Kabels 
Overige Producten 
Account  

Zwarte kabelgoot

Heeft u thuis een donker interieur en zoek u een manier om kabels en draden op een nette wijze weg te werken? Dan kan dat met zwarte kabelgoten. Een slimme investering voor een nettere woning én het behouden van u kabels. Omdat de kabelgoot zwart is, past het perfect bij uw donkere inrichting. U zult zien dat er amper wat te zien is van de zwarte kabelgoot wanneer deze geplaatst is. Daarbij beschermt de zwarte kabelgoot uw kabels tegen beschadigingen. Bij Allekabels hebben we verschillende soorten kabelgootonderdelen waarmee u uw snoeren en kabels kunt wegwerken op een professionele manier. Denk aan kabelgoten met hoeken, kabelboxen, kabelclips of ‘gewoon’ kabelgoten die u vrijwel direct kunt gebruiken. Lees hieronder meer over de functie, de bevestiging en meer over een kabelgoot. Lees meer

Keuze zwarte kabelgoot

De belangrijkste functie van een kabelgoot is dat u er kabels mee kunt opbergen. Als u gebruikmaakt van elektronische apparatuur, dan heeft u gegarandeerd bekabeling liggen of hangen in uw woning. Wanneer u deze kabels op een mooie manier wilt wegwerken is een zwarte kabelgoot de oplossing. Omdat de kleur van de kabelgoot zwart is, doet een dergelijke kabelgoot stijlvol aan. Daarnaast is een zwarte kabelgoot het ideale middel om uw kabels te beschermen tegen mogelijke beschadigingen van buitenaf. Kijk voordat u een kabelgoot wilt kopen altijd naar de toepassing ervan: heeft u veel kabels naast elkaar die verborgen moeten worden? Misschien zijn het er wel zoveel dat u beter een kabelbox kunt kopen om een groot deel van de kabel in op te bergen. Check daarnaast altijd de afmetingen van een kabelgoot om er zeker van te zijn dat de kabels passen. Ook is het verstandig om te kijken naar het materiaal van een zwarte kabelgoot: deze moet uw kabels natuurlijk optimaal kunnen beschermen, bijvoorbeeld tegen zwaar meubilair, spelende kinderen of huisdieren die graag knagen aan losliggende kabels. Beter voorkomen dan genezen.

Soorten materialen zwarte kabelgoot

Kabelgoten moeten vrijwel altijd op maat worden gemaakt, zodat de kabels in uw woning er precies in passen. Zorg er dus altijd voor dat u net wat meer kabelgoot beschikbaar heeft, zodat u de goot precies op de gewenste maat kunt snijden. Gebruik hierbij een stanleymes of een ijzerzaag(je) en meetgereedschap (zoals een meetlint of -lat), zodat u altijd de exacte afmetingen kunt creëren. Bij Allekabels vindt u zwarte kabelgoten in diverse uitvoeringen wanneer het om materialen gaat. Zo hebben wij zwarte PVC kabelgoten en beschikken we over aluminium versies. Daarnaast kunt u kiezen uit nylon- of PET-varianten. Afhankelijk van uw voorkeur en bestemming is er dus verschillende keuze in materialen voor uw zwarte kabelgoot. Aluminium is wel een stuk robuuster dan kunststof, waardoor dit materiaal vaak in bedrijven en bij zakelijke toepassingen wordt gebruikt. Een zwarte kabelgoot van kunststof is echter weer meer flexibel. Wat wellicht handig is om te weten, is dat beide materialen op een andere manier worden bevestigd aan de muur.

Bevestigen van een zwarte kabelgoot

De kunststof kabelgoten zijn wat betreft de bevestiging ervan voor consumenten een stuk gebruiksvriendelijker. Deze worden namelijk geleverd met een handige plakstrip, waarmee u de kabelgoot gemakkelijk en snel vast kunt maken aan de muur, op de grond of aan het plafond. Wanneer u slechts enkele kabels moet opbergen, is een kunststof kabelgoot met plakstrip dus een hele handige oplossing. U kunt zonder al te veel klussen een kabelgoot plaatsen. Daarbij bespaart u een hoop tijd, maar waarschijnlijk ook een hoop klusergernissen. Kiest u voor een aluminium zwarte kabelgoot, dan wordt de bevestiging op een andere methode gedaan. Dit gebeurt namelijk door het vastschroeven van de kabelgoot aan de muur. Hiervoor heeft u in ieder geval een hamer en spijkers nodig en in sommige gevallen ook een boormachine. Deze bevestigingswijze heeft als groot voordeel dat de zwarte kabelgoot een stuk steviger aan de muur zit dan de plakbare variant. Vooral bij bevestiging van een zwarte kabelgoot op een vloer of plafond is een aluminium kabelgoot een aanrader. Mede door de bevestigingsmethode schiet deze kabelgoot niet snel los.

Waar op letten bij de aanschaf?

Tot slot moet u bij het aanschaffen van een kabelgoot nog letten op de grootte ervan in combinatie met het aantal kabels wat u erin wilt leggen. Koop bijvoorbeeld nooit te grote kabelgoten waarbij kabels veel speling hebben. Wanneer u de kabels gebruikt en er is te veel speling in een goot, dan kunnen de kabels beschadigd raken wanneer er bijvoorbeeld een keer aan getrokken wordt. Er zijn verschillende zwarte kabelgoten beschikbaar met verschillende ‘kamers’ waarin u de kabels kunt leggen. Op die manier kunnen ze elkaar niet beschadigen, mocht er een keer aan een kabel getrokken worden. Naast zwarte kabelgoten heeft Allekabels in de webshop ook nog andere producten waarmee u uw kabels netjes op hun plek kunt houden zoals diverse soorten kabelclips, kabelbeugels en tie wraps. Deze zijn ook in de kleur zwart verkrijgbaar, zodat ze goed bij uw kabelgoot én interieur passen.

Uw zwarte kabelgoot online kopen

Een zwarte kabelgoot koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een zwarte kabelgoot of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Kabelgoot

Klantenservice & Informatie