"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Draadloze toetsenborden

Een draadloos toetsenbord kan op diverse manieren op een computer of een ander apparaat worden aangesloten. De meest voorkomende verbinding is koppeling met een USB adapter, een andere, inmiddels welbekende manier van draadloos verbinden, is via bluetooth. Allekabels verkoopt diverse modellen draadloze toetsenborden in verschillende indelingen en uitvoeringen. Bekijk snel ons complete assortiment en maak uw keuze. Lees meer

Welk draadloos toetsenbord moet ik kiezen?

In Nederland wordt meestal een QWERTY-indeling gebruikt, genoemd naar de eerste zes letters van de bovenste rij lettertoetsen. In België kennen we AZERTY en in Duitsland QWERTZ. Indeling en design zijn verder aangepast aan de functie waarvoor het product wordt gebruikt. Immers: met een goede ergonomische bouw minimaliseert u het aantal typefouten en bovendien krijgt u minder snel last van fysiek ongemak zoals RSI. Een gaming variant kent bijvoorbeeld weer hele andere kenmerken zoals ledverlichting of een snelle reactietijd bij toetsaanslag. Verder kunnen er verschillende extra functietoetsen aanwezig zijn. Een speciale functietoets wordt bijvoorbeeld gebruikt als multimediaknop. Vaak is het een persoonlijke keuze welk type u het beste kiest voor de toepassing waarmee u het keyboard het meest gebruikt.

Verschillende soorten draadloze verbindingen

De verbinding van een draadloos toetsenbord gebeurt niet zoals bij een router via wifi maar meestal via infrarood licht (IrDA) of bluetooth (radiogolven). Ook mogelijk is de draadloze variant van USB (wireless USB, WUSB of USB 2.1), die een radiofrequentie gebruikt om te communiceren. WUSB is bruikbaar tot een afstand van 3 tot 10 meter. Bluetooth werkt ook via radio en heeft een paar typische kenmerken, waaronder bijvoorbeeld een groot bereik van circa 15 meter. Nog een voordeel van dit soort radioverbindingen: infrarood vereist een directe zichtlijn tussen de communicerende apparaten. Bluetooth kent deze beperking niet omdat het radiogolven in plaats van lichtgolven gebruikt. Hierdoor zijn deze producten dus ook prima in een minder ideale positie gebruiken. Voor wat betreft de overdrachtssnelheid is er niet echt een verschil: de meest voorkomende effectieve snelheid voor beide technologieën is ongeveer 3 Mbps.

Handige extra’s

In ons assortiment vindt u producten met accu of met batterijen. Het voordeel van een type met accu is dat u geen batterijen hoeft te kopen of te verwisselen. Is de accu bijna leeg, dan laadt u deze eenvoudig weer op via een stopcontact. Bent u echter veel onderweg, dan zijn batterijen wellicht handiger. De batterijen kunnen snel verwisseld worden, zodat u meteen verder kunt werken. De types op batterij werken doorgaans tientallen uren non-stop op één batterij. Met werkdagen van gemiddeld 8 uur per dag, kunt u dus makkelijk een paar werkweken vooruit. Bij Allekabels kunt u ook bijzondere types zoals een (eventueel verlicht) model met multimediatoetsen kopen. Verder kunt u ook extra aandacht besteden aan hoe het numeriek toetsenbord eruit ziet. Handig als u veel berekeningen moet maken, bijvoorbeeld in excel of in uw boekhoudprogramma. Ten slotte biedt Allekabels ook USB connectors, zogenoemde USB bluetooth dongles, aan die uw computer uitbreiden met een bluetooth poort, mocht die niet standaard op uw computer zitten. Let er wel even op of de dongle geschikt is voor uw besturingssysteem, bijvoorbeeld t/m windows 7, windows 8 of t/m windows 10.

Uw draadloos toetsenbord online kopen

Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.