Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Stick - Mini USB Stick

Is een normale USB stick al een compact opslagmedium, een mini USB stick is nog een stuk kleiner. Technisch exact identiek aan de grotere exemplaren, maar DAN in een geminimaliseerd jasje. De geringe maten maken het apparaatje wel gevoeliger voor verlies. Veel modellen zijn daarom uitgerust met een oogje voor het bevestigen van een draagkoord. Bij een aantal is dit zelfs al standaard gemonteerd. Lees meer

Mini USB stick, klein maar toch zeer groots

Ondanks de minieme maten is de modelafhankelijke opslagcapaciteit van 8GB tot maar liefst 256GB enorm groot. Dit is ook eigenlijk niet verwonderlijk, want de grootte van de chip is niet verkleind, enkel de behuizing eromheen. Het zal u dan ook niet verrassen dat de dataoverdrachtssnelheid op een gelijk hoog niveau ligt. De gebruikte versies USB 2.0 High Speed of 3.0 (3.1 Gen1) Super Speed zorgen ervoor dat er vlotjes bestanden opgezet en gelezen kunnen worden. Onze mini USB stick 2.0 heeft afhankelijk van het model een leessnelheid van maximaal 100 MB/s en een schrijfsnelheid van maximaal 9MB/s. De mini USB stick 3.0 (3.1 Gen1) een leessnelheid van maximaal 130 MB/s en een schrijfsnelheid van 60 MB/s. De fysieke maat doet geen enkele afbreuk aan de prestaties.

Speciale beveiligingsmaatregelen om uw data te beschermen

In deze productcategorie zijn er enkele producten die eruit springen wat betreft het beschermen van uw opgeslagen data. Voor mensen die hun mini USB stick gebruiken in een vochtige of stoffige omgeving of waarbij de mini USB stick regelmatig schokken te verduren krijgt, hebben wij een model met COB. Deze afkorting staat voor Chip On Board en geeft aan dat de chip rechtstreeks, dus zonder sokkel, op de printplaat zit gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat invloeden van buitenaf geen vat hebben op de chip en opgeslagen data. Vanwege de geringe afmetingen kan wel eens vergeten worden dat de mini USB stick in de pc gestoken zit, waardoor er tegenaan wordt gestoten. Voor mensen die de gevolgen hiervan willen minimaliseren hebben wij een model met een rubberen bumpertje. Deze vangt de eerste klap op zodat de kans op beschadigingen verkleind wordt.

USB Stick

Klantenservice & Informatie