Overige Producten 
Kabels 
Account  

Hoortoestel batterijen

Als u structureel slecht kunt horen, heeft u een auditieve beperking. U compenseert dit vaak met een (ge)hoorapparaat. Dit is een klein elektronisch apparaat waarmee u beter geluid kunt waarnemen, met name hoge tonen worden hierdoor beter verstaanbaar. Voor vrijwel al deze toestellen met een elektrische voeding worden kleine, cirkelvormige batterijen gebruikt. Wij hebben diverse types en sets hoortoestel batterij in ons assortiment. Lees hierna meer over hoe u het beste uw hoortoestel batterij kiest. Lees meer

Hoortoestel batterij, hoe kiest u er een?

Een hoortoestel batterij of knoopcel is een schijfvormig batterijtje, niet groter dan een kleine knoop van een gemiddelde pyjama. Dit soort knoopcellen wordt toegepast in veel draagbare elektronische apparaten die een zeer gering stroomverbruik hebben, zoals met name digitale horloges, gehoorapparaten en andere zogenoemde wearables. De behuizing van deze kleine accu is met de pluspool en het dekseltje met de minpool verbonden van het apparaat waarin hij wordt geplaatst. Knoopcellen zijn er in vele maten en uitvoeringen. De types die geschikt zijn voor gehoorapparaten, zijn op deze pagina netjes gerangschikt.

IEC code

De nominale spanning van een knoopcel kan variëren van 1,2 tot 3 volt. Om verwarring te voorkomen, hebben al deze verschillende knoopcellen een uniek nummer vastgelegd in de IEC-norm die wereldwijd geldt. Dat betekent dat bijvoorbeeld alle IEC bruin 312 batterijen van alle merken dezelfde diameter en dikte hebben,. Let er dus bij het bestellen op dat u een knoopcel kiest met het juiste typenummer. Een type met een ander nummer past niet, of kan door zijn andere spanning het apparaat zelfs beschadigen. De types die u kunt tegen komen: IEC type 10 geel, IEC type 13 oranje, IEC type 312 bruin en IEC type 675 blauw. Wilt u helemaal zeker gaan, check dan voor het bestellen in de beschrijving van uw gehoorapparaat de IEC code van uw gewenste gehoorapparaat batterij.

Ontwikkelingen

Ook bij knoopcellen staat de ontwikkeling niet stil. Zo zijn er naast de oorspronkelijke koolstof-zinkknoopcellen ook typen op basis van alkaline, lithium, NiMH, lithium-ion, zink-lucht en meer. Hoewel er veel soorten knoopcellen in allerlei maten en met uiteenlopende spanningen bestaan, hebben de types die voor een gehoorapparaat geschikt zijn maar een beperkt aantal afmetingen en voltage. U vindt deze op deze pagina in het assortiment van diverse merken en in diverse verpakkingen. Gezien het feit dat deze toestellen niet alleen kleiner worden, maar ook technisch geavanceerder volgen wij de ontwikkelingen ook op het gebied van batterijvoorziening van deze apparatuur.

Hoorapparraat accessoires

Wij hebben diverse accessoires voor hoorapparaten in ons assortiment. Zo vindt u bij ons een handig, uiterst compact hoortoestelbatterijdoosje met kettinkje. Verder een batterijtester die voor een hoortoestel batterij (diverse types) geschikt is. Erg handig is ook de hoortoestel batterij magneetpen, waarmee u de kleine batterijtjes heel gemakkelijk oppakt. Nooit meer zoeken op de vloer naar gevallen kleine batterijtjes. Ten slotte kunt u bij ons terecht voor een compleet schoonmaaksetje voor uw gehoorapparaat. U kunt er ook nog knoopcellen in bewaren.

Tips

De vergoeding voor gehoorapparaten valt deels onder uw basisverzekering. Voor de niet vergoede kosten kunt u wellicht een beroep doen op uw eventuele aanvullende verzekering. De eigen bijdrage die u betaalt voor gehoorapparaten, kunt u overigens helaas niet aftrekken van de belasting. De kosten voor een hoortoestel batterij mag u in principe wel aftrekken. Wilt u zeker weten of de kosten van hoortoestel batterijen in aanmerking komen voor belastingaftrek? Dien dan een aanvraag in bij uw belastingkantoor.

Knoopcel Batterij

Klantenservice & Informatie