Overige Producten 
Kabels 
Account  

Schuifmaat

Wat kunt u met een schuifmaat?

De schuifmaat wordt ook wel schuifpasser genoemd. Dat is wat u met dit meetapparaat ook letterlijk doet. U schuift het instrument langs een vlak totdat het te meten object past. Hiertoe bestaat het apparaat uit een vast en een los deel. Het vaste deel heeft een meetlat met een standaard schaalindeling in millimeters of inches met op het uiteinde twee meetbekken. Het losse deel bestaat uit een schuif met een andere schaalindeling, de zogenoemde nonius. Aan de schuif is een meetpen geplaatst. In gesloten toestand wijst de maat 0 aan; beweegt men de schuif dan gaat aan de ene kant een zogenoemde bek open voor het meten van de buitenmaten, terwijl aan de andere kant twee uitsteeksels voor het meten van binnenmaten plus een pen tevoorschijn komt waarmee de diepte van bijvoorbeeld inkepingen of scheuren kan worden gemeten.

Digitale schuifmaat nog beter?

Hoe nauwkeurig dit analoge instrument ook is, het kan altijd beter. Waar bij een gewone uitvoering via een schuiflatje met streepjes u nog zelf de meetwaarde moet bepalen, gebeurt dit bij een digitale schuifmaat op elektronische wijze. Via een digitale display op het meetinstrument worden de maten aangegeven. Dat gebeurt nog nauwkeuriger dan bij de andere analoge modellen, omdat het digitale apparaatje in feite zelf meet. Sommige digitale schuifmaten zijn bovendien aan te sluiten op andere apparatuur voor verdere verwerking. Meestal wordt het elektronische instrument gevoed via een of meer batterijen.

Metaal of plastic uitvoering

Een schuifmaat is een metalen of kunststoffen meetapparaat. Voor wat betreft functionaliteit maakt het gebruikte materiaal weinig tot geen verschil. De nauwkeurigheid is afhankelijk van de soort schuifpasser en de uitvoering. Allekabels heeft zowel modellen meetapparaten met een plastic behuizing in haar assortiment als schuifmaten van metaal. De analoge types schuifmaten zijn overigens vaak van metaal gemaakt. De instelling gebeurt met een eveneens metalen stelschroef.

Schuifpasser voor 3D printer

Een schuifmaat is een onmisbaar instrument voor alle mogelijke precisiemetingen. Allekabels heeft ook een handig en compleet setje in haar assortiment waarmee u kunt werken met een 3D-printer. In dit 3D gereedschapssetje treft u behalve een schuifmaat ook een steeksleutelset, breekmes, rolbandmaat, knip- en striptang, borgveertang en 3 schroevendraaiers aan. Samen met een van onze 3D printers kunt u met dit setje direct aan de slag met het 3D printen.

Uw schuifmaat online kopen

Een schuifmaat koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een schuifmaat of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie