Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Barcode scanner

USB Barcode Scanner - Manhattan
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 62,99
RJ50 naar USB kabel - Delock
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 7,29

Barcode scanner: 1D en 2D

Een standaard barcode is een streepjescodering voor (een combinatie van) letters, cijfers en leestekens. Ze worden in veel verschillende situaties gebruikt, met behulp van bijna even zoveel verschillende codeermethodes. Al deze “standaard” barcodes worden lineaire barcodes of 1D barcodes genoemd, hoewel ze onderling nogal kunnen afwijken. Een 1D barcode scanner is echter met behulp van de juiste software in staat ze te lezen. Verder is er de tweedimensionale barcode, waarvoor ook een 2D barcode scanner nodig is om de barcode te decoderen. De zwart witte QR code is een voorbeeld van een 2D barcode, net als de gekleurde blokjescode die RABO tegenwoordig gebruikt voor telebankieren. Check bij de betreffende productpagina welke barcodes door de software worden herkend, bijvoorbeeld ISBN/ISSN , Full ASCII Code 39, KIX-code etc.

Bereik en snelheid

Bij een barcode scanner is de afstand waarop het apparaat een code kan herkennen van belang. In principe geldt: hoe groter het bereik, hoe veelzijdiger u kunt werken. Zo zijn er scanners met een bereik van 20 cm of minder, waarmee u dus direct boven de barcode moet scannen. Er zijn in ons assortiment ook barcode scanners met een bereik van 50 cm en meer. Verder is het aantal scans dat het apparaat kan doen in ene kort tijdsbestek van belang. 100 scans per seconde betekent niet dat de barcode scanner 100 producten scant per seconde, maar wel dat ie 100 keer scans doet om zo de juiste barcode te herkennen en herleiden. Het gaat dus meer om precisie. Ook hier: hoe meer scans, hoe beter en sneller de barcode scanner de code daadwerkelijk herkent.

Barcode scanner: aansluitingen

Sommige barcode scanners zijn bedoeld om op een kassa of bureau te plaatsen. De meeste werkplekken waar barcode scanners worden gebruikt, zijn echter min of meer mobiel. Handscanners worden vrijwel steeds verbonden met het apparaat dat de software voor scanherkenning draait via USB, RS232 of bluetooth. Een detail waar u verder op kunt letten bij het selecteren van een barcode scanner voor handgebruik, is de hoek waarmee u kunt scannen. Dit betekent dat u niet helemaal recht boven de barcode hoeft te scannen, maar dat u iets flexbeler bent qua scanpositie. Samen met een hoog aantal scans betekent dit dat de barcode scanner sneller de barcode herkent.

Scanner en werkplek

Bij een barcode scanner met kabel is de lengte van de kabel een spec waar u rekening mee moet houden. Verder is niet alleen de lengte van de kabel van belang, maar ook de plug. Er zijn meerdere connectoren verkrijgbaar zoals DIN en mini DIN, naast de hiervoor reeds genoemde standaard bedrade en draadloze verbindingen. Check altijd de betreffende productpagina voor meer informatie hierover. Ten slotte: alle technische specificaties ten spijt, moet een scanner ook nog prettig in de hand liggen, zeker als u hem vaak gebruikt. In ons assortiment hebben we de nodige scanners die ergonomisch ontworpen zijn.