Kabels 
Overige Producten 
Account  

Rangeerpanelen

Professioneel netwerken betekent dat men de kabels en netwerkapparatuur die in een bedrijf of eventueel thuis gebruikt worden, vakkundig wegwerkt in een aparte ruimte. Dat wordt gewoonlijk de serverruimte genoemd. In die ruimte staat dan bijvoorbeeld een serverkast met netwerkcomponenten of alleen maar een patchkast met patchpanelen en rangeerpanelen. Die rangeerpanelen worden ook wel kabelbeheerpanelen oftewel cable management panels genoemd. Met dergelijke panelen wordt er orde gebracht in de kabelchaos. Lees meer

Rangeerpaneel zorgt voor ordening

Wie al eens in een serverruimte is geweest, weet dat men er letterlijk over de kabels kan struikelen. Weliswaar geen toonbeeld van netheid, maar vaak helaas onvermijdelijk. Niettemin kan men er toch nog enige orde in aanbrengen. Een serverkast of rangeerpaneel patchkast kent in een dergelijke omgeving altijd een patch paneel. Op deze netwerkstekkerdoos of netwerkstekkerplaat worden de kabels aangesloten. Hoe meer poorten/aansluitingen een dergelijk paneel heeft, hoe meer kabels er door de kast kunnen heenlopen. Dat ziet niet professioneel uit en de kans dat men per ongeluk in een kabel blijft hangen is redelijk aanwezig. Daarom zijn er rangeerpanelen waarin men de kabels kan invoegen/doorvoeren. Die rangeerpanelen zijn van staal. Zeker ook als het gaat om achteraf trouble shooting te doen (het achterhalen van een fout in de kabelaansluitingen), zijn rangeerpanelen onvermijdelijk.

Uitvoeringen

Velen zijn inmiddels reeds vertrouwd met kabelgoten, gesloten kokers waar kabels doorheen worden geleid. Het is een standaard beeld in woningen tegenwoordig. Zo zijn er ook voor het wegwerken van computernetwerkkabels wegwerkmiddelen. Rangeerpanelen worden ze genoemd en ze zijn er als kokers met gaten of sleuven erin. Een andere uitvoering van de rangeerpanelen zijn platen met ogen, bijna gesloten haken, eraan. Deze ogen, die ook los verkrijgbaar zijn, worden rangeerogen genoemd. Op deze wijze kan men nu in geval van de koker rangeerpaneel een aantal kabels aan de kopse kant door de koker voeren of van boven af in de koker leggen, die dan vervolgens via de sleuven aan de zijkant naar buiten treden. Bij de plaat rangeerpaneel met rangeerogen worden de kabels door de ogen gevoerd of eigenlijk in de ogen geklemd door ze zijlings in de ogen, bijna gesloten haken, te schuiven.

De montage van rangeerpanelen

Rangeerpanelen worden toegepast in serverkasten en patchkasten. Deze kasten hebben een vaste breedte van 10 inch of 19 inch. Een rangeerpaneel wordt beneden het patch panel, een stekkerdoos of stekkerplaat voor de kabels, gemonteerd in het raamwerk van de kast. Ook is het mogelijk om een rangeerpaneel in verticale richting langs het raamwerkprofiel te monteren. Deze rangeerconstructies houden de kabels bij elkaar. De rangeerpanelen kunnen open blijven (rangeeroogvariant) of afgedekt worden met een plaat die over de U-vormige koker wordt heen geschoven. De montage van de panelen vindt plaats door ze gewoon op het frame van de serverkast/patchkast te schroeven.

Specificaties

Bij serverkasten en patchkasten is het gebruikelijk de hoogte uit te drukken in eenheden. HE, hoogte-eenheid, is daarbij gelijk aan 1,75 inch oftewel 4,45 cm. In het Engels is dit Unit, kortweg U. 1 HE is gelijk aan 1U. De rangeerpanelen in onze catalogus zijn 1 HE/1 U of 2 HE/2 U. Zowel de koker- als de ooguitvoeringen worden weergegeven met het aantal sleuven of ogen/haken. Zo hebben we rangeerpanelen van 4-voudig tot en met 32-voudig. Het gewicht van de rangeerpanelen is redelijk gering, allen wegen minder dan 1 kg. De zwarte en lichtgrijze uitvoeringen uit ons assortiment sluiten aan bij de gangbare serverkast- of patchkastkleuren. Rangeerpanelen worden normaliter met kooimoeren en bijbehorende bouten geleverd. Het is aan te beleven hier ook alleen die bijgeleverde moeren voor te gebruiken, omdat ze door hun constructie verticale en zijwaartse krachten goed kunnen opvangen.

Uw rangeerpaneel online kopen

Rangeerpanelen kopen doet u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een rangeerpaneel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Serverkast

Klantenservice & Informatie