Kabels 
Overige Producten 
Account  

Kunststof kabelgoot

Veel mensen ergeren zich aan een wirwar van kabels die duidelijk zichtbaar is in de huiskamer. Ze hangen bijvoorbeeld tussen het televisiescherm en digitale apparatuur in. Ook geeft het een chaotische indruk wanneer kabels over de grond heen lopen. Bovendien moet u oppassen om niet over de bedrading te struikelen. Gelukkig vormt een kunststof kabelgoot de ideale oplossing. Met dit hulpmiddel is het mogelijk om kabels op een efficiënte manier weg te werken. Waar moet u op letten wanneer u online een kabelgoot kunststof koopt? Lees meer

Kunststof kabelgoot kopen: waar op letten?

Een kunststof kabelgoot wordt gebruikt om kabels over een (meestal) korte afstand weg te werken. Zo komt u dit hulpmiddel vaak tegen op kantoor, waar dagelijks gewerkt wordt met computers. De kabels die vanuit het systeemplafond naar de werkplekken lopen worden met een kabelgoot netjes weggewerkt. Ook op andere plekken komt een kabelgoot goed van pas. Zo wordt het hulpmiddel zelfs gebruikt in bussen, vliegtuigen en boten. Bij het kopen van een kunststof kabelgoot dient u wel op een aantal zaken te letten. Hou bijvoorbeeld rekening met de hoeveelheid kabels die u wilt gebruiken. Heeft u meerdere kabels nodig voor uw bedrijf? Kies in dat geval voor een brede koker. In onze webshop worden lengte, breedte en hoogte van een kunststof kabelgoot altijd vermeld.

Kabels wegwerken met een kunststof kabelgoot

Er zijn verschillende manieren om een kabel weg te werken. Zo wordt er soms een gleuf in een wand gefreesd om een buis met bedrading in te plaatsen. Dit kost echter veel tijd en moeite omdat de muur vaak opnieuw gestuct of behangen moet worden. Een kunststof kabelgoot is wat dat betreft een veel praktischere oplossing. U kunt dit hulpmiddel namelijk eenvoudig bevestigen aan de muur. Bij een harde muur heeft een kunststofstof kabelgoot vaak een plakstrip op de achterkant. In dat geval hoeft u slechts de strip er af te halen en de kunststof kabelgoot boven de plint te plaatsen. Vervolgens kunt u de kabels in de goot plaatsen en klaar!

Waarom kunststof populair materiaal is

Onlangs een lamp aan het plafond gehangen waarvan het elektrapunt op de verkeerde plek zit? Met behulp van een kunststof kabelgoot kunt u de elektriteitsdraden vanaf het elektrapunt naar de plek leiden waar de lamp ophangen moet worden.Zowel bedrijven als particulieren maken graag gebruik van een kunststof kabelgoot. Kunststof is erg populair als materiaal omdat het gemakkelijk te verwerken is. Het is bijvoorbeeld zachter dan staal, waardoor het weinig moeite kost om het in een wand te plaatsen. Daarnaast is een kunststof kabelgoot goed bestand tegen bijvoorbeeld zuur en olie. Normaliter is het gevaarlijk wanneer deze stoffen in aanraking komen met de elektriciteitskabels in de koker. Met het kunststof materiaal kiest u voor echter voor veiligheid.

Meer ruimte creëeren in de kunststof kabelgoot

Soms blijkt een kunststof kabelgoot meer ruimte nodig te hebben. Dit kan gebeuren wanneer er meer kabels blijken te zijn dan verwacht. Gelukkig kunt u op zeer eenvoudige wijze meer ruimte creëeren in de kabelgoot. U hoeft namelijk alleen maar de bodem er uit te halen. In dat geval dienen de PVC lijnen aan het begin van de goot ingesneden te worden. Soms beschikt een kunststof kabelgoot niet over plakstrip. In dat geval dient u gereedschap te gebruiken. Kijk voor het aanschaffen van dit product altijd in de handleiding naar de wijze waarop het geïnstalleerd moet worden.

Hulpstukken voor kunststof kabelgoot gebruiken

Het vinden van een kunststof kabelgoot van goede kwaliteit is niet lastig. In onze webshop vindt u namelijk kabelgoten in diverse groottes, vormen en kleuren. Zo heeft u de keuze tussen rechte en hoekige kabelgoten. Een kabelgoot met een hoek van 90 graden is aan te raden wanneer u meerdere kabels door het huis wilt leggen. Dankzij deze vorm kunt u de kabels eenvoudig langs verschillende hoeken leggen. Voor het maken van bochten heeft u soms enkele hulpstukken nodig. Daarmee kunt u namelijk de verschillende kabelgoten met elkaar verbinden. Dit is ideaal wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een groot plafond of een lange wand. Kabelgoten worden doorgaans horizontaal of verticaal ten opzichte van de muur geplaatst. Met de hulpstukken kunt u vervolgens een aantal bochten maken. Gebruik ten slotte een eindstuk om de kabelgoot af te dichten.

Kabelgoot in diverse kleuren beschikbaar

Met het kiezen van een kabelgoot kunststof in een bepaalde vorm bent u er echter nog niet. Wij bieden namelijk ook kunststof kabelgoten aan in verschillende kleuren. De kunststof kabelgoot wit en kunststof kabelgoot zwart worden het meest gekozen. Dit zijn tijdloze uitvoeringen die passen bij vrijwel elk interieur. Bovendien valt een kabelgoot nauwelijks op wanneer het dezelfde kleur heeft als de muur. Zodoende wordt een kunststof kabelgoot wit vaak gebruikt op kantoor. Wie weet heeft u een woning in verschillende donkere kleuren, zoals bruin of grijs. In dat geval is het gebruik van een kunststof kabelgoot zwart een goede keuze bij het wegwerken van kabels. Door dezelfde kleuren te gebruiken, creëert u meer eenheid.

Creëer met kabelgoten een opgeruimd en veilig huis

Een kabelgoot is geschikt voor diverse apparaten in huis, zoals een televisie. Met een kunststof kabelgoot kunt u eenvoudig de kabels tussen de televisie en de dvd-speler en stereo wegwerken. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is het plaatsen van een kabelgoot tegen de wand. Plaats de kabels vervolgens in de goot om dit gedeelte van uw huiskamer er een stuk minder rommelig uit te laten zien. Bovendien vergroot u er de veiligheid in huis mee. Zowel kinderen als volwassenen zijn er niet altijd verdacht op dat er in huis losse kabels liggen. Een plotselinge val kan voor lelijke verwondingen zorgen. Het kopen van een kunststof kabelgoot is een kleine moeite waarmee u dergelijke situaties kunt voorkomen. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een kunststof kabelgoot of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Kabelgoot

Klantenservice & Informatie