Kabels 
Overige Producten 
Account  

Stekker, doos en krimptang

Bent u op zoek naar LSA montage gereedschap? Wij hebben diverse van deze tools in ons assortiment. Een dergelijke tool is een ideaal stuk gereedschap om een netwerkkabel op een LSA strip te monteren. Met het juiste gereedschap gaat dit snel en maakt u een betrouwbare verbinding. Let er bij het gebruik van op dat u de juiste categorie netwerkkabel voor uw LSA strip gebruikt. Wilt u ook netwerkconnectors kunnen monteren, kies dan voor een complete toolkit met LSA tool, krimptang, striptang en netwerkkabeltester. Lees meer

Wat is LSA montage?

LSA montage is een techniek waarbij een netwerkkabel snel, veilig en betrouwbaar op een netwerkaansluiting gemonteerd wordt. Het is een Duitse afkorting en betekent “lötfrei, schraubfrei, abisolierfrei”. Vertaald naar het Nederlands betekent dit “soldeerloos, schroefloos, striploos”. Bij het gebruik van LSA montage hoeft u dus niet te solderen of te schroeven, u hoeft niet eens de isolatie van de individuele draden te verwijderen. Het enig dat u bij LSA montage hoeft te doen is het verwijderen van de mantel van de netwerkkabel en eventueel de individuele draden op de juiste lengte af te knippen. Daarna kan de netwerkkabel op een LSA strip gemonteerd worden. Een dergelijke strip bestaat uit een kunststof balkje met inkepingen. In deze inkepingen bevinden zich speciale contacten. Deze contacten hebben de vorm van een vorkje waar de netwerkkabel tussen gedrukt wordt. De scherpe kanten van dit vorkje snijden door de aderisolatie heen en maken daarna een betrouwbaar contact met de aderkern. Dit maakt het monteren van één of meerdere netwerkkabels een snelle en eenvoudige klus. LSA montage wordt vooral toegepast in netwerkstopcontacten en in patch panels waar veel netwerkkabels worden aangesloten.

LSA montage gereedschap

Voor het bevestigen van een netwerkkabel is een speciaal stuk gereedschap nodig. Dit stuk gereedschap wordt LSA montagetang genoemd. Ook wordt de naam punchdown tool gebruikt. Deze naam refereert aan het in de strip pushen van de aderdraad. De montagetang bestaat uit een handvat om de tool beet te houden en een vorkvormig uiteinde om de draad in de strip te drukken. Om een draad van een netwerkkabel te monteren wordt de draad in het juiste gleufje van een LSA strip gelegd. Daarna wordt het gereedschap op de strip gezet. Bij het aandrukken wordt een intern veermechanisme gespannen. Wordt de van te voren ingestelde drukkracht bereikt, dan wordt het veermechanisme geactiveerd. De veer laat het vorkvormige blad naar voren komen en zo de draad in de strip schieten. Veel van deze tools hebben een snijfunctie. De snijfunctie snijdt het overtollige einde bij het inschieten van de draad automatisch af. Hierdoor ontstaat in slechts een handeling een fraai en professioneel resultaat. Een aantal types zoals de professionele Krone LSA tool beschikken over een aantal extra functies, zoals een haakje waarmee een draad weer uit een al gemonteerde strip getrokken kan worden.

Juiste gereedschap kiezen

Bij het kiezen van dit gereedschap is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Als u zo nu en dan een LSA verbinding maakt, dan kunt u gebruikmaken van een goedkope LSA montage tool zonder veermechanisme. Let er bij gebruik van de tool op dat er vrij veel kracht nodig is om de draad in de LSA montage strip te drukken. Werkt u als professional of maakt u veel LSA montage verbindingen, dan kunt u het beste voor een professionele tool kiezen met ingebouwd veermechanisme. Door het ingebouwde veermechanisme kunt u eenvoudig de benodigde kracht opbouwen bij het indrukken van het veermechanisme. De voordelige tools met veermechanisme hebben meestal een vaste vork en een vast draadknipmes. De professionele tools hebben vaak een verwisselbare vork en verwisselbaar mes. Voor de veeleisende hobbyist en professional leveren we ook een complete netwerkkabel toolkit. Hierin vindt u naast een LSA montage tool ook een netwerkkabel stripper, een krimptang voor netwerkconnectors en een netwerkkabel tester.

Stekker, doos en krimptang

Klantenservice & Informatie