Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB stick 16GB

De USB stick 16GB is een populaire uitvoering van dit insteekgeheugen. De keuze is groot met modellen in de volgende USB versies, 2.0, 3.0 en 3.1 Gen1. Tevens vindt u hier ook typen met extra beveiliging, met aansluiting voor mobiele apparaten (OTG) en zelfs een model met simkaartslot en micro-SD kaartslot voor draadloos internet. Het geheugen is met 16GB groot genoeg en de prijs nog bescheiden. Lees meer

Verschillende versies USB stick 16GB 2.0 - 3.0 - 3.1 Gen1

Als u naar de specificaties van een USB stick 16GB kijkt zult u altijd het typenummer van de gebruikte versie tegenkomen. Deze nummers zijn een indicatie van de snelheid van gegevensoverdracht. Hoe hoger het getal, hoe sneller de overdracht. Bij elk getal hoort ook een naam. 2.0 heet HighSpeed, 3.0 en 3.1 Gen1 heten SuperSpeed, waarbij 3.1 Gen1 een nieuwere naam voor 3.0 is. Belangrijk is deze snelheid echter alleen als u vaak grote bestanden moet overzetten. De drie genoemde versies maken gebruik van de zogenoemde A connector en zijn onderling compatibel. Een USB stick 16GB 3.0 stick kan dus probleemloos met een 2.0 poort van een pc werken. De snelheid van de USB stick 16GB zal dan die van het laagste versienummer zijn. Naast modellen met een A connector hebben wij modellen met de nieuwe type C connector. Deze laatste connectoren hebben als voordeel dat ze niet meer gebonden zijn aan een richting voor het insteken. Ook hier geldt onderlinge compatibiliteit.

Ook voor mobiele apparatuur

Langere tijd was het best vervelend. Onderling konden data via een USB stick 16GB tussen pc’s overgezet worden, maar het overzetten naar een mobiel apparaat was niet mogelijk. Dit omdat mobiele toestellen over een kleinere microconnector beschikken. Met de USB stick 16GB OTG is dit probleem uit de wereld geholpen. Deze beschikt namelijk over zowel een grote A als een kleine micro connector. In de toekomst zal een en ander nog eenvoudiger worden. Alle modellen connectoren zullen vervangen gaan worden door één type, namelijk USB C. Deze maakt een stap voorwaarts wat betreft de mogelijke snelheid van data-overdracht en kan gelijktijdig als voedingskabel dienen. Doordat de connector zeer compact is, kan deze ook toegepast worden bij mobiele apparatuur zoals bijvoorbeeld tablets en smartphones.

Zo veilig zijn uw data op een USB stick 16GB

Een USB stick 16GB kan met behulp van ingebouwde, dan wel gedownloade software door een wachtwoord beveiligd worden. Data wordt overigens versleuteld zodat ongenode gasten weinig kans hebben. Deze versleuteling wordt encryptie genoemd. Voor een uitgebreidere beveiliging zijn er modellen met een betere encryptie en een zelfformatteerfunctie als er te vaak met een fout wachtwoord geprobeerd wordt in te breken. Mensen die de hoogste eisen stellen aan de mechanische degelijkheid kiezen het beste een USB stick 16GB die gebruikmaakt van COB en rubberen behuizingmateriaal. COB betekent Chip On Board; hierbij is de geheugenchip direct op de printplaat bevestigd, dus niet via een sokkel, wat de bescherming tegen vibraties optimaliseert. Het gebruikte rubber biedt deze USB stick 16GB ook nog bescherming tegen water en stof, waardoor uw gegevens maximaal beschermd zijn.

USB Stick

Klantenservice & Informatie