Kabels 
Overige Producten 
Account  

Kabelkeur coax kabels

Kies voor een Kabelkeur coax om zekerheid te hebben dat u het best mogelijke beeld op uw televisie kunt ontvangen. De coax kabels die gecertificeerd zijn door Kabelkeur krijgen het keurmerk die consumenten laat weten dat deze producten aan de allerhoogste eisen voldoen. Deze eisen zijn opgesteld door de Nederlandse kabelbedrijven die het signaal voor televisie, radio en internet in uw woning verzorgen. Experts van het onafhankelijke Keurmerkinstituut voeren de testen uit om vast te stellen of een kabel als Kabelkeur coax aangeduid mag worden. Als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, koop dan een coax kabel en stekker die het Kabelkeur keurmerk heeft verdiend. Lees meer

Ontstaan van het Kabel Keur keurmerk

Sinds het begin van de 20ste eeuw hebben de ontwikkelingen op het gebied van HD-televisie elkaar zeer snel opgevolgd. Het analoge televisiesignaal is nu voortaan digitaal en vrijwel alle zenders kan je tegenwoordig in HD-kwaliteit bekijken. De meeste huishoudens hebben ook een televisie met een Full HD of zelfs 4K beeldkwaliteit. De technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat u haarscherp sportwedstrijden, Netflix-series of speelfilms op uw beeldscherm kunt bekijken. Een nadeel van deze uitzonderlijke kwaliteit is echter dat iedere storing direct op zal vallen. Vaak geven mensen de kabelbedrijven de schuld van deze storingen. Dit terwijl het probleem meestal door het gebruik van goedkope en slechte kwaliteit coax kabels veroorzaakt wordt. Om deze reden is door een overkoepelende organisatie van Nederlandse kabelbedrijven besloten om een keurmerk met de naam Kabelkeur op te richten. Sinds 2008 kunnen mensen aan het Kabelkeur coax keurmerk zien dat hun kabels aan de hoogste eisen voldoen en daardoor in staat zijn om storingen veroorzaakt door externe invloeden te voorkomen. Met coax kabels die dit keurmerk hebben, weet u waar u aan toe bent.

Eisen waaraan Kabelkeur coax moet voldoen

De overkoepelende organisatie van kabelbedrijven in Nederland (NLkabel) heeft een lijst met eisen opgesteld waar Kabelkeur coax producten aan moeten voldoen. Deze hebben vooral betrekking op het voorkomen van storingen die door andere signalen worden veroorzaakt. Zo is bijvoorbeeld het 4G internet van mobiele telefoonnetwerken verantwoordelijk voor veel storingen. Een eis voor Kabelkeur coax die dit moet voorkomen is het gebruik van een PVC isolatiemateriaal met een diameter van minimaal 7mm om de binnen- en buitenmantel van de coaxiale kabel. Hiermee wordt voorkomen dat frequenties van buitenaf het binnenste gedeelte van de coax kabel kunnen bereiken. De binnen- en buitenmantel moeten tevens van de beste materialen vervaardigd zijn. Dit moet zorgen voor zo min mogelijk verlies van signaalsterkte over een kabel die enkele meters lengte is. Er wordt onder andere getest op een zo laag mogelijk impedantie, oftewel het verlies van signaalsterkte. Het zijn echter niet de enige eisen waarop een Kabelkeur coax getest zal worden. Ook moet de sterkte van de kabel aan minimale voorwaarden voldoen en ondanks deze sterke eisen moet een kabel met Kabelkeur coax ook gemakkelijk te buigen zijn zonder dat hierbij de kabel beschadigt. Wel zo handig als u een kabel moet leggen.

Testen Keurmerkinstituut in opdracht van NLkabel

De testen om te beoordelen of producten een Kabelkeur coax keurmerk mogen dragen worden uitgevoerd door het onafhankelijke Keurmerkinstituut. Zij doen dit in opdracht van de organisatie NLkabel, de oprichter van Keurkabel coax. Overigens is Kabelkeur niet alleen een coax kabel keurmerk. Ook connectoren, splitters en versterkers worden aan de Kabelkeur coax testen van het instituut onderworpen. Deze onderdelen van een coax kabel zijn net zo belangrijk om een goede beeldkwaliteit van uw televisiesignaal te garanderen. Een test begint met het controleren van de materialen die volgens de richtlijnen gebruikt moeten worden in een Kabelkeur coax product. Daarna zal het Keurinstituut ook testen wat het signaalverlies is van de kabel en of het isolatiemateriaal voldoende afscherming biedt zodat hoge frequentiesignalen van buitenaf niet het signaal verstoren dat via de coaxkabel verzonden wordt. Indien deze testen succesvol doorstaan zijn, wordt het Kabelkeur coax keurmerk aan het product toegekend. U heeft gegarandeerd kwaliteit.

Kabelkeur coax kabels in ons assortiment

Bij Allekabels kunt u een Kabelkeur coax kabel kopen. Deze kabels met het keurmerk zijn per meter te koop of een complete rol waar u steeds zelf een stuk vanaf kunt knippen. Er zijn Kabelkeur coax rollen te koop waar maar liefst 500 meter kabel op zit gerold. Deze lengtes zijn vooral interessant voor bedrijven die dagelijks televisies installeren of voor handige klussers die de installatie van kabeltelevisie regelmatig voor vrienden en bekenden uit handen nemen. Indien u zelf een televisie in huis wilt aansluiten, koop dan het exacte aantal meters kabel met Kabelkeur coax die u nodig heeft voor de installatie. Een rol kabel van 20 of 100 meter Kabelkeur coax kan ook een interessante optie zijn, omdat de prijs per meter omlaag gaat en het niet erg is om wat van de kabel als reserve achter de hand te houden. Verder zijn er nog verschillen in de samenstelling van de kabels in het Kabelkeur coax assortiment. Ook zijn er nog verschillen in de afscherming die om de kabels heen zit. Deze is twee- of drievoudig. Om zo goed mogelijk tegen storingen veroorzaakt door 4G signalen te beschermen, is een dikke laag afschermingsmateriaal noodzakelijk.

Voorbereid op de toekomst met deze Kabelkeur coax

Met het kopen van Kabelkeur coax producten bereidt u zichzelf voor op de toekomst. Net zoals de kwaliteit van televisie zal ook na 4G het internet voor mobiele telefoonnetwerken zich blijven ontwikkelen. U moet daarom een coax kabel en stekkers hebben die aan de zeer hoge maatstaven van Kabelkeur coax voldoen. Nu laten de kabels met Kabelkeur coax keurmerk geen storingen door en de komende jaren zal dit het geval blijven. Kabelkeur coax zal ook kabels en andere onderdelen blijven testen en steeds de eisen updaten wanneer er nieuwe technologieën worden geïntroduceerd. De kabelbedrijven willen immers dat u een zo goed mogelijke beeldkwaliteit ervaart. Hierdoor krijgt u wel het gevoel dat u waar voor u geld krijgt. En dat is dan ook zo. Dit is ook de reden dat NLkabel in 2008 heeft besloten om het Kabelkeur coax keurmerk op te starten. Het doel is om consumenten te informeren of een coax product de beeldkwaliteit kan realiseren die het kabelbedrijf in staat is te leveren. Voor nu en in de toekomst.

Uw Kabelkeur coax online kopen

Een Kabelkeur coax koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een Kabelkeur coax of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Coax Kabel

Klantenservice & Informatie