560 pixels (534ppi), Corning Gorilla Glass 4
  • 2.1GHz Qualcomm Snapdragon quadcore processor (2 x 2.15Ghz Kyro + 2 x 1.6GHz Kyro)
  • Andreno 530 GPU
  • 4GB RAM, 32 od 128GB ROM
  • GEEN microSD uitbreiding
  • 12.3 megapixel laser autofocus f/2.0 camera met dual LED flitser en 4K (2160p@30fps) video
  • 8 megapixel front f/2.4 camera met full HD video opname functie
  • USB Type C connector
  • 2770 mAh Li-Ion accu
  • Google Pixel XL: 3450 mAh Li-Ion accu
  • Vingerafdruk sensor, nano sim, spatwaterdicht en stofvij
  • Android 7.1 Nougat OS (Stock Android versie)

Bescherming tegen krassen en water

Om schade aan de Google Pixel en Google Pixel XL te vermijden is het altijd verstandig de toestellen in een hoesje te bewaren. De kosten van een goede hoes of cover wegen immers niet op tegen die van de reparatie van een scherm. Daarnaast is het uitermate vervelend wanneer uw Google Pixel of Google Pixel XL vol zitten met krassen en andere gebruikssporen die eenvoudig te vermijden zijn. Een extra aandachtspunt is het feit dat beide Google Pixel toestellen niet echt waterdicht zijn. Volgens de specificaties zijn ze wel stofvrij en spatwaterdicht, maar u moet nog altijd goed opletten dat het toestel niet volledig onder water gedompeld wordt. Dat geldt ook wanneer u de Google Pixel in de regen gebruikt. Op de fiets of als navigatie tijdens een wandeling bijvoorbeeld. Waterschade is eenvoudig te voorkomen door het toestel in een speciale waterdichte hoes te bewaren. Ook daarvoor geldt dat de kosten van reparatie, als dat überhaupt nog mogelijk is, vele malen hoger zijn dan de prijs van een hoesje. Let er bij de aanschaf van een hoesje of cover wel op dat u er eentje kiest die bij uw versie van de Google Pixel past. De Pixel XL is immers groter dan de Pixel.

Extra power voor de Google Pixel

De Google Pixel heeft een beduidend kleinere accu dan de Google Pixel XL. Qua capaciteit scheelt dat zo’n 25%. De Google Pixel XL heeft daarentegen een groter scherm met een hogere resolutie die ook meer stroom verbruiken. In de praktijk blijkt dat de Google Plxel, bij intensief gebruik van het toestel, soms moeite heeft om een hele dag door te komen op één acculading. Bij de Google Pixel XL is dat minder vaak een probleem. Om te voorkomen dat u halverwege de dag met een lege accu geconfronteerd wordt is een accupack, of powerbank, aan te raden. Het is sowieso een handig accessoire voor iedereen die regelmatig onderweg is of op plekken komt waar stopcontacten zeldzaam zijn. Met een 10.000 mAh powerbank kan de Google Pixel meer dan drie keer volledig opgeladen worden en de Google Pixel XL bijna drie keer. U heeft dan in ieder geval voldoende extra power bij de hand om de toestellen zorgeloos meer dan twee of zelfs drie dagen te gebruiken zonder dat u tussentijds op zoek hoeft te gaan naar een stopcontact.

USB C, maar nog wel mini-jack

Beide modellen van de Google Pixel hebben een nieuwe USB Type C aansluiting. Het is dus niet mogelijk om de toestellen middels een micro USB kabel op te laden of aan een computer te koppelen. In de doos wordt één USB C kabel meegeleverd. Om te voorkomen dat u die kabel overal mee naar toe moet nemen, en dan ongetwijfeld wel eens gaat vergeten, is het misschien handig een of twee extra USB C kabels aan te schaffen. Het is wel goed om te weten dat Google de Pixel en Pixel XL nog voorzien heeft van een standaard 3.5mm mini-jack aansluiting. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft Google nog niet besloten om ook de audio uitgang via de USB C connector te laten lopen. Heeft u een draadloze headset, dan koppelt u die natuurlijk gewoon via Bluetooth.

Geen micro SD? Dan USB OTG met een USB stick

De Google Pixel toestellen hebben geen micro SD geheugenkaart ingang. Wanneer u dus meer geheugen nodig heeft dan moet u voor een andere oplossing kiezen. Dat za voor de uitvoering met 128GB intern geheugen misschien niet zo snel voorkomen, maar voor gebruikers die de 32GB versie hebben, en dat zijn de meesten, is dat een ander verhaal. Zeker wanneer u veel bestanden op het toestel zet, of 4K video’s met de camera maakt. Een USB OTG (On-The-Go) adapter in combinatie met een USB stick biedt dan uitkomst. Met de OTG adapter kunt u de USB stick rechtstreeks op het toestel aansluiten en gewoon als externe schijf gebruiken. Op die manier kunt u voor een relatief kleine investering nog veel meer plezier aan uw Google Pixel beleven. En het is ook nog eens veel voordeliger dan de meerprijs die u in de winkel voor de 128GB versie van deze Google smartphones moet betalen.

Accessoires voor de Google Pixel kopen

Het spreekt voor zich dat u al deze, en nog veel meer, Google Pixel (XL) accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.