Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Powerbank - Solar powerbank

Wilt u gebruik blijven maken van mobiele apparatuur zoals een smartphone of tablet maar raakt de accu van deze apparaten leeg, dan biedt een powerbank op zonne-energie vaak uitkomst. Met de ingebouwde zonnecellen kunt u in noodgevallen uw mobiele apparatuur opladen als de accu bijna uitgeput is. Afhankelijk van uw apparatuur, is een powerbank op zonne-energie bij ons verkrijgbaar tussen de 5.000 mAh en 10.000 mAh aan capaciteit. In ieder geval voldoende om uw smartphone of tablet minimaal één keer volledig op te kunnen laden. Lees meer

Andere artikelen van Powerbank

USB snellader - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 27,99
USB oplader - Allteq - USB A
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 7,39

Voordeel powerbank op zonne-energie

Welke mobiele apparatuur u ook heeft; op een bepaald moment raakt de accu leeg. Als u dan geen stopcontact of auto met lader in de buurt heeft, valt binnen de kortste keren uw mobiele apparatuur uit. Een powerbank is dan een goede oplossing. Echter heeft deze ook zelf een accu die uiteindelijk leeg raakt, waardoor een standaard variant ook zijn beperkingen heeft. Ga dan voor een powerbank op zonne-energie, deze kan zelf stroom opwekken als u hem in de zon legt. De zonnecellen als alternatieve energiebron kunnen dan net genoeg stroom aan de accu geven zodat uw mobiele apparatuur blijft werken. Een powerbank op zonne-energie heeft een soort noodvoorziening. En als u met een volle solar powerbank uw mobiele apparaat heeft opgeladen, zorgt het apparaat er zelf voor dat hij weer oplaadt tijdens het verdere verloop van uw doorreis. Enige nadeel; als het slecht weer is, de dagen korter zijn en het zonlicht zwakker (winter), dan zullen enkel zonnecellen niet voldoende stroom kunnen leveren.

Specificaties

Bij een powerbank op zonne-energie zult u op een aantal zaken moeten letten. Zo is de capaciteit van belang. Vuistregel is ‘hoe meer capaciteit, hoe vaker de apparatuur met een volgeladen exemplaar opgeladen kan worden”. Dit is echter wel afhankelijk van de capaciteit van de mobiele apparatuur. Daarnaast kunt u kijken naar de laadsnelheid. Gemiddeld is deze rond de 2.100 mA. Opladen via de zonnecellen zelf gaat een heel stuk langzamer. Eigenlijk kunt u die beter als reserve oplader gebruiken dan direct apparatuur via deze zonnepanelen opladen. Dit kan namelijk dagen duren, ook bij volle zon. Bekijk ook altijd even de aansluitmogelijkheden van de powerbank op zonne-energie. In de meeste gevallen is dit USB-A en USB micro B. Als u mobiele apparatuur wilt opladen met een kabel met een andere aansluiting, kunt u het beste een omvormadaptertje aanschaffen. Een powerbank op zonne-energie kan verschillen in afmetingen en gewicht. Hoe meer capaciteit, hoe groter het toestel vaker is. Extra functies kunnen een ingebouwde zaklamp en aan-uitschakelaar zijn of dat het apparaat schok-, stof- en/of waterbestendig is.

Energieverlies en rendement

Voordat u zich volledig focust op de capaciteit van een powerbank op zonne-energie, zult u daaraan voorafgaand de capaciteit van uw mobiele apparatuur nader moeten bekijken. Als u bijvoorbeeld een smartphone heeft met een capaciteit van 5.000 mAh, dan lijkt een powerbank op zonne-energie van eveneens 5.000 mAh een goede keus. Echter moet u rekening houden met energieverlies. Dit verlies ontstaat tijdens het laden waarbij ook warmte vrijkomt. Dit is bij alle uitvoeringen het geval, zo ook bij een type met zonnepaneel. Houdt u rekening met een energieverlies van 20 tot 35%. U kunt dan dus beter een powerbank op zonne-energie kopen met 8.000 mAh aan capaciteit. Verrekend met het energieverlies heeft het apparaat daadwerkelijk een capaciteit tussen de 5.200 en 6.400 mAh. Hiermee kunt u dus wel uw smartphone van 5.000 mAh één keer volledig opladen met een volle bank. Daarnaast kunnen de zonnecellen nog dat beetje extra capaciteit bieden op een zonnige dag. Om zeker te zijn van voldoende capaciteit, telt u de capaciteit van de mobiele apparaten die u wilt opladen bij elkaar op. Dit totaal verdubbelt u om te bepalen welke capaciteit uw powerbank met zonne-energie minimaal moet hebben.

Optimaal gebruik van powerbank op zonne-energie

Zorg ervoor dat u de powerbank op zonne-energie bij vertrek volledig heeft opgeladen via de kabel. Als u dan ook nog eens tijdens het opladen uw apparatuur volledig uitzet, is het opladen het meest efficiënt. Ga er niet van uit dat de zonnecellen al het werk kunnen doen om de accu op te laden. Het is een extra hulpmiddel om de accu op te laden, maar verwacht geen wonderen. Bij nood heeft u dan altijd de zonnecellen als aanvulling op de energiebank. Als u het toestel onderweg wilt opladen, legt u het zo veel mogelijk in de volle zon. Bij bewolkt weer of onder een felle lamp laadt hij ook op, alleen veel minder effectief. Als u een powerbank op zonne-energie heeft van 20.000 mAh krijgt u deze op een zonnige dag niet vol, ook niet met een laadstroom van 2 ampère. Advies is om bij een powerbank op zonne-energie niet volledig afhankelijk te zijn van de zonnecellen. Direct laden via de zonnecellen duurt minstens 4 x langer dan via de accu van de powerbank op zonne-energie.

Uw powerbank op zonne-energie online kopen

Een powerbank op zonne-energie koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een powerbank op zonne-energie of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.