Kabels 
Overige Producten 
Account  

Aluminium kabelgoot

Een mooie televisie is een echte aanwinst voor uw huishouden. Na een drukke dag kunt u even heerlijk ontspannen met een mooi programma. De muur is een prima plek om een televisie op te hangen. Vervolgens kunt u de digitale tv-ontvanger en dvd speler opbergen in een tv-meubel. Daarmee bent u er echter nog niet. De bedrading tussen de televisie en de apparatuur staat namelijk erg rommelig. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van een aluminium kabelgoot. Met dit hulpmiddel kunt u heel eenvoudig kabels en bedrading wegwerken. Lees meer

Het nut van een aluminium kabelgoot

Een gemiddeld Nederlandse gezin gebruikt dagelijks verschillende elektronische apparaten. Zo staan de wasdroger, vaatwasser en vriezer regelmatig aan. Vaak gaat in de avonduren de televisie aan. Voor het aansluiten van elektronische apparaten in huis heeft u bedrading nodig. Het staat echter ontzettend rommelig wanneer er allerlei kabels door de kamer lopen. Bovendien kunt u er nog over struikelen ook. Dit kan voor onveilige situaties zorgen. Met name kinderen die door het huis rennen letten niet altijd goed op kabels. Met een aluminium kabelgoot kunt u dergelijke problemen voorkomen. Dit is een holle koker van aluminium waarin u allerlei elektrische kabels kunt plaatsen. Daardoor blijft de bedrading netjes bijeen en zijn alle snoeren die naar uw televisie lopen uit het zicht. Het resultaat is een net huishouden waarin losliggende kabels geen gevaar vormen. Waar moet u op letten bij het aanschaffen?

Verschillende soorten kabelgoten

Kabelgoten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en materialen. De precieze omvang van een kabelgoot en het soort materiaal is afhankelijk van het soort elektriciteitsdraden die in de goot worden geplaatst. Hou hier rekening mee wanneer u een aluminium kabelgoot wilt aanschaffen. Een kabelgoot heeft bijvoorbeeld grotere afmetingen wanneer er veel bedrading in moet worden ondergebracht. Het materiaal is afhankelijk van het doel en de locatie van de kabelgoot. Zo is een aluminium kabelgoot zeer geschikt voor huishoudens, terwijl industriële gebouwen het beste een ijzeren kabelgoot kunnen gebruiken. Deze is namelijk in staat om veel zware draden en kabels te dragen. U let kortom ten eerste op de plek waar u de kabelgoten wil gaan gebruiken.

Kies voor kwaliteit met een aluminium kabelgoot

Het voordeel van het uitgebreide aanbod aan kabelgoten is dat u een product geheel naar uw eigen smaak kunt kiezen. Het nadeel is echter dat u snel het overzicht kwijt raakt. Om dit te voorkomen kunt u het beste met een aantal punten rekening houden. Ten eerste is het belangrijk om voor stevig materiaal te kiezen. Wat dat betreft maakt u met een aluminium kabelgoot een goede keuze. Aluminium is doorgaans goed afgewerkt en bijzonder sterk. Daardoor is de kabelgoot voor langere tijd te gebruiken. Ten tweede is het belangrijk om rekening te houden met het formaat van de kabelgoot. Gebruik een kabelgoot waar voldoende kabels en snoeren in passen. Voor een standaard televisie is een aluminium kabelgoot met een lengte van 950 mm bijvoorbeeld een prima keuze.

Kleuren van een aluminium kabelgoot

Kwaliteit speelt een belangrijke rol bij het aanschaffen van een aluminium kabelgoot. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de koker snel kapot gaat. Door het aluminium materiaal is de kans daarop klein. Bovendien kunt u voor uitstekende kabelgoten prima terecht in onze webshop. Wij verkopen kabelgoten in diverse kleuren. Hou bij uw keuze voor een bepaalde kleur rekening met uw interieur en de televisie die daarbij hoort. Zo past een aluminium kabelgoot zwart prima bij donkere kleuren en een stijlvol plasma scherm. In een modern en strak interieur staat een aluminium kabelgoot wit ongetwijfeld prachtig. Uiteraard is de keuze geheel aan u.

Zelf aan de slag met een aluminium kabelgoot

Het zelf plaatsen van een kabelgoot, bijvoorbeeld tegen de wand is geen ingewikkelde taak. Met de juiste materialen en een goede handleiding heeft u dit binnen korte tijd voor elkaar. Wel heeft u aardig wat gereedschap nodig. Zo is een hamer- of boormachine onmisbaar wanneer u de aluminium kabelgoot wilt plaatsen. Ook zaag(je), spijkers, schroeven, knijptang en stanleymes mogen niet ontbreken tijdens deze klus. Met de schroeven kunt u de kabelgoot tegen de wand, vloer of plinten bevestigen. Houd ten slotte een aantal tyraps en een potlood om de maten aan te geven binnen handbereik, zo kunt u snel en zonder onderbrekingen doorwerken.

Aluminium kabelgoot TV tegen de wand plaatsen

Wie weet heeft u onlangs een nieuwe televisie gekocht waarbij de bedrading weggewerkt moet worden. De aluminium kabelgoot TV dient tegen de wand te worden bevestigd. Een kabelgoot bestaat doorgaans uit een voor- en achterkant. Het heeft dus twee delen die u voor de bevestiging aan de muur los van elkaar dient te maken. Vervolgens dient u de achterkant van de kabelgoot vast te boren aan de wand. Gebruik hiervoor drie tot vier pluggen en een aantal schroeven. Geleid daarna de kabels langs het achterste gedeelte van de kabelgoot. Ten slotte dient u het voorste deel in het achterste deel te klikken. Controleer altijd even op de kabelgoot aluminium goed vast zit. In sommige gevallen dient u nog een extra borg op de kabelgoot te plaatsen. Dit staat aangegeven in de handleiding.

Aluminium kabelgoot inkorten

Helaas komt het na de installatie wel eens voor dat een aluminium kabelgoot iets te lang blijkt te zijn. In dat geval dient u het in te korten. Ook dit is gelukkig niet lastig om te doen. Haal ten eerste een standaard ijzerzaag of een slijptol tevoorschijn. Een ijzerzaag is doorgaans een betere keuze omdat een te hete slijptol de gelakte delen van de kabelgoot aan kan tasten. Bij het inkorten van de kabelgoot aluminium is enig rekenwerk vereist. Zo dient u in het geval van een televisie de afstand tot de apparatuur te meten. Sommige mensen vergeten dat de kabelgoot tot achter de televisie doorloopt, waardoor de afmetingen niet in orde zijn. Let hier dan ook goed op tijdens het plaatsen van de aluminium kabelgoot. Teken uiteindelijk de gewenste lengte af en laat de twee delen van de kabelgoot aan elkaar zitten. Vervolgens kunt u de kabelgoot tot de gewenste lengte zagen. Plaats de kabels ten slotte in de goot.

Uw aluminium kabelgoten online kopen

Alle aluminium kabelgoten en benodigdheden zoals kabelboxen en kabelclips koopt u online bij Allekabels. Dat geldt voor de lange stukken goot en voor de hoekstukken. Bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Ook het benodigde gereedschap krijgt u bij ons. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een aluminium kabelgoot of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Kabelgoot

Klantenservice & Informatie