Kabels 
Overige Producten 
Account  

Laptoptas

Gerelateerde Categorieën

Welke laptoptas is geschikt voor u?

Er zijn vele manieren om uw laptop te beschermen wanneer u ermee op pad gaat. Nog niet zo lang geleden werd er steevast gekozen voor de bekende zwarte laptoptas met hengeltje. In die vaak oerdegelijke tas werden veelal ook alle bij de computer behorende accessoires zoals kabels, voeding, muis en als het even kon ook de nodige paperassen in gepropt. Daarmee werd het een zwaar pakket en zocht men alternatieven. Inmiddels heeft de standaard laptoptas er 3 stevige concurrenten bij gekomen: de sleeve, de laptop schoudertas en de trolley. Er zijn behoorlijk wat verschillen tussen deze typen laptoptas, die van belang zijn voor de wijze waarop u de computer vervoert. Maar ook onderling is er veel keuze. Zo moet de afmeting van de tas natuurlijk afgestemd zijn op het formaat computer, maar ook is het gebruikte materiaal en de indeling van bijvoorbeeld opbergvakken van belang.

Het kiezen van het juiste formaat laptoptas

Bij het kiezen van een laptoptas is het belangrijk dat de afmetingen van de laptoptas zo precies mogelijk aangepast zijn op uw laptop. Uiteraard moet de laptoptas niet te klein zijn, omdat de laptop er anders niet in past. Een te grote laptoptas is echter ook niet goed: als de laptop veel te veel ruimte heeft, kan deze rondschuiven in de laptoptas en alsnog schade oplopen. Kies daarom voor een afmeting die precies afgestemd is op de afmeting van de computer. De afmeting wordt meestal weergegeven in één getal als het diagonale aantal inches of centimeter. U kunt in de handleiding van uw computer of online bij de fabrikanten achterhalen wat de precieze afmeting is van uw laptopscherm. Gebruikelijke maten zijn 15, 17 en 18 inch, maar meestal is sprake van een van de vele “tussenmaten”. Bij al onze tassen staat het model in centimeters en inches aangegeven. Een inch is 2,54 cm, 1 cm is 0,39 inch.

Laptoptas of toch een sleeve?

Niet altijd is een laptoptas de beste oplossing voor het veilig transporteren van een laptop. Als u bijvoorbeeld nooit hoeft te zeulen met kabels en andere dingen die in de laptoptas een plekje moeten vinden, kunt u overwegen om een sleeve te nemen. Deze is een stuk compacter dan de laptoptas en ziet er een beetje uit als een platte map met rits. De sleeve is bedoeld als bescherming voor de laptop tegen stof en krassen. Een sleeve hoeft niet te voldoen aan alle eisen die u aan een laptoptas mag stellen. Laten vallen is bijvoorbeeld af te raden met een sleeve, daar doet een laptoptas betere diensten. Mensen die hun laptop constant gebruiken binnenshuis én er zeer veel mee op pad gaan, kopen meestal een van beide: een sleeve voor de huis-tuin-en-keukenbescherming en een laptoptas voor als de computer mee op pad gaat buitenshuis. Nog handiger: zorg dat de sleeve in de laptoptas past.

Wanneer kiezen voor een laptop schoudertas?

Met een laptoptas en een laptop sleeve beschermt u uw laptop tegen schokken en krassen. Zo’n sleeve kunt u ook gebruiken in een andere tas, bijvoorbeeld een standaard schoudertas. Ook in een weekendtas of koffer kunt u zo uw notebook veilig vervoeren. Bent u veel onderweg, maar wilt u één laptoptas in gebruik nemen waar u standaard al uw accessoires in bewaart zoals een voeding, muis en dergelijke? Dan is een laptop schoudertas of een laptop rugzak een geschikte oplossing. Vrijwel elke laptop schoudertas hebben een afneembare schouderriem en zijn voorzien van extra opbergvakken, zodat u ook uw adapter en andere spullen in dezelfde tas kunt meenemen. Voor de echte zware lasten zijn er ook laptop trolleys.

Alles te zwaar? Koop een trolley

Als u op pad bent met een laptop, is dat meestal niet het enige dat u meeneemt. Bent u vaak met een half koffer aan het sjouwen, dan kunt u overwegen om een laptop trolley aan te schaffen. Dat ziet er een beetje uit als een steekwagentje voor een computer maar is toch beduidend handiger. Niet alleen zijn er de nodige vakken in verwerkt, ook de wieltjes zijn speciaal ontworpen om alle schokken op te vangen zodat uw laptop er geen hinder van ondervindt. Er zijn modellen met de nodige verrassende extra’s voor de veeleisende en veel reizende laptopgebruiker. Zo zijn er laptop trolleys met een externe waterhouder voor als u lang moet lopen. Ook een afzonderlijk klerencompartiment is een optie, zodat u de trolley als uw enig koffer voor op pad kunt gebruiken.

Design en persoonlijkheid

Over het algemeen wordt een laptoptas en laptop schoudertas gekozen puur op basis van functionaliteit. Moet u zwaar tillen wordt het een stevige leren laptop schoudertas, een trolley wordt gekozen omdat het ook als reiskoffer kan worden gebruikt, dat soort zaken. Soms wordt er echter gekozen puur om het design. Dan kijkt u dus vooral naar het gebruikte materiaal, uitstraling en dergelijke. Sommige leveranciers maken daarom ook een onderscheid tussen een laptop schoudertas voor heren en een laptop schoudertas voor dames. De ene tas is daarbij wat frivoler van kleur en uitbundiger qua uitvoering. Allekabels doet dat niet, wij laten u gewoon zelf kiezen tussen alle types laptop schoudertas, sleeve of laptoptas.

Verschillende materialen laptoptassen

Er zijn verschillende materialen voor laptoptassen, passend bij verschillende gebruiksmanieren. Echt lederen tassen zijn sterk, soepel en hebben een flinke weersbestendigheid. Deze zijn echter ook duurder dan andere materialen, en dit robuuste materiaal is niet voor iedereen nodig of door iedereen gewenst. Nylon tassen zijn erg soepel en elastisch, wat prettig is in gebruik. Bovendien is dit materiaal vaak in meer verschillende kleuren te verkrijgen. Polyester voelt zacht aan dankzij de dunne microvezels. Bovendien is dit materiaal slijtvast, waardoor de tas lang meegaat. Polytex of polyester is waterbestendig en heeft een hoge scheurweerstand. Ook dit materiaal gaat daardoor lekker lang mee en blijft mooi uitzien omdat het niet verkleurt in de zon. EVA is een duurzaam materiaal, dat licht- en weerbestendig is en daarom dus ook geschikt voor langdurig gebruik bij een laptoptas.

Memory foam voor extra bescherming

Met name bij de sleeves ziet u het materiaal memory foam vermeld. In het Nederlands wordt hiervoor vaak het begrip geheugenschuim of traagschuim gebruikt. Hoewel het meestal wordt gebruikt in gevallen waar extra comfort is gevraagd, is het gebruik in een laptoptas en laptop schoudertas vooral gericht op extra bescherming. Het materiaal werd in 1966 door de NASA ontwikkeld en bestaat uit holle cellen die reageren op druk. Het wordt in laptoptassen gebruikt omdat het dun is maar toch voldoende druk door bijvoorbeeld vallen kan opvangen. Het geheugenschuim zal zich na de klap zelf weer uitdeuken en in de oorspronkelijke vorm terugkeren. Let wel even op, het materiaal reageert ook op warmte, het wordt slapper als het warmer wordt.

Online een laptoptas kopen

Een laptoptas, rugzak, sleeve of trolley koopt u eenvoudig online bij Allekabels. Rugzakken, trolleys, schoudertassen of sleeves, voor elke gelegenheid en elk type gebruiker is een geschikte laptoptas te vinden. In alle formaten, kleuren en materialen, zodat u geheel in stijl met uw laptop onderweg kunt. Heeft u nog vragen over ons assortiment? Onze klantenservice staat voor u klaar! Op werkdagen telefonisch en schriftelijk bereikbaar tot 21:00 uur, ook in het weekend beantwoorden wij uw schriftelijke vragen! Heeft u een geschikte laptoptas of laptop schoudertas kunnen vinden? Als wij de laptoptas of laptop schoudertas op voorraad hebben en u bestelt voor 22:00 uur, dan heeft u uw bestelling morgen al in huis. Zo kunt u snel onderweg!

Klantenservice & Informatie