Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Stick - USB OTG stick

Met een USB OTG stick kunt u rechtstreeks foto’s en video’s van uw smartphone of tablet naar uw USB stick kopiëren. Dit is bijzonder handig als u onderweg veel foto’s maakt en onderweg geen gelegenheid heeft om uw foto’s naar de cloud te uploaden. Is het geheugen van uw smartphone vol, dan kunt u moeiteloos foto’s en video’s via de companion app overzetten naar uw USB OTG stick. Zo zit u onderweg nooit zonder voldoende opslagruimte. Uiteraard is deze stick ook handig om bestanden van uw computer op te slaan en mee te nemen. Lees meer

Wat is een USB OTG stick?

Een USB OTG stick is een USB stick die u niet alleen met uw laptop of pc kan verbinden, maar ook met uw smartphone of tablet. Hiervoor is de USB OTG stick naast de standaard USB 3.0 connector uitgerust met een extra connector. Door de USB stick met deze connector in uw smartphone of tablet te steken, is het mogelijk om bestanden zoals foto’s of video’s direct vanaf uw smartphone of tablet naar de stick te kopiëren. Mocht u onderweg op reis weinig geheugenruimte op uw smartphone over hebben, dan kunt met een USB OTG stick eenvoudig uw foto’s en video’s naar de stick kopiëren. Daarna kunt u de gekopieerde foto’s en video’s van uw smartphone of tablet verwijderen. Zo heeft u op uw smartphone of tablet weer genoeg ruimte voor nieuwe foto’s en video’s. U hoeft dus niet meer te wachten tot u een mogelijkheid heeft om uw foto’s naar bijvoorbeeld een cloud account te uploaden.

Hoe werkt een USB OTG stick?

De eerste stap is het kiezen van het juiste type. Er zijn twee soorten OTG sticks. De een heeft een Lightning connector. De andere heeft een micro USB connector. Heeft u een Apple smartphone of iPad, bestel dan een USB OTG stick met de Lightning connector. Heeft u een smartphone of tablet van een ander merk, bestel dan een USB OTG stick met de micro USB connector. Er zijn enkele manieren om foto’s of video’s van uw smartphone naar uw stick over te zetten. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de companion app van de stickfabrikant. In de gebruiksaanwijzing staat duidelijk aangegeven welke app u kunt downloaden en hoe u stap voor stap uw foto’s of video’s van uw smartphone of tablet naar uw stick kopieert. Of u nu een Apple of een Android smartphone of tablet heeft: met een USB OTG stick heeft u geen zorgen meer over een overvol intern geheugen.

USB on the go memory stick, mogelijkheden en toepassingen

Bent u een meer technische benadering gewend, dan kunt u ook een file explorer app downloaden. U heeft dan toegang tot alle content op uw smartphone en stick. Vervolgens kunt u met de file explorer app de gewenste bestanden naar de USB OTG stick kopiëren. Afhankelijk van het type stick en de bijbehorende app is het mogelijk om content die op de USB OTG stick staat, direct op tablet of smartphone te bekijken. Op deze manier is het mogelijk films van de stick te streamen. Handig om onderweg films te kijken. Natuurlijk heeft de USB OTG stick ook een standaard USB stekker. Deze past in elke laptop of pc met een USB poort. Zodra uw computer de stick herkent, kunt op het externopslagicoontje op uw desktop klikken om de bestanden die op de stick staan te bekijken en bestanden van en naar de stick te kopiëren.

USB OTG stick snelheid

De snelheid van een geheugenstick wordt aangegeven door twee getallen: de lees- en de schrijfsnelheid. Beiden worden aangegeven in gigabyte per seconde (GB/s). Of de opgeven lees- en schrijfsnelheid gehaald kan worden, hangt af van de maximale snelheid van de USB poort die gebruikt wordt voor de stick. De maximale snelheid van een standaard USB 2.0 poort is 480 megabit per seconde (mb/s). Dit komt overeen met 60 megabyte per seconde (MB/s). Wordt een stick in een USB 2.0 poort gebruikt, dan kan er dus nooit een hogere snelheid gehaald worden dan 60 MB/s, ook al ligt de opgegeven snelheid van de stick hoger. Om de maximale snelheid van de stick te kunnen halen, is het noodzakelijk om gebruik te maken van een USB 3.0 poort. Deze is te herkennen aan het blauwe balkje in de poort. USB 3.0 heeft een maximale overdrachtssnelheid van 5 Gb/s wat overeenkomt met 640 Mb/s.

USB Stick

Klantenservice & Informatie