Kabels 
Overige Producten 
Account  

Grijze kabelgoot

In een gemiddelde woning of kantoorpand gebruikt u allerlei elektronische apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan computers, maar ook aan boilers, koffiezetapparaten en vaatwasmachines. Al deze apparaten hebben bedrading nodig. Het is echter niet handig wanneer er allerlei snoeren en draden door een ruimte lopen. Dit zorgt voor chaos en verhoogt het risico om te struikelen, met alle gevolgen van dien. Om dit te voorkomen kunt u het beste een kabelgoot grijs aanschaffen. Dit is een bijzonder flexibele keuze geschikt voor meerdere toepassingen. Lees meer

De multifunctionele kabelgoot grijs

Een kabelgoot is een holle koker waar u allerlei snoeren en draden in kunt doen. Zorg er voor dat u de kabels heeft gebundeld met tie wraps of kabelbandjes. Dit voorkomt dat de draden door elkaar gaan liggen. U kunt het zo gek niet bedenken of een kabelgoot is wel ergens geschikt voor. Zo is een wandgoot zeer nuttig voor iedereen die bedrading in de huis-, slaap-, of studeerkamer wil wegwerken. Werk een kabel bijvoorbeeld netjes weg onder een bureau om een opgeruimde werkplek te creëren. Jonge kinderen rennen soms door het huis heen. Het is niet de bedoeling dat zij per ongeluk struikelen over een paar kabels. Ook kunt u bij een moment van onoplettendheid zelf struikelen. Met een kabelgoot is dit gelukkig eenvoudig te voorkomen. Een kabelgoot grijs is ook geschikt om televisiekabels mee weg te werken. Daardoor hangen er geen lelijke kabels onder de televisie die u aan de wand hebt opgehangen.

Kabelgoot grijs voor industriële bedrijven

Een kabelgoot grijs komt niet alleen voor in woningen. Ook industriële bedrijven gebruiken het maar al te graag. Zij kiezen vaak voor een grote grijze kabelgroot van ijzer of RVS omdat deze zware bedrading goed kan dragen. Deze materialen zorgen voor de juiste bescherming en worden regelmatig gecontroleerd om de veiligheid te garanderen. Voor bedrijven is de locatie een belangrijk criterium voor het kiezen van een bepaald kabeldraagsysteem. Zo dient een metalen kabelgoot grijs die buiten wordt gebruikt goed te zijn afgewerkt. Dit voorkomt dat er door weersinvloeden corrosie optreedt. In een omgeving waar snel corrosie optreedt is een kabelgoot van RVS de beste keuze. Kunststof kabelgoten dienen op hun beurt goed bestand te zijn tegen UV.

Waarom een PVC kabelgoot grijs?

Sterk en stevig materiaal verlengt de levensduur van een kabelgoot. Bij binnenlocaties zoals woningen is een kabelgoot grijs van ijzer of RVS minder noodzakelijk. Lichtere materialen zoals PVC of antraciet voldoen ook prima. Polyvinyl chloride, beter bekend als PVC, wordt al jarenlang gebruikt voor buizen. Vaak is het de basis van een leiding- of afvoersysteem. Dit heeft te maken met het sterke materiaal dat voor voldoende bescherming zorgt. Zodoende is het kopen van een PVC kabelgoot grijs een uitstekende keuze. Het nadeel van PVC als materiaal is dat het tegenwoordig als milieubelastend wordt gezien. Daarom gebruikt men steeds vaker een alternatief voor deze plasticsoort. Zo is een grijze kabelgoot van aluminium zeker de moeite van het overwegen waard. Dit materiaal staat bekend als bijzonder sterk. Een kabelgoot grijs van aluminium gaat vrijwel nooit kapot en heeft een lange levensduur.

Kleur en vorm van een kabelgroot

Naast het materiaal speelt ook de kleur een belangrijke rol bij de keuze voor een bepaalde kabelgoot. In onze webshop heeft u de keuze uit drie stijlvolle kleuren, namelijk zwart, wit of grijs. Een andere optie is een kabelgoot antraciet. Grijs heeft als voordeel dat het een mooie en tijdloze kleur is. Bij het aanschaffen van een kabelgoot dient u rekening te houden met uw interieur. In een kamer met donkere kleuren staat een kabelgoot grijs bijvoorbeeld erg mooi. Het valt nauwelijks op dat u voor het wegwerken van de bedrading een kabelgoot hebt gebruikt. Vergeet bij het aanschaffen van een kabelgoot niet te letten op de vorm. De meeste kabelgoten hebben een rechte vorm. Bij sommige hoekige varianten is het echter ook mogelijk om in een hoek kabels weg te werken. Kies dus voor een kabelgoot grijs met hoeken wanneer u dit van plan bent, het resultaat is een onopvallende bekabeling uit het zicht.

Onderdelen van een kabelgoot grijs

Een kabelgoot grijs is relatief eenvoudig zelf te installeren in een pand of woning. Wel is het verstandig om u van tevoren te verdiepen in de werking van een kabelgoot. Wist u bijvoorbeeld dat het bestaat uit meerdere koppelstukken en een deksel? De belangrijkste koppelstukken zijn de voor- en achterkant. Deze vormen de basis van de kabelgoot grijs en dient u te monteren op de wand. Daarvoor heeft u veel gereedschap nodig. Vergeet bijvoorbeeld niet om voor het monteren een boormachine en verschillende spijkers en schroeven klaar te leggen. Ook een stanleymes, potlood en een zaag komen tijdens deze klus goed van pas. U kunt het beste een ijzerzaag gebruiken om de kabelgoot grijs op maat te maken. Daarmee krijgt u het mooiste resultaat. Hou er wel rekening mee dat de gezaagde kant een beetje ruw zal zijn. Gebruik een Stanleymes om deze kant glad te schrapen.

Kabels in de goot plaatsen

Gebruik een handleiding om de kabelgoot stap voor stap te plaatsen. Het komt er meestal op neer dat u de basis van de kabelgoot grijs op de wand dient te monteren. Er zijn verschillende manieren van bevestiging mogelijk. Zo kunt u onder andere tape of plugjes gebruiken. Tijdens het monteren zult u zien dat de kabelgoot een kapje bevat. Haal deze er af en plaats de kabels in de goot. Plaats het kapje opnieuw en u bent klaar. Controleer na afloop nog even of de kabelgoot grijs goed vast zit. U merkt meteen hoe handig een kabelgoot grijs is als u achterover leunt en geen vervelende bekabeling meer ziet.

Uw kabelgoten grijs online kopen

Alle kabelgoten grijs en benodigdheden zoals kabelboxen en kabelclips koopt u online bij Allekabels. Dat geldt voor de lange stukken goot en voor de hoekstukken. Bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Ook het benodigde gereedschap krijgt u bij ons. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een kabelgoot grijs of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Kabelgoot

Klantenservice & Informatie