Kabels 
Overige Producten 
Account  

Externe Harde Schijf

Externe harde schijf: grote bestanden, grote schijf?

Bij het kiezen van een externe harde schijf is de meest belangrijke vraag: waar heeft u hem voor nodig? Gaat u er backups mee maken? Of gebruikt u hem als centrale opslag, bijvoorbeeld voor al uw audiobestanden of videobestanden? Voor het maken van een backup volstaat een harde schijf die pakweg tweemaal de grootte heeft van uw interne harde schijf. Gebruikt u de externe harde schijf als centrale opslag, ga dan eerst even rekenen. Een speelfilm in HD kwaliteit heeft gemiddeld zo’n 8 GB nodig, terwijl het gemiddelde muziekbestand slechts circa 20 MB in beslag neemt. De capaciteit wordt aangeduid in GB (Gigabyte) of TB (Terabyte) en bij tijd en wijle ook nog in MB (Megabyte). 1000 MB staat gelijk aan 1 GB, 2000 GB is even groot als een 2 TB externe harde schijf. Na uw rekensommetje weet u welke capaciteit uw externe harde schijf nodig heeft.

SSD of toch een minder snelle?

De meest recente ontwikkeling op het gebied van externe harde schijven is de Solid State Drive (SSD). Omdat er geen bewegende onderdelen in een SSD externe harde schijf zitten, is de toegangstijd en daarmee de zoektijd extreem kort. Verder heeft een SSD minder tijd nodig om data op de schijf te plaatsen (hoge schrijfsnelheid) en hoeft de schijf ook niet meer gereorganiseerd (gedefragmenteerd) te worden. Kortom: een SSD is op alle fronten sneller dan een “normale” externe harde schijf. De vraag is natuurlijk of u die snelheid nodig heeft. Op dit moment wordt een SSD nog vaak als opstartschijf gebruikt, de verwachting is echter dat langzaam maar zeker SSD de standaard wordt. Dat komt ook omdat SSD minder warmte produceert, stiller en zuiniger is.

Externe harde schijf: zo sluit u hem aan

Allekabels maakt het u gemakkelijk: elke externe harde schijf beschikt over een recente USB3.0 aansluiting. Wie een beetje de media volgt, weet dat er inmiddels ook USB3.1 is. Hierover bestaat wel wat verwarring. Toen USB 3.1 werd gelanceerd, werd besloten dat USB3.0 met terugwerkende kracht USB 3.1 gen.1 moest worden gelabeld. De meeste fabrikanten van externe harde schijven doen daar niet aan mee en hebben ervoor gekozen om de benaming USB 3.0 te laten. Let wel: de hoge snelheid van USB 3.0 bereik je alleen wanneer ook gebruik wordt gemaakt van een USB 3.0 poort. Is de poort van een eerdere versie, wordt teruggeschakeld naar die eerdere versie. U kunt USB 1, 2 en 3 dus in principe gewoon naast elkaar gebruiken.

NAS, voeding, behuizing

NAS systemen worden gebruikt voor externe opslag van data in netwerken. NAS is dan ook de afkorting van Network Attached Storage. Inmiddels is de opbouw van een NAS device vergelijkbaar met een “normale” externe harde schijf. U vindt ze dan ook hier terug in ons assortiment externe harde schijven. Vaak herkent u ze aan het feit dat ze een eigen netstroomvoeding hebben en niet worden gevoed via de USB aansluiting. Wel kunt u het beste even kijken op de betreffende productpagina welke software standaard wordt meegeleverd en welk besturingssysteem wordt ondersteund. U vindt in ons assortiment ten slotte ook behuizingen voor harde schijven zodat in principe elke harde schijf een externe harde schijf kan worden.

Uw externe harde schijf online kopen

Een externe harde schijf koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een externe harde schijf of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie