Overige Producten 
Kabels 
Account  

Draadloze deurbellen

Een deurbel is meer dan enkel een functioneel apparaat. Het is het visitekaartje van uw huis. Kies daarom een deurbel die bij u past. Bijvoorbeeld voor een deurbel met camera voor extra gemak. Ook een draadloze deurbel bespaart u veel werk. Omdat dit type deurbel zonder externe bedrading werkt, hoeft u immers geen snoeren te trekken. Ligt de bedrading in uw huis echter al klaar en wilt u liever een traditionele deurbel? Ook die kunt u kopen bij Allekabels. Lees hierna verder over alle opties van onze draadloze deurbellen. Lees meer

Wanneer kiest u voor een draadloze deurbel?

Steeds vaker wordt als deurbel een draadloos exemplaar gebruikt. Niet alleen is de montage van een draadloos systeem snel en gemakkelijk. Ook kent dit soort bellen vaak een eigentijdse en strakke vormgeving. Kortom: een draadloze deurbel is handig, vooral in de volgende situaties. Bevindt uw voordeur zich bijvoorbeeld een verdieping lager en wilt u op afstand de benedendeur open kunnen doen? Dan kan een intercom een uitkomst bieden. Ook als u een winkel runt en een seintje wilt krijgen als er een nieuwe klant de winkel binnenstapt, hebben we de oplossing. Kies dan voor een draadloze deurbel met een bewegingssensor. Voor alle omgevingen, of het nu uw woonhuis of uw werkruimte betreft, zijn er mogelijkheden voor een draadloze deurbel met camera.

Het bereik van draadloze deurbellen

Vaak zijn 2 zaken bepalend of u kiest voor een bekabelde deurbel dan wel voor een draadloos exemplaar. Ten eerste is de afstand tussen deur en bel van belang. Ten tweede is de soort voeding die mogelijk is van belang. Als u kiest voor een draadloos model deurbel, is het belangrijk om te weten hoe ver de zender (de drukknop) van de ontvanger (de bel) verwijderd is. Het bereik van de meeste systemen is beperkt tot 60 meter. Als u een grotere afstand moet overbruggen, zijn er ook modellen met tot wel 150 meter bereik. Het signaal van de draadloze deurbel wordt overigens niet gehinderd door muren, deuren of ramen. Meet de afstand voor het bereik dus gerust hemelsbreed door uw huis of winkelruimte. U kunt ook wat spelen met de plaatsing voor het beste bereik.

Netvoeding of batterijvoeding?

Bij draadloze deurbellen kunt u kiezen tussen diverse soorten voedingen. Allekabels heeft zowel deurbellen met een batterijvoeding als deurbellen met een voeding via het stopcontact. ook kunnen beide soorten voedingen in een en hetzelfde pakket zitten. Het kan namelijk zo zijn dat de ontvanger werkt via netvoeding, terwijl de zender via een batterijtje werkt. Of andersom. Een batterijvoeding heeft als voordeel dat u geen extra kabels hoeft te trekken. Wel moet u er rekening mee houden dat batterijen niet het eeuwige leven hebben. U zult de batterijen dus met regelmaat dienen te vervangen. Dat probleem hebt u met een vaste voeding natuurlijk niet. Check of u batterijen mee moet bestellen. Naast draadloze deurbellen hebben we ook vele traditionele deurbellen in huis.

Frequentie van draadloze deurbellen

Een draadloze deurbel is in de kern een zendinstallatie, waarbij sprake is van een zender en een ontvangststation. Net als elke zendactiviteit in ons land, is dus ook het gebruik van een draadloze deurbel aan regelgeving onderworpen. In Nederland zijn voor draadloze deurbellen twee frequenties vrijgegeven: 433 Mhz en 868 Mhz. Technisch gezien heeft de 433 Mhz band een iets groter bereik. De 868 Mhz band wordt echter iets minder frequent gebruikt dan de 433 Mhz band. Woont u in een drukke wijk of ondervindt u anderszins storing op een 433 Mhz draadloze deurbel, probeer dan eens de andere frequentie. De 868 Mhz band wordt vrijwel altijd gebruikt voor communicatie tussen sensorgestuurde systemen. Zo werken sommige CV installaties ook via de 868 Mhz band.

Gepersonaliseerd geluid en licht

Veel draadloze types geven u de mogelijkheid om het geluid van uw bel te personaliseren. U kunt dit vergelijken met het beschikbaar hebben van meerdere ringtones op uw smartphone. Ook technisch gezien werkt het ongeveer hetzelfde, het betreft vrijwel steeds gecomprimeerde audiosignalen zoals bijvoorbeeld Mpeg 3 en Mpeg 4 files. Meestal kunt u kiezen tussen vooraf geïnstalleerde ringtones en zelf in te stellen. Mpeg tones. Als u bijvoorbeeld een herkenbare melodie kiest, dan weet u altijd zeker dat het uw deurbel is die u hoort. Dat voorkomt onnodig lopen naar uw voordeur. Vaak is ook het volume instelbaar, het ene geluid is immers beter verstaanbaar dan het andere. Ook kunt u soms kiezen of u uw bel laat oplichten, gelijktijdig met het alarmsignaal.

Handig accessoire: repeater, camera, intercom

U kunt bij ons kiezen of u een complete set draadloze deurbel in een keer koopt, of dat u zelf een setje samenstelt. Ook kunt u een reeds gekochte set uitbreiden met diverse accessoires. Zo zijn er losse beldrukkers en losse ontvangers te koop. Net als bij een draadloos wifinetwerk, kan het zijn dat de totale afstand tussen zender en ontvanger toch te groot wordt. Ook in deze situatie kunt u dan ervoor kiezen om een zogenoemde repeater te installeren. Wij hebben repeaters in ons assortiment die het bereik van een belinstallatie kunnen vergroten tot zo’n 500 meter. Voor de particuliere markt is dat wellicht wat aan de lange kant, maar voor de zakelijke markt kan een dergelijk bereik een uitkomst zijn. Overigens geldt dat ook voor de particulier met lange tuin of weide.

De beller in beeld: deurbel met camera en intercom

Soms wilt u ook de beschikking hebben over beeld naast het geluidssignaal. Dat kan niet alleen leuk zijn, het kan ook een handig hulpmiddel zijn wanneer u niet zo snel stemmen herkent maar wel een gezicht. U kunt bij ons dan ook kiezen voor een draadloze deurbel met camera en intercom. Er zijn meerdere voordelen verbonden aan een draadloze deurbel met camera. Niet alleen kunt u zien wie er voor de deur staat. U kunt ook beeldmateriaal laten opslaan, zodat u op een later tijdstip kunt zien wie er voor de deur stond. De opties van deze camera’s zijn divers. Er zijn meestal kleurenmonitors voorzien, kostentechnisch is zwart wit geen noodzaak meer. Ook de grootte van het schermpje groeit nog steeds. De meeste modellen zijn ook voorzien van nachtzicht. De categorie draadloze deurbel met camera wordt zeer regelmatig uitgebreid met nieuwe modellen, de techniek gaat immers snel vooruit. Zo zijn er inmiddels ook modellen met draagbare TFT kleurenmonitor en de mogelijkheid om het beeld ook via een app op uw smartphone te bekijken. Met deze draadloze deurbellen ziet u wie er voor de deur staat, ook als u zelf niet thuis bent.

Installeren van een draadloze deurbel

Een groot voordeel van een draadloze deurbel is het gemak van de installatie. Er hoeft immers geen bekabeling te worden aangelegd. De beldrukker wordt vastgeschroefd of geplakt, de ontvanger kan gewoon neergezet worden. Na het inschakelen van het systeem is de draadloze deurbel in principe bedrijfsklaar. Zijn er meerdere beldrukkers nodig of extra opties, dan is zo’n basissysteem zeer eenvoudig uit te breiden. De meer gerenommeerde merken als Friedland en Honeywell bieden dan diverse uitbreidingsopties aan, waarmee u ook een stukje beveiliging in huis haalt. U kunt overigens ook direct voor de producten van een van deze fabrikanten gaan in ons keuze menu. Dit soort geavanceerde productlijnen zijn beschikbaar zowel voor de zakelijke als de particuliere markt. Bel ons gerust wanneer u op zoek bent naar een installatie die niet direct op onze site samen te stellen is.

Uw draadloze deurbel kopen

Zoals u ziet, hebben wij alle denkbare mogelijkheden in huis wanneer u overweegt om een draadloos deurbelsysteem bij Allekabels te kopen. Meerdere beldrukkers, beeld erbij, het kan allemaal. Heeft u misschien nog vragen over de draadloze deurbel of uw bestelling? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag. Allekabels is bereikbaar tot 21 uur. Indien u voor 22 uur bij ons online bestelt, heeft u bij voldoende voorraad uw draadloze deurbel morgen al in huis! Bestel en betaal veilig online.

Klantenservice & Informatie