Overige Producten 
Kabels 
Account  

AC - DC Adapter


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 112 productenVolgende

AC DC adapter, wanneer heeft u er een nodig?

De energiecentrales (of krachtcentrales) in ons land genereren stroom met wisselspanning. In het Engels alternating current genoemd, afgekort AC. Apparaten die op gelijkstroom (direct current of DC) werken, kunnen hier niet mee overweg. Een typisch voorbeeld is de apparatuur die werkt op de stroomaansluiting in uw auto, die kunt u niet zonder meer aansluiten op de netvoeding bij u thuis. We leggen hierna kort uit waar u op moet letten bij het kiezen van een AC DC adapter. Kies vervolgens aan de rechter kant van deze webpagina uw AC DC adapter, bijvoorbeeld op basis van het door het apparaat gewenste voltage. Veelgebruikt zijn overigens universele AC DC adapters, die voor meerdere voltages instelbaar en geschikt zijn.

Waarop moet u letten?

Bij het aanschaffen van een adapter dient u op de volgende punten te letten:
  • De uitgaande spanning wordt uitgedrukt in (V)olt;
  • De uitgaande stroom wordt uitgedrukt in (A)mpère;
  • Vermogen wordt uitgedrukt in (W)att.
Of het AC (wisselspanning) of DC (gelijkspanning) betreft, is te herkennen aan de hand van deze symbolen: wisselspanning heeft het symbool ~ en gelijkspanning het symbool ⎓ (let op, dit is niet het “is” teken, maar 1 streep met 3 kleine streepjes er onder). Indien u niet weet hoeveel Watt adapter u nodig heeft, kunt u de uitgaande spanning die op de adapter staat vermenigvuldigen met de stroom die uw apparaat nodig heeft. Bijvoorbeeld: 12Volt x 1.5Ampere = 18 Watt. Voor de volledigheid: 1500mA= 1.5Ampere.

Universele AC DC adapter

Vaak is het handig om niet te kiezen voor een hele serie verschillende adapters, maar voor een meer flexibele adapter die u vervolgens voor meerdere apparaten kunt gebruiken. Zo’n universele AC DC adapter heeft een vaste voedingsplug of wordt met een set van meerdere maten voedingspluggen geleverd. Het is belangrijk te weten welke maat voedingsplug uw apparaat gebruikt, anders kunt u door te wrikken beschadiging aanbrengen aan uw apparaat of aan de adapter. Het gemakkelijkst is dit op te meten door middel van een schuifmaat. U meet de buitendiameter (dikte) van de plug en vervolgens de binnenmaat van de voedingsplug. Met deze informatie kunt u gemakkelijk de adapter vinden welke geschikt is voor uw apparaat.

Laptop, USB, auto

Voor bepaalde apparaten is het gebruik van een AC DC adapter standaard. Een goed voorbeeld is de laptop adapter. U treft hiervoor in de linkerkolom een eigen categorie aan. Dit is ook het geval bij de USB adapter, waarmee u USB apparaten aansluit op netstroom. De auto is een verhaal apart. Meestal is het zo dat u de stroomaansluiting in uw auto gebruikt om “gewone” apparaten aan te sluiten. Het kan echter ook andersom: met een AC DC adapter met sigarettenaansteker kunt u apparatuur die u in de auto gebruikt ook thuis op 220v gebruiken. Curieus genoeg heet deze AC DC adapter een autoaansteker. Check wel de betreffende productpagina of de adapter geschikt is voor alle auto apparatuur, zo vallen autokoelboxen soms buiten de boot (en auto).

Uw AC DC adapter online kopen

Een AC DC adapter koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een AC DC adapter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie