Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Micro Kabel


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 144 productenVolgende

Wat is een micro USB kabel?

Dit is een kabel met aan de ene zijde een micro USB stekker en aan de andere kant een standaard USB stekker. Deze laatste wordt officieel USB-A stekker genoemd. De micro USB stekker wordt veel toegepast op Android smartphones. Een micro USB kabel kan gebruikt worden om een Android smartphone te laden en kan gebruikt worden voor het uitwisselen van data tussen de Android smartphone en een laptop of pc. Het is belangrijk om de micro USB kabel niet te verwarren met de mini USB kabel. Na de invoering van de nieuwe stekker komt de oude minikabel steeds minder voor. Het voordeel van de micro USB kabel is dat de microstekker ongeveer de helft platter is dan de ministekker. Doordat smartphones steeds platter worden hebben fabrikanten massaal gekozen voor de platte en ruimtebesparende microvariant. Deze is eenvoudig te herkennen aan de twee schuine kanten van de stekker. Hierdoor past de stekker van een micro USB kabel maar op een manier in uw smartphone. Als de stekker niet past druk dan niet door, maar draai de stekker een halve slag.

De 2.0 en 3.0 norm

De Universal Serial Bus is een wereldwijde standaard voor het aansluiten van computerrandapparatuur. De standaard is bijzonder populair geworden door een aantal bijzondere eigenschappen. De platte USB-A stekker is een handige en eenvoudig te gebruiken stekker. Het inpluggen en weer loskoppelen gaat zonder moeite omdat er niets losgeschroefd of ingedrukt hoeft te worden om de stekker te verwijderen. Een tweede in het oog springende eigenschap is de mogelijkheid om een randapparatuur van voedingsspanning te voorzien. Dit is een eigenschap waar veel smartphone abrikanten graag gebruik van maken. Hierdoor heeft een smartphone maar één aansluiting nodig die zowel voor laden als voor dataoverdracht gebruikt kan worden. USB 2.0 is nog steeds een veelgebruikte norm. De dataoverdrachtssnelheid is maximaal 480 megabit per seconde (MB/s). Dit is ruim voldoende voor de meeste randapparaten en smartphones. Wilt u een hogere dataoverdrachtssnelheid, dan is dat mogelijk met de nieuwe USB 3.0 norm. Hiermee haalt u een overdrachtssnelheid van maximaal 5 gigabit per seconde (Gb/s) dit is meer dan tien keer sneller dan versie 2.0.

2.0 en 3.0 micro USB kabel

Smartphones en randapparatuur zoals printer, muis en keyboard maken gebruik van versie 2.0 omdat de maximale overdrachtssnelheid van 480 Mb/s voor deze apparaten ruim voldoende is. Bij het aansluiten van een moderne externe harde schijf is de overdrachtssnelheid hiervan echter een bottleneck, waardoor het uitwisselen van grote bestanden onnodig lang duurt. Dit is de reden waarom modernere externe harde schijven uitgerust zijn met de veel snellere USB 3.0 aansluiting. Deze nieuwere versie maakt gebruik van een aantal extra aderparen om de veel hogere overdrachtssnelheid te kunnen realiseren. Bij de standaard USB-A 3.0 stekker zijn de contacten voor deze extra verbindingen bijna onzichtbaar achter in de USB stekker weggewerkt. U herkent deze nieuwe stekker visueel alleen aan het blauwe balkje in de stekker. De microstekker is te klein voor extra contacten. Daarom is er een nieuwe 3.0 microstekker ontwikkeld, Deze stekker is ongeveer drie keer zo breed als de oudere stekker. Het verbrede deel herbergt de extra USB 3.0 aansluitingen.

Welke variant kiezen?

Wilt u een micro USB kabel bestellen kijk dan welke versie u nodig heeft. Heeft uw apparaat de kleine microaansluiting, dan heeft u een micro USB kabel versie 2.0 nodig. Android smartphones werken vrijwel allemaal met deze aansluiting. Wilt u een micro USB kabel kopen voor een externe harde schijf dan heeft u vrijwel altijd een micro USB kabel versie 3.0 nodig. In het filtermenu kunt u de gewenste lengte kiezen waarna alle types micro USB kabel die wij met deze lengte leveren, zichtbaar worden. U kunt bij ons ook terecht voor een aantal speciale type micro USB kabel. Een bijzonder handige kabel is de magnetische micro USB kabel. De microstekker bestaat uit twee delen die magnetisch op elkaar klikken. Deze kabel maakt het gebruik van uw smartphone een stuk handiger en intuïtiever. U steekt het losse magnetische stekkerdeel in de micro USB aansluiting van uw smartphone. Wilt u uw smartphone opladen, dan hoeft u de micro USB kabel deel alleen maar in de buurt van het stekkerdeel in uw smartphone te houden. De magneetjes zullen elkaar aantrekken en eenvoudig op elkaar klikken.

Klantenservice & Informatie