Kabels 
Overige Producten 
Account  

Waterdichte powerbanks

Is uw smartphone of tablet bijna leeg en heeft u geen mogelijkheid om op te laden? Een herkenbare situatie voor veel mensen. Een powerbank biedt dan een oplossing. Met een powerbank heeft u altijd een reserve accu waarmee u uw smartphone of tablet kunt opladen in geval van nood. Bent u een echt buitenmens? Dan is een waterdichte powerbank aan te raden. Zo kunt u gewoon een hevige regenbui trotseren tijdens uw wandel-, klim- of fietstocht. Allekabels heeft diverse waterdichte powerbanks in het assortiment. Lees meer

Waterdichte powerbank

Waterdichte powerbanks zijn er in allerlei gradaties. Sommige zijn spatwaterdicht, waardoor de waterbestendige powerbank een regenbui met gemak overleefd. Andere powerbanks kunnen zelfs onderwater. Nu zult u niet snel gaan duiken met een powerbank, maar als deze waterproof powerbank in het water valt, zal deze niet direct beschadigd raken. Houd er wel rekening mee dat de waterdichtheid betrekking heeft op enkele meters diepte. Hoe dieper u namelijk gaat, hoe meer druk er ontstaat. Ook op een powerbank. Daarnaast zult u eerst moeten bepalen welke apparatuur u wilt opladen, zodat u een waterdichte powerbank koopt met genoeg capaciteit. Een smartphone heeft een gemiddelde capaciteit van 2000 tot 3000 mAh. Dan heeft u aan een waterdichte powerbank met 5200 mAh voldoende capaciteit om uw smartphone een keer op te laden. Als u echt een stevige powerbank wilt hebben die ook wel tegen een stootje kan, dan is het verstandig om een rugged waterproof powerbank te kopen. Deze powerbanks zijn voorzien van een rubberen omhulsel, zodat een stoot of val geen schade toebrengt aan het apparaat.

IP-waarde van een waterdichte powerbank

Als u op zoek gaat naar een waterdichte powerbank, bekijk dan altijd de specificaties. Aan de hand van de eigenschappen kunt u bepalen of een specifieke waterdichte powerbank voldoet aan uw verwachting. Als u de powerbank niet vaak gebruikt of als u maar af en toe te maken kan krijgen met een regenbui, dan hoeft de waterdichte powerbank natuurlijk niet volledig onder water te kunnen. U kunt natuurlijk wel altijd het zekere voor het onzekere nemen. Maar om inzicht te krijgen in de mate van waterdichtheid, kijkt u naar de IP-waarde. Het 1e getal na de ‘P’ is de stofbestendigheid. Het 2e getal geeft de waterdichtheid aan. Zo kunt u zien in hoeverre een waterdichte powerbank alleen tegen spatwater kan of dat hij onderwater gedompeld kan worden. Veel waterdichte powerbank hebben in het algemeen de waarde IP54. Hierdoor is de powerbank spatwaterdicht en kan tegen een enkel regenbuitje. De maximale stofdichtheid is 6, de maximale waterdichtheid is 8. Met een IP68 zit je dus aan de maximale bestendigheid. Vaak wordt in de specificaties het maximaal aantal meters onderwater aangegeven.

Eigenschappen powerbank

Als u de waterdichte powerbank heeft gevonden die qua waterdichtheid strookt met uw wensen, dan zijn er nog andere eigenschappen om rekening mee te houden. De capaciteit en kabelaansluitingen zijn ook zaken die belangrijk zijn. Hoe meer capaciteit een waterdichte powerbank heeft, hoe beter. U kunt een berekening maken om te bepalen hoeveel capaciteit u nodig heeft. U dient er rekening mee te houden dat er door het opladen altijd energieverlies optreedt. Het rendement van een powerbank is 65%. Dus als u een powerbank van 6000 mAh zou hebben, dan heeft u daadwerkelijk 3900 mAh aan capaciteit. Als u dan een smartphone van 3000 mAh heeft, kunt u de smartphone ruim één keer volledig opladen. Let ook altijd even op de aansluitingen. Naast uw smartphone gebruikt u de waterdichte powerbank wellicht ook voor andere elektronische apparatuur. Het nieuwe, universele aansluittype is USB-C, maar er zijn nog genoeg apparaten die bijvoorbeeld USB-A of micro-USB gebruiken. Houdt daar rekening mee als u een waterdichte powerbank aanschaft. De meeste hebben wel meerdere (soorten) aansluitingen. Anders kunt u altijd nog een verloopstuk aanschaffen.

Praktisch gebruik & onderhoud

Maak de juiste keuzes als u een waterdichte powerbank wilt kopen. Als u bijvoorbeeld veel onderweg bent, dan is het niet handig als de powerbank een zwaar gewicht heeft, de afmetingen te groot zijn of dat de vorm niet past, bijvoorbeeld in een specifiek vakje in uw rugzak. Voordat u op pad gaat, zult u er ook op moeten letten dat de powerbank volledig is opgeladen, anders heeft u er vrij weinig aan. Als de powerbank eenmaal leeg is, kunt u het beste deze direct weer opladen. Als u de powerbank lange tijd niet gebruikt, dan begint het proces van zelfontlading, waardoor hij volledig leegloopt. Advies is om bij het langdurig niet gebruiken van de powerbank deze elke 3 tot 6 maanden op te laden. Gebruik daarnaast altijd de meegeleverde dan wel originele kabel van de powerbank. Sommige mensen gebruiken gelijksoortige kabels van een ander merk of zelfs een beschadigde kabel. Het is een kwestie van tijd dat de waterdichte powerbank zelf beschadigd raakt en uiteindelijk kapot is. Dan heeft u maar kort plezier van de waterdichte powerbank.

Uw waterdichte powerbank online kopen

Een waterdichte powerbank koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een waterdichte powerbank of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Powerbank

Klantenservice & Informatie