VESA adapter - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 10,99
VESA adapter - t/m 27 inch - Nedis
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 17,99
VESA adapter - Digitus
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,59

VESA maten

Voor het ophangen van een televisie aan een beugel wordt er gebruikgemaakt van steunen en beugels. Deze beschikken vrijwel steeds over montage-openingen volgens de zogenoemde VESA maten. Deze gelden als standaard voor het monteren van beeldschermen. De bedoeling is dat de maten van de beugel en van het scherm met elkaar overeenkomen. VESA is de instelling die dit systeem heeft bedacht en opgezet. Van oorsprong is deze organisatie bedoeld voor het standaardiseren van interfaces voor computers en dergelijke. De VESA maten voor beeldschermen is het meest bekende programma van deze non-profit instelling.

Gebruik VESA adapter

Elk formaat televisie en elke beugel of steun heeft een of meer sets VESA maten. Wilt u een televisie aan een beugel monteren met een andere VESA maat, dan kunt u daartoe deze adapter gebruiken. Het is dus even opletten voordat u bestelt. Niet alleen dienen de specificaties van de adapter te corresponderen met de maten van het scherm, ook moet het maximale gewicht overeenkomen. Twijfelt u over een aankoop? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Materiaal en manual

Een VESA adapter is vrijwel altijd gemaakt van metaal, dit vooral vanwege stevigheid. De gaten aan de binnenkant van de VESA adapter worden gebruik voor de montage van de adapter op een wand of elders. De buitenste gaten zijn bedoeld om het scherm aan te bevestigen. Bij elke adapter vindt u een manual waaruit blijkt hoe u te werk moet gaan na aanschaf.