Kabels 
Overige Producten 
Account  

Antenne en Satelliet

Top 10 Satelliet producten

De top-10 best verkochte Satelliet producten. Welk Satelliet product is op dit moment populair?
 

Satelliet TV schotel

Voor het ontvangen van satelliet TV is een speciale installatie nodig. We bespreken hier alle onderdelen en hun functie. Een satelliet TV signaal wordt vanaf een TV satelliet in een geostationaire baan rond de aarde uitgezonden. Deze staat 37.000 kilometer boven de evenaar en draait in precies één dag rond de aarde. De aarde draait in dezelfde tijd ook precies één keer rond haar as. Hierdoor blijft de satelliet vanaf de aarde gezien altijd op dezelfde plaats staan. Dit heeft als groot voordeel dat satelliet TV schotel maar eenmaal goed op een satelliet gericht hoeft te worden. Omdat het signaal vrij zwak is en op een hoge frequentie wordt uitgezonden is een speciale antenne nodig om het op te vangen. Een satelliet schotel is een passieve versterker. Hoe groter de satellietschotel hoe meer signaal er opgevangen wordt en naar de ontvanger gereflecteerd wordt. De schoteldiameter die u nodig heeft, hangt van een aantal factoren af. De eerste factor is de sterkte van het signaal dat de satelliet uitzendt. De tweede is de kwaliteit van de LNB ontvanger die u gebruikt.

Satelliet TV LNB

Een LNB is de speciale satelliet TV ontvanger die in het brandpunt van de schotel wordt gemonteerd. Veel satellietschotels zijn zogenoemde offset schotels die zo geoptimaliseerd zijn dat de LNB ontvanger op een arm schuin voor de schotel gemonteerd wordt. De LNB ontvanger versterkt het satellietsignaal en zet de hoge frequentie van dit signaal om naar een lagere frequentie, zonder verder iets aan het signaal te veranderen. Hierdoor is het mogelijk om het signaal via goedkope coaxiaalkabel van de antenne naar uw satellietdecoder te transporteren. Deze slimme set zorgt voor een behoorlijke kostenbesparing op de anders veel duurdere coaxiaalkabel. Bij het bestellen van een LNB ontvanger kunt u kiezen tussen modellen met één of meerdere uitgangen. Hierdoor kunt u onafhankelijk van elkaar meerdere satellietdecoders aansluiten. Zo kunt u op verschillende toestellen onafhankelijk van elkaar naar verschillende kanalen kijken die door dezelfde satelliet worden uitgezonden. De LNB bevat actieve elektronica, maar er hoeft toch maar een enkele coaxkabel aangesloten te worden. De coaxkabel wordt gelijktijdig gebruikt voor het transporteren van het satellietsignaal en de gelijkspanningsvoeding voor de LNB.

Aansluit- en montagemateriaal

Heeft u een satellietschotel, dan is het belangrijk dat deze opgehangen of neergezet kan worden. Omdat we in Nederland ten noorden van de evenaar wonen, moet een schotel vrij uitzicht hebben op het zuiden. Heeft u een zuidmuur, dan kunt u de schotel daar eenvoudig met een muurbeugel ophangen. Heeft u een balkon op het zuiden, dan is het ook mogelijk om uw schotel met een balkonbeugel aan het balkon vast te maken. Voor gebruik op de camping hebben we speciale schotelstatieven, die u met een tegel kunt verzwaren zodat het statief ook bij wind stevig blijft staan. Voor het aansluiten van uw satellietschotel op uw satellietdecoder heeft u een coaxkabel nodig. De LNB is uitgerust met een F-connector die u op de connector van de LNB schroeft. Door het gebruik van een F-connector zit de coaxkabel stevig gemonteerd en kan deze niet eenvoudig losschietenKies een antennekabel die niet veel langer is dan u daadwerkelijk nodig heeft om onnodig signaalverlies te voorkomen. Wilt u kunnen schakelen tussen verschillende schotelantennes, dan kunt u bij ons kiezen uit verschillende satellietschakelaars.

Klantenservice & Informatie