Kabels 
Overige Producten 
Account  

Fast Charge powerbanks

U moet zo vertrekken of u bent al onderweg en dan krijgt u een melding op uw smartphone of tablet. De accu is bijna leeg. Er is in de nabije omgeving geen stopcontact te vinden en daarbij duurt het nog wel even voordat u op de plaats van bestemming aankomt. In dergelijke situaties komt een Fast Charge powerbank goed van pas. Binnen korte tijd is uw mobiele apparatuur weer volledig opgeladen en komt u de dag weer door. Allekabels heeft diverse Fast Charge powerbanks in het assortiment. Bekijk en bestel eenvoudig via onze webshop. Lees meer

Andere artikelen van Powerbank

Voordelen Fast Charge powerbank

Een Fast Charge powerbank heeft meerdere voordelen. Zo heeft nu niet direct een stopcontact nodig om uw smartphone of tablet op te laden. Als uw mobiele apparatuur al voorzien was van Fast Charge, dan is deze snelle laadtechniek met deze powerbank altijd en overal beschikbaar. Een powerbank is compact en licht in gewicht. Daardoor zeer geschikt voor onderweg en gemakkelijk te dragen of op te bergen in een tas of jas. Met een Fast Charge powerbank hoeft u niet meer lang te wachten op een volle accu. QC 3.0 en 4.0 is op dit moment de standaard. Als u bijvoorbeeld een Quick charge 3.0 powerbank koopt, dan heeft u binnen maximaal een half uur weer praktisch een volle batterij (80%). Een Fast Charge powerbank is dus zeer gebruiksvriendelijk. U kunt ook kiezen om een Fast Charge powerbank maar 5 minuten te gebruiken, om te zorgen dat uw smartphone of tablet er weer een uurtje of twee tegenaan kan.

Voorheen weinig aandacht voor de accuduur

Uw elektronische apparatuur, zoals een smartphone of tablet, krijgt steeds meer functionaliteiten. Ook de apps en games worden steeds zwaarder, waardoor er veel van uw apparatuur wordt gevraagd om dit allemaal te kunnen verwerken. Hierdoor gaat de accu ook steeds sneller leeg. Vooral in de smartphonewereld heeft men zich voornamelijk gericht op de processor, het werkgeheugen, de resolutie en het design om zo met elkaar te concurreren. Door deze focus bleef de capaciteit van de accu achterlopen op de ontwikkelingen. Er werden eerder apps ontwikkelt die het energieverbruik konden optimaliseren dan dat er aandacht was voor de accuduur. Een Fast Charge powerbank is daarom een welkome accessoire om uw smartphone of tablet weer snel op te kunnen laden.

Ontwikkeling van Fast Charge: Quick Charge

Er zijn diverse namen voor Fast Charge. De originele naam is eigenlijk Quick Charge (QC). De naam en de techniek van Quick Charge is bedacht door Qualcomm, de maker van de Snapdragon-processors die we vooral kennen van smartphones. Met Quick Charge wordt er meer energie, op een veilige manier, naar uw smartphone of tablet overgezet. In 2013 introduceerde Qualcomm Quick Charge 1.0. Deze techniek zorgde ervoor dat mobiele apparatuur 40% sneller werd opgeladen dan met reguliere laders. Met QC 2.0 (2015) was het mogelijk om een batterij van 3300 mAh tot 100% op te laden in 1,5 uur. Dit is dus eigenlijk al vrij snel. Quick Charge 3.0 kwam in 2016, waarmee u de mogelijkheid heeft om in 35 minuten uw elektronische apparatuur op te laden van 0 tot 80%. Nu is QC 4.0 aan de beurt en zal dus zorgen voor een nog kortere laadduur om een volle batterij te hebben: binnen een kwartier van 0 tot 50%.

Capaciteit van een Fast Charge powerbank

Als u een Fast Charge powerbank gaat kopen, dan is de hoeveelheid capaciteit een van de eigenschappen waar u op moet letten. De vuistregel is: hoe hoger de capaciteit, hoe vaker u uw smartphone of tablet kunt opladen. Dit is wel afhankelijk van de capaciteit van uw mobiele apparatuur. Controleer dus altijd eerst de capaciteit van de apparaten die u wilt opladen met een Fast Charge powerbank, voordat u overgaat tot aanschaf. Daarbij moet u in uw achterhoofd houden dat elke powerbank, dus ook een Fast Charge powerbank, te maken heeft met energieverlies. Ten opzichte van een normale powerbank heeft een Fast Charge powerbank wel minder last van energieverlies, namelijk maar 10% tegenover 20 tot 35% bij de standaard powerbank. Hierdoor hoeft u ook minder rekening te houden met het rendement en kunt u gemakkelijk berekenen hoeveel capaciteit uw Fast Charge powerbank nodig heeft. Dit stemt u dan af op het aantal keren dat u uw mobiele apparatuur wilt opladen met één volle batterij van de Fast Charge powerbank.

Waar moet u nog op letten?

Naast de capaciteit zijn er nog zaken waar u even op moet letten voordat u overgaat tot de aankoop van een Fast Charge powerbank. Alle Fast Charge powerbanks kunt u gebruiken voor uw smartphone of tablet. Wilt u een laptop opladen? Dan moet u letten op zowel de capaciteit als het voltage. De meeste Fast Charge powerbanks zullen uitgerust zijn met 5V output, terwijl u met een laptop een output nodig heeft van 16V tot 20V. Kijk ook altijd even of uw mobiele apparatuur überhaupt Quick Charge ondersteunt. Als dit namelijk niet zo is, dan heeft een Fast Charge powerbank weinig zin. Hoe hoger het wattage van een Fast Charge powerbank, hoe sneller uw apparatuur wordt opgeladen. Maar als bijvoorbeeld uw smartphone Quick Charge niet ondersteunt, dan zal deze het aantal watt naar beneden bijstellen, ook al maakt u gebruik van een Fast Charge powerbank. De oplaadsnelheid blijft dan zoals u gewend was.

Uw Fast Charge powerbank online kopen

Een Fast Charge powerbank koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een Fast Charge Powerbank of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie