Kabels 
Overige Producten 
Account  

Draadloze muizen

Veel handelingen gaan met een computermuis sneller en gemakkelijker dan zonder. Daarom gebruiken ook mensen met laptops, tablets en zelfs smartphones een draadloze muis. Deze maakt verbinding met bluetooth of door middel van een bijgeleverde infrarood USB dongle. Allekabels heeft niet alleen draadloze muizen en game muizen voor u in alle soorten en maten, Wij hebben ook complete sets inclusief toetsenbord. Kijk verder voor ons complete assortiment. Voor 22:00 uur besteld, morgen al in huis. Lees meer

Welke draadloze muis: bluetooth of infrarood?

Nog niet zo lang geleden werden meer bedrade types gekocht, puur omdat ze goedkoper waren. Inmiddels zijn draadloze muizen nog maar zelden duurder dan een type met snoer. Qua kosten maakt de keuze geen verschil. Wel moet u letten op de soort en op aanwezigheid van bepaalde favoriete bedieningselementen, daarover later meer. U heeft voor wat betreft de verbinding de keus tussen bluetooth en infrarood. Tablets en notebooks ondersteunen bluetooth vaak al standaard. U heeft dan geen USB adapter of aparte software driver nodig. Dit is bij veel tablets en smartphones ook niet mogelijk. In dat geval is een USB bluetooth adapter nodig.

Het gemak dient de mens

Het gemak is hier tweevoudig. Enerzijds het aantal functionele knoppen en anderzijds de ergonomie. Zo kunt u bij het maken van een keuze letten op het aantal bedieningselementen die een draadloze muis heeft. Hoe meer knoppen, hoe meer functionaliteit via de computer in te stellen is. Een scrollwiel wordt gebruikt om grote websites of documenten snel te kunnen doorlopen. Een ander aspect vormen de grootte en vormgeving, die samen onder de noemer ergonomie vallen. Afhankelijk van de grootte van de hand is er keuze uit een standaard formaat, full size genoemd, middelformaat oftewel compact en een klein model die mini wordt genoemd. Met een ergonomisch model wordt RSI, belasting van de pols, voorkomen. Daarnaast is het van belang of u linkshandig dan wel rechtshandig bent. Een symmetrisch type is zo ontworpen dat zowel linkshandigen als rechtshandigen ermee uit de voeten kunnen. Een asymmetrische uitvoering daarentegen is ofwel geschikt voor een linkshandige of voor een rechtshandige gebruiker.

Draadloze muizen voor gamers

Wie games speelt, heeft veel meer met beweging en precisie te maken dan wanneer u een document moet bewerken. De mate van snelheid wordt daarbij aangegeven in DPI (dots per inch). De grootte van het getal geeft aan hoeveel pixels per inch (2,54 cm) u aflegt bij de beweging. Ook de precisie, hoe nauwkeurig u de draadloze muis kunt positioneren, is van belang. Hiervoor is het nodig dat de het aantal dpi zo laag mogelijk is. Bent u de term resolutie gewend, die eveneens in dpi wordt uitgedrukt, houd er dan rekening mee dat de betekenis van dpi afwijkt van die bij een foto of beeldscherm.

Batterijen en ingebouwde accu’s

Door het draadloze aspect hebben de optische sensor, laser en unit wel voeding nodig. Dat kan op meerdere manieren gebeuren, namelijk door gebruik te maken van wegwerpbatterijen of door een oplaadbare accu te installeren. Wegwerpbatterijen kunt u langer gebruiken voordat ze leeg raken, maar oplaadbare types zijn toch duurzamer. Voor beide types geldt: let goed op of de batterijen/accu worden meegeleverd en in geval van de batterijen, welke soort het betreft: AA of AAA. Als u ook een draadloos toetsenbord heeft, kan het handig zijn een type met dezelfde soort batterijen te nemen.

Uw draadloze muis online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Muis

Klantenservice & Informatie