Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB-C powerbanks

U bent onderweg en uw smartphone is bijna leeg. Geen stopcontact of andere stroomvoorziening in de buurt. Aangezien we tegenwoordig altijd bereikbaar willen zijn, is een lege smartphone vrijwel geen optie. Koop daarom een USB-C powerbank. Allekabels heeft een breed assortiment aan USB-C powerbank: met een capaciteit van 5000 mAh tot 20.000 mAh. Bekijk en bestel eenvoudig via onze webshop. Lees meer

Andere artikelen van Powerbank

Voordeel van een powerbank

Met een powerbank heeft u altijd een stroomvoorziening bij de hand, vooral handig als u onderweg bent. Het is eigenlijk een draagbare batterij of accu die u kunt gebruiken op uw smartphone, tablet of GoPro op te laden, zonder dat u een stopcontact daarvoor nodig heeft. Of u de tablet nodig heeft is de vraag, maar een smartphone is naast een handzame computer ook uw contact met uw familie, vrienden of kennissen. Vooral als u ergens afgelegen zit en hulp kunt gebruiken, is het handig om een volle accu te hebben. U dient er wel rekening mee te houden dat u een USB-C powerbank koopt met dezelfde capaciteit of zelfs meer capaciteit ten opzichte van uw op te laden mobiele apparatuur. Zo kunt u uw apparatuur dan ook minimaal één keer opladen met een volle USB-C powerbank.

Capaciteit van een USB-C powerbank

Het is afhankelijk van uw apparatuur en gebruik welke USB-C powerbank past bij u. U zult namelijk rekening moeten houden met de capaciteit van uw mobiele apparatuur. Als u bijvoorbeeld een smartphone heeft die u dagelijks gebruikt en vaak er tegenaan loopt dat deze leeg raakt zonder dat u de mogelijkheid heeft om deze op te laden, dan is een powerbank dus een welkome accessoire. Stel uw smartphone heeft een capaciteit van 3000 mAh. Als u dan een USB-C powerbank aanschaft met een capaciteit van 6000 mAh, dan zou u dus uw smartphone twee keer kunnen opladen zonder de USB-C powerbank zelf aan de oplader te leggen. In theorie, want er treedt altijd energieverlies op. Dit kan gebeuren bij warmte, maar ook als uw smartphone gewoon aan blijft staan of gebruikt wordt tijdens het opladen. Bepaal dus aan de hand van uw mobiele apparatuur de benodigde capaciteit van de USB-C powerbank.

Specificaties USB-C powerbank

Er zijn diverse powerbanks verkrijgbaar met ieder verschillende specificaties. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u letten op de afmetingen, het gewicht en de kleur. Belangrijker zijn de specificaties die u iets vertellen over de laadsnelheid, de capaciteit en de aansluitingsvorm. Als u recent een smartphone of tablet heeft gekocht, zal u een USB-C aansluiting hebben. U heeft daarvoor dan ook een USB-C powerbank nodig. De capaciteit van een USB-C powerbank wordt uitgedrukt in mAh. Dit staat voor milliampère per uur. De hoeveelheid mAh van de USB-C powerbank geeft dat aan hoeveel uur uw powerbank stroom kan leveren, afhankelijk van de capaciteit van uw mobiele apparatuur. Hoe hoger het getal van de capaciteit, hoe langer (of vaker) u uw apparatuur kunt opladen, zonder dat u de USB-C powerbank zelf aan de oplader moet leggen. Dit is wel handig om te weten voordat u eentje aanschaft.

Energieverlies & onderhoud

Al eerder werd gesproken over energieverlies bij een powerbank, ongeacht welke variant. Dit gebeurt tijdens het opladen van andere apparatuur. Het laden zelf en de warmte die ontstaat tijdens dit proces zorgt voor energieverlies. Daarbij dient u rekening te houden met een verlies van 20 tot 35%. Als u dus een USB-C powerbank heeft met een capaciteit van 10000 mAh, dan heeft deze powerbank een rendement tussen de 6500 en 8000 mAh waarmee u uw apparatuur kunt opladen. Daarnaast zal een USB-C powerbank, zoals elke powerbank, last hebben van zelfontlading. Dit proces treedt op als u langdurig (bijvoorbeeld enkele maanden) de USB-C powerbank niet gebruikt. Het advies is om de powerbank na gebruik weer volledig op te laden. En als u de powerbank een aantal maanden niet gebruikt, kunt u het beste elke 3 tot 6 maanden de USB-C powerbank opladen, zodat hij niet volledig leeg raakt.

USB-C powerbank: aansluitvorm

Voordat u een USB-C powerbank koopt, zult u moeten nagaan of uw apparatuur dezelfde aansluitvorm heeft. Als enkele apparaten niet dezelfde aansluiting heeft, kan het toch verstandig zijn om de USB-C powerbank alvast aan te schaffen. De apparaten zonder USB-C aansluiting zullen na verloop van tijd waarschijnlijk toch ingewisseld worden door een nieuw exemplaar. Of u koopt een nieuwe smartphone, tablet of andersoortig mobiel apparaat. Dan zult u de USB-C aansluiting hard nodig hebben. USB-C is een aansluitvorm die in de toekomst als universeel gaat gelden, waardoor alle apparatuur dezelfde soort aansluiting gaat gebruiken. Voor de apparatuur die in de tussentijd nog niet is voorzien van USB-C, kunt u een omvormer kopen, zodat deze wel aangesloten kunnen worden op een Powerbank met USB-C aansluiting. Powerbanks hebben nu nog diverse USB-aansluitingen, maar in de toekomst wordt dit universeel.

Uw USB-C powerbank online kopen

Een USB-C powerbank koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB-C powerbank of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie