Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB stick 256GB

Bent u op zoek naar een USB stick met veel opslagruimte? De USB stick 256GB is een stick met een hoge capaciteit en een snelle USB 3.0 aansluiting. Door de hoge capaciteit van 256 gigabyte is deze stick bijzonder geschikt om veel grote bestanden op te slaan. Gebruik bij voorkeur de USB 3.0 poort op uw computer. U herkent een USB 3.0 poort aan het blauwe balkje. Heeft u geen USB 3.0 poort, geen probleem: de stick werkt ook in een USB 2.0 poort. Het kopiëren van grote bestanden zal dan wel een stuk langzamer gaan. Lees meer

USB stick 256GB

Een USB stick 256GB is bijzonder handig voor het extern opslaan van bestanden. Zo kunt u de stick gebruiken voor het maken van een backup van al uw belangrijke bestanden. De USB stick 256GB is ook uitstekend geschikt voor het meenemen van bestanden. Zo hoeft u niet elke keer uw laptop mee te nemen, maar zet u al uw zakelijke bestanden of persoonlijke foto’s en video’s op de stick. Op de plaats van bestemming steekt u de stick in een computer en kunt meteen aan de slag. Handig voor het geven van een presentatie of voor een filmavond bij vrienden en vriendinnen. Met de USB stick 256GB heeft u een stick met een bijzonder hoge opslagcapaciteit in handen. U komt niet snel zonder opslagcapaciteit te zitten, ook al schrijft u veel en grote bestanden op de stick. De USB stick 256GB is bijzonder geschikt voor het bewaren van grote fotocollecties en het opslaan van videobestanden en speelfilms.

Snelheid van een USB stick 256GB

Bij het gebruik van een stick met hoge capaciteit (zoals een USB stick 256GB) is een hoge overdrachtssnelheid belangrijk. Vooral bij het kopiëren van grote bestanden zoals speelfilms zal een te lage overdrachtssnelheid, tot lange wachttijden leiden. Dit is de reden dat een USB stick 256GB alleen geleverd wordt met een USB 3.0 aansluiting. USB 3.0 heeft een hoge maximale overdrachtssnelheid van 5 gigabit per seconde (Mb/s). Dit komt overeen met 640 megabyte per seconde (MB/s). USB 2.0 heeft een maximale overdrachtssnelheid van 480 Mb/s, 60 MB/s. Een USB stick 256GB is uitgerust met geheugenchips die sneller zijn dan de maximale snelheid van USB 2.0. Daarom worden deze sticks altijd uitgerust met de snellere USB 3.0 aansluiting. U kunt de maximale overdrachtssnelheid alleen halen als u de stick in een 3.0 poort gebruikt. U kunt een USB 3.0 poort herkennen aan het blauwe balkje.

Het maken van backups

Een USB stick 256GB is door zijn grote capaciteit bijzonder geschikt voor het maken van backups. Mocht de harde schijf van uw computer ooit problemen krijgen, dan heeft u altijd een kopie van uw belangrijke bestanden achter de hand. U kunt eenvoudig handmatig belangrijke bestanden naar uw USB stick 256GB kopiëren. U moet dan wel zelf bij gaan houden welke bestanden veranderd zijn en deze bestanden opnieuw naar de USB stick 256GB kopiëren. Het maken van een backup wordt een stuk eenvoudiger als u automatische backup software gebruikt. Zowel Apple als Windows computers beschikken over ingebouwde backup software. Met deze software kunt u eenvoudig automatisch incrementele backups van uw harde schijf maken. Het maken van een backup met deze software is simpel. U steekt de USB stick 256GB in een USB 3.0 poort op uw laptop of PC en start de backup software. Dat is alles. De eerste backup duurt vaak een aantal uur. De daarop volgende backups zullen veel sneller zijn, omdat dan alleen nieuwe en veranderde bestanden naar uw USB stick 256GB worden geschreven.

Bestanden naar een andere computer kopiëren

Als u bestanden van de ene naar een andere computer wilt overzetten, dan kunt u dat heel eenvoudig met uw USB stick 256GB doen. Steek de USB stick in uw computer. Wacht tot het externopslagicoontje van de USB stick op de desktop verschijnt. Selecteer de bestanden die u wilt overzetten en sleep deze naar het icoontje op uw desktop. Uw computer geeft aan wanneer het kopiëren klaar is. Voor dat u de stick verwijdert is het belangrijk deze veilig te verwijderen. Rechts- of controleklik op het externopslagicoontje. Kies in het contextmenu “verwijder of “eject”. De USB stick wordt nu veilig ontkoppeld. Zodra het icoontje van de desktop is verdwenen kunt u de USB stick veilig uit de USB poort trekken. Steek de USB in de computer waar u de bestanden wilt gebruiken. Dubbelklik op het externopslagicoontje. Daarna opent een map met de inhoud. U kunt nu de bestanden selecteren en naar hun bestemming slepen.

USB Stick

Klantenservice & Informatie