Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB stick 128GB

Wilt u een USB stick kopen met veel opslagcapaciteit? Dan is de USB stick 128GB een prima keus. Deze stick is door zijn hoge capaciteit geschikt voor het maken van automatische backups en het naar andere computers overzetten van kleine en grote bestanden. Heeft u een snelle USB 3.0 poort op uw computer (te herkennen aan het blauwe balkje in de USB poort), dan raden wij u aan om een USB 3.0 stick te kopen. Door de hogere snelheid ten opzichte van USB 2.0 wordt de kopieertijd aanzienlijk verkort. Lees meer

Snelheid van een USB stick 128GB

De lees- en schrijfsnelheid van een USB stick 128 GB wordt aangegeven in megabyte per seconde. Dit wordt afgekort tot MB/s. Gebruikt u de stick zo nu en dan en stelt u geen hoge eisen aan de snelheid, dan heeft u aan USB 2.0 voldoende. Slaat u regelmatig grote bestanden op, dan raden we een USB stick 128GB met USB 3.0 aan. Een USB 2.0 aansluiting heeft een maximale overdrachtssnelheid van 480 megabit (Mb/s) per seconde. Dat is 60 megabyte per seconde (MB/s). Een USB 3.0 aansluiting heeft een maximale overdrachtssnelheid van 5 gigabyte per seconde. Dat is 640 megabyte per seconde. Bij elke USB stick geven we de lees- en schrijfsnelheid aan en ook of de USB stick 128GB over een USB 2.0 of 3.0 aansluiting beschikt. Om van de snelheid van USB 3.0 gebruik te maken moet uw laptop of pc voorzien zijn van een USB 3.0 poort, te herkennen aan het blauwe balkje in de poort.

Aansluiting van een USB stick 128GB

Deze standaard USB aansluiting bestaat in twee uitvoeringen USB 2.0 en USB 3.0. USB 3.0 is de snelle opvolger van USB 2.0, maar zo geconstrueerd dat een USB 2.0 stekker in een USB 3.0 poort past en omgekeerd. De hoge snelheid die met USB 3.0 gehaald kan worden, wordt alleen bereikt als een USB 3.0 stick in een USB 3.0 gestoken wordt. Zowel de USB 3.0 stekker als de USB 3.0 poort zijn eenvoudig te herkennen aan het blauwe balkje dat te zien is als u rechtstreeks in de stekker of poort kijkt. Is een van beide aansluitingen een USB 2.0 aansluiting dan wordt er automatisch teruggeschakeld naar de langzamere USB 2.0 snelheid. Een aantal USB sticks beschikken over een tweede stekker. Dit wordt een “On The Go” stekker genoemd. Met een “On The Go” stekker kan de USB stick met een smartphone verbonden worden. Er zijn twee soorten “On The Go” stekkers. De Lightning stekker die op Apple apparaten past en een micro USB stekker die op Android en andere apparaten past.

Het maken van een backup

Iedereen heeft wel een aantal belangrijke bestanden op zijn of haar computer staan. Het is handig om van deze bestanden een backup te maken. Een USB stick 128GB is door zijn lage prijs en kleine formaat bijzonder geschikt voor het maken van backups van belangrijke bestanden. Met zijn capaciteit van 128 gigabyte heeft u ruim voldoende ruimte tot uw beschikking om een kopie te maken van alle belangrijke bestanden op uw computer. U kunt de belangrijke bestanden gewoon naar uw USB stick 128GB kopiëren, maar het is handiger om hiervoor gespecialiseerde backup software te gebruiken. Zowel MacOs van Apple als Windows heeft ingebouwde backup software die geschikt is om regelmatig de nieuwste bestanden naar uw USB stick 128GB te schrijven. Mocht er iets met de harde schijf van uw computer gebeuren, dan heeft u altijd een kopie van uw belangrijke bestanden achter de hand. Het is belangrijk om uw backup stick op een veilige plek op te bergen, waar u de stick eenvoudig kunt terugvinden.

Bestanden overzetten

Een USB stick 128GB is bijzonder geschikt om bestanden mee te nemen naar een andere locatie. Kopiëren van bestanden naar de USB stick 128GB is eenvoudig. Steek de USB stick 128GB in een vrije USB poort. Heeft u een USB 3.0 stick, kijk dan of uw computer over een USB 3.0 poort beschikt. Zodra uw computer de USB stick 128GB herkent, verschijnt er een externopslagicoontje op uw desktop. Selecteer de bestanden die u naar uw USB stick 128GB wilt kopiëren en sleep deze naar het icoontje. Zodra het kopieerproces gereed is kunt u de USB stick 128GB uit uw computer verwijderen. Kies in het contextmenu van het icoontje, “verwijderen” of “eject”. Steek de USB stick 128GB daarna in de computer waar u de bestanden wilt gebruiken. Dubbelklik op het icoontje. U kunt de bestanden direct vanaf de USB stick 128GB openen door te dubbelklikken op een bestand.

USB Stick

Klantenservice & Informatie