"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Bluetooth

Top 10 Bluetooth producten

De top-10 best verkochte Bluetooth producten. Welk Bluetooth product is op dit moment populair?
 
Draadloze audio zender - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 53,29
Oordopjes - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 27,99
Oordopjes - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 27,99
Oordopjes - Nedis
2-3 dagen levertijd
€ 67,99

Bluetooth, wat is het precies?

Bluetooth is een wereldwijd bekende standaard voor veilige draadloze verbinding. U kent het waarschijnlijk vooral als een oplossing om apparaten één op één met elkaar te verbinden, bijvoorbeeld uw smartphone met de boardcomputer van uw auto, of een speaker met een laptop om zo eenvoudig draadloos muziek te kunnen afspelen. In dat geval gaat het voornamelijk om toepassingen in consumentenelektronica, toepassingen die u ook in ons assortiment terug zilt vinden. Inmiddels is de technologie echter al veel verder. Zo kan het ook gebruikt worden voor zogenoemde “one-to-many” communicatie, waarbij de boodschap van één apparaat gecommuniceerd wordt naar meerdere andere apparaten. Daarnaast bestaan er tegenwoordig zelfs volledige netwerken van bluetooth-gestuurde apparaten, waarmee many-to-many communicatie mogelijk is. Dit soort toepassingen worden voornamelijk gebruikt in home-automation en in het bedrijfsleven.

Ontstaan en ontwikkeling

Bluetooth is ontwikkeld om vele verschillende kabels en aansluitingen overbodig te maken, door een draadloze verbinding op korte afstand tot stand te laten komen. Het onderzoek naar de mogelijkheden van de verbinding, die aan het begin van het project nog geen officiële naam had, wees al snel uit dat er oneindig veel mogelijkheden waren om een dergelijke draadloze verbinding toe te passen. Het project werd destijds vernoemd naar vikingkoning Harald Blauwtand, in eerste instantie slechts een werknaam voor het draadloze project. Bij gebrek aan een betere naam werd dit echter ook gekozen als definitieve naam voor het product bluetooth. Een naam die vele jaren later niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Besloten werd dat het een open verbinding moest worden die vrij door iedereen gebruikt kon worden. Al snel sloten vele grote elektronicabedrijven zich aan bij de “Bluetooth special interest group”, die de ontwikkeling en het op de markt brengen van de verbinding mogelijk maakte.

Hoe werkt bluetooth?

In feite is bluetooth een radioverbinding op de welbekende 2,4 Ghz frequentieband. Hierdoor kan een signaal ook door vaste materialen dringen (behalve door metaal). De te behalen afstand van de verbinding kan wel minder worden naarmate er meer blokkades tussen de zender en de ontvanger staan. Een doorsnee bluetoothverbinding kan 1 tot 10 meter overbruggen. Er zijn echter ook apparaten met een versterkt zendvermogen, waarmee je tot wel 100 meter kunt overbruggen. Om te zorgen dat de technologie in vrijwel elk apparaat kan worden ingebouwd, is er gebruik gemaakt van goedkope radiotechniek. Ook kost het gebruik over het algemeen weinig batterij. Het is dan wel een open verbinding, maar deze is wel beveiligd. Zo zult u om verbinding te maken tussen twee apparaten, op beide apparaten een geheime sleutel moeten invoeren. Hierna is het mogelijk om een wachtwoord in te stellen om de verbinding verder te beveiligen.

Toepassingen

U kunt snel herkennen of een apparaat geschikt is voor het opzetten van een een draadloze verbinding, het apparaat of de verpakking is dan namelijk voorzien van het bluetooth logo dat u boven aan deze pagina ziet staan. Vrijwel alle smartphones en tablets zijn tegenwoordig sowieso voorzien van bluetooth. Waar kunt u deze verbinding nu allemaal voor gebruiken? De bekendste toepassing is het overzetten van bestanden van het ene naar het andere apparaat, zonder dat hier een kabeltje voor nodig is. Dit kan bijvoorbeeld een document zijn dat u vanaf uw smartphone naar die van een collega stuurt, of naar een printer om het direct af te drukken. Maar het kan ook gaan om geluidssignalen, ook een veelgebruikte toepassing. U verbindt uw smartphone, tablet of laptop met een bluetooth speaker of bluetooth headset of oordopjes, en u kunt draadloos muziek afspelen van het ene apparaat, op het andere apparaat. De meeste apparaten ondersteunen meerdere verbindingen, waardoor u niet telkens opnieuw contact hoeft te maken wanneer er een ander apparaat verbonden is geweest. Bluetooth headsets zijn overigens niet alleen geschikt voor het luisteren van muziek, maar bieden ook spraakondersteuning. Zo kunt u draadloos en handsfree bellen, bijvoorbeeld tijdens het rijden.

Verder wordt het veelal gebruikt om werkplekken vrij te maken van kabels en het leven met technologie net even wat makkelijker te maken. Bluetooth biedt net wat extra bewegingsvrijheid. Denk maar aan bluetooth muizen en toetsenborden. Moest u voorheen al die kabels aan uw bureau wegwerken, hoeft dat met gebruik van deze draadloze verbinding niet meer. U brengt eenvoudig een draadloze verbinding tot stand waarbij u meerdere apparaten met uw laptop of PC kunt verbinden. Ook de verbinding tussen een smartwatch en smartphone vindt doorgaans via bluetooth plaats. Zo kunt u sporten en bewegen, zonder door kabels gehinderd te worden. De meeste apparaten ondersteunen zo’n 7 actieve verbindingen, en daarnaast nog meer dan honderd andere verbindingen die “geparkeerd” worden. Uw apparaat onthoudt de verbindingen en kan na een keer verbinden het apparaat telkens weer vinden als het in de buurt is, en uiteraard als de verbinding aan staat.

Adapters en receivers

Er zijn nog apparaten, voornamelijk laptops en PCs, die niet standaard voorzien zijn van een bluetooth verbinding. Ook speakers en andere audioapparatuur zijn niet altijd klaar voor het opzetten van deze draadloze verbinding. Gelukkig bieden wij hier ook oplossingen voor, in de vorm van bluetooth adapters en receivers. Met een bluetooth adapter, ook wel dongle genoemd, kunt u een verbinding creëren op een apparaat dat van zichzelf geen bluetooth ondersteunt. Steek de dongle bijvoorbeeld in een USB ingang van uw laptop en u kunt verbinding maken met andere bluetooth apparaten, zoals speakers of printers. Maakt u gebruik van een muziekinstallatie zonder bluetooth, dan kunt u kiezen voor een bluetooth receiver. Deze sluit u door middel van een kabel aan op uw installatie, bijvoorbeeld met een 3.5 mm jack aansluiting. Vervolgens ontvangt de receiver het audiosignaal en kan dit via uw geluidsinstallatie worden afgespeeld. Ook handig om te gebruik in combinatie met uw autoradio!

Uw bluetoothproducten online kopen

Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over bluetooth of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.