Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Computer beugel

Computer beugel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 17,99
Computer beugel - Digitus
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 19,99
Computer beugel - Neomounts by Newstar
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 83,99
Computer beugel - Neomounts by Newstar
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 72,99
Computer beugel - Neomounts by Newstar
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 62,99

Voordelen van een computer beugel

Een computer ophangbeugel heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van het plaatsen van een computer op het bureau of op de grond. Ten eerste bespaart u met de computer beugel ruimte door de computer op te hangen; deze neemt zo geen ruimte in op de grond of op het bureau. Het bureau ziet er ook meteen een stuk netter uit zonder een grote computerkast erop. Ten tweede is het ophangen van de computer handig tijdens het schoonmaken. U kunt immers gewoon de grond onder de computer stofzuigen of poetsen, zonder de kast te hoeven verplaatsen. Dit is een stuk eenvoudiger en het scheelt tijd. De computer zelf blijft ook beter beschermd tegen stof. Een apparaat in een computer beugel trekt namelijk minder stof aan dan een computer die op de grond staat. Een ander voordeel is dat de computer stevig staat en dus nooit om zal vallen of zal verschuiven. Dit beschermt de dure apparatuur tegen schade. Tot slot beschermt een dit product tegen diefstal, omdat de computer niet zo snel kan worden meegenomen door dieven. Een computer beugel heeft een aantal belangrijke voordelen waarvan zowel bedrijven als particulieren profiteren.

Waar moet u op letten?

Bent u overtuigd geraakt van de vele voordelen van het ophangen van een computerkast en wilt u een computer beugel gaan kopen? Dan zijn er een paar dingen waar u op moet letten tijdens de aanschaf. Uiteraard is het van belang dat uw computer goed in de computer beugel past, zowel in de breedte als in de hoogte. De meeste beugels zijn te verstellen, maar hebben wel een minimale en maximale maat. Check dus vooraf goed of uw PC in de computer beugel past. Ook is het belangrijk om bij het kiezen van een computer beugel rekening te houden met het gewicht van de kast. Bij iedere houder zal zijn aangegeven wat het maximale gewicht is dat de computer beugel kan dragen. Zo voorkomt u dat de computer beugel en het bureau te zwaar worden belast en voorkomt u schade. Naast de praktische zaken waarmee u rekening dient te worden geldt natuurlijk dat het oog ook wat wil. Er bestaan computer beugels in diverse materialen, kleuren en uitstralingen. Zeker voor een kantoor waar een groot aantal computer beugels komt te hangen is het mooi om te kiezen voor een strak design dat goed bij de rest van het interieur past.

De gevolgen van stof in een computer

Zoals gezegd zorgt een computer beugel onder een bureau of werkplek ervoor dat de computer minder stof aantrekt. Computers geven warmte af en trekken daarmee stof aan. Met name computers die de hele dag aanstaan kunnen snel stoffig worden. Het stof blijft echter niet alleen op de buitenkant liggen, maar komt ook in de computer terecht, bijvoorbeeld via de ventilatie. Stof in de computer kan verschillende gevolgen hebben. Zo worden onderdelen warmer doordat er als een dekentje stof op ligt. Hierdoor kan de computer lawaai gaan maken en kan er zelfs kortsluiting ontstaan. Die kortsluiting kan dan weer leiden tot brand. Onderdelen die te warm worden gaan doorgaans ook minder lang mee. Verder kan stof zorgen voor allerlei vervelende problemen, zoals een traag systeem en uitval van de computer. Dit soort zaken zijn natuurlijk lastig, slecht voor de productiviteit en mogelijks zelfs gevaarlijk. Het zoveel mogelijk voorkomen van stof in de computerkast is daarom belangrijk en het ophangen in een computer beugel helpt hierbij. Daarnaast blijft het belangrijk om de computer met enige regelmaat schoon te maken. Dit kunt u zelf doen of uitbesteden aan een professional. Het schoonhouden van de computer kan de levensduur aanmerkelijk verlengen.