Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Stick - Beveiligde USB Stick

Bent u op zoek naar een manier om de gegevens op een USB stick goed te beveiligen? Een hardwarematig beveiligde usb stick kopen is dan een van de beste keuzes. De encryptiechips in een beveiligde USB stick zorgen ervoor dat alle gegevens die er naar toe gekopieerd worden, versleuteld worden voordat ze worden opengeslagen. De gegevens worden versleuteld met het AES256 encryptieprotocol. U kiest zelf een password waarmee u toegang tot de versleutelde gegevens heeft. Zorg dat uw gevoelige gegevens goed beveiligd zijn. Lees meer

Waarom een beveiligde USB stick?

Vrijwel iedereen heeft wel eens iets als het volgende in de krant gelezen: “medewerker verliest USB stick met gevoelige gegevens” of “USB met gevoelige gegevens in de trein gevonden”. Sinds de invoering van de AVG / GDPR begin 2018 is het voor iedereen duidelijk dat persoonsgegevens al heel snel onder vertrouwelijke gegevens vallen en goed beveiligd dienen te worden. Als u een databestand naar een standaard USB stick kopieert, dan staan deze gegevens onbeschermd hierop. Het is dan belangrijk dat u goed oplet en het opslagmedium nooit onbeheerd ergens laat liggen. Maar wat als u hem toch verliest? Als er gevoelige gegevens op staan is er meteen sprake van een datalek dat u verplicht (!) moet melden. Het is technisch mogelijk om de gegevens softwarematig versleuteld op de stick op te slaan. Helaas gaat dit gepaard met omslachtige procedures en is de stick niet op elk computerplatform te gebruiken. Kan dat niet veel gemakkelijker? Ja dat kan met een hardwarematig beveiligde USB stick.

Hardwarematig beveiligde USB stick

Een beveiligde USB stick beschikt over een extra chip die zorgt voor een hardwarematige encryptie. Gegevens die u naar de beveiligde USB stick kopieert worden door de encryptiechip versleuteld voordat ze in de geheugenchips worden opgeslagen. Mocht u de stick onverhoopt kwijtraken, dan kan de vinder niets met de gegevens erop beginnen omdat de gegevens versleuteld op de stick staan. De gegevens worden door de ingebouwde chip met de sterke AES256 industriestandaard versleuteld. AES256 gebruikt een encryptiesleutel die 256 bit lang is. Deze sleutel wordt bij het in gebruik nemen van de stick beveiligd door een paswoord dat u zelf bij het eerste gebruik moet instellen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw paswoord niet gemakkelijk te raden is. Zorg er ook voor dat uw paswoord uniek is. Gebruik dus niet een paswoord dat u ook voor andere apparatuur of accounts gebruikt.

Dagelijks gebruik

Heeft u eenmaal een password ingesteld, dan is het dagelijkse gebruik van de beveiligde USB stick heel eenvoudig. Deze is te gebruiken zonder dat u extra programmatuur of drivers op uw laptop of pc hoeft te installeren. De benodigde programmeur voor MacOs en Windows om met de stick te werken is op de stick aanwezig. U steekt hem in een vrije USB poort van uw computer. Daarna wordt u gevraagd naar het paswoord. Dit paswoord is nodig om de AES 256 bits sleutel te ontgrendelen. Zonder de AES sleutel zijn de data die op de stick staat niet te lezen. Nadat u het correcte paswoord heeft ingevoerd, wordt de AES sleutel ontgrendeld en heeft uw computer toegang tot alle gegevens op de stick. Omdat het hele encryptieproces hardwarematig geregeld is, werkt de stick na het ontgrendelen als een gewone USB stick. De stick wordt net als iedere normale USB stick op uw desktop als icoontje voor externe opslag zichtbaar en u kunt zoals u gewend bent de bestanden openen en kopiëren.

Eigenschappen

De beveiligde USB stick heeft een optie waarmee u de gevoelige gegevens extra kunt beveiligen. Mocht een onbevoegde persoon de stick in handen krijgen en het paswoord proberen te raden, dan zal de beveiligde USB stick na tien mislukte pogingen de AES sleutel wissen en zal de stick daarna geheel opnieuw geformatteerd worden waarbij alle gegevens worden gewist. Hiermee is de beveiligde USB stick bestand tegen “brute force” aanvallen en is iedereen die niet over het juiste wachtwoord beschikt vrijwel kansloos. Met een beveiligde USB stick heeft u een hoge graad van zekerheid dat uw vertrouwelijke gegevens niet in verkeerde handen terechtkomen, ook in het onfortuinlijke geval van verlies van uw beveiligde USB stick. Natuurlijk is het ook belangrijk om u computersystemen goed te beveiligen. Zodra het juiste paswoord is ingevoerd kunnen alle vertrouwelijke gegevens op de beveiligde USB stick door de computer gelezen worden. Wij raden u aan om, naast het gebruik van een beveiligde USB stick, ook een goede virusscanner te installeren.

USB Stick

Klantenservice & Informatie