Kabels 
Overige Producten 
Account  

Powerbank - 20.000 mAh

Een wereld zonder smartphones, tablets, Bluetooth speakers etc. is voor velen ondenkbaar. Maar dat is alleen maar prettig wanneer u ook de hele tijd toegang tot deze draagbare apparaten hebt. Daarvoor is elektriciteit nodig en die wordt gehaald uit de accu in het apparaat. Alleen raken accu’s na verloop van tijd leeg en naarmate de ouderdom van de accu vordert, houdt die steeds minder lang de spanning vast. Dan is een krachtige backup optie zoals de powerbank 20000 mAh een oplossing. Dit artikel helpt u bij een 20000 mAh powerbank kiezen. Lees meer

Andere artikelen van Powerbank

Het nut van een powerbank 20000 mAh

Als er voortdurend een stopcontact in de buurt zou zijn of als de accu’s nooit leeg zouden lopen, dan was de wereld van draagbare apparaten wel in orde. Alleen zijn we vaak op plaatsen waar geen enkele elektriciteitsvoorziening is en raakt een accu sneller leeg dan we beseffen en ons lief is, juist omdat we bijvoorbeeld zwaardere apps gebruiken en smartphones met steeds grotere energieslurpende schermen hebben. Niet alleen dat, ook de accutechniek speelt ons parten. Ook al is de techniek in de afgelopen jaren doorontwikkeld, toch kan een accu bij de vele energie die van hem gevraagd wordt reeds na 1 dag al leeg zijn. Dan komt een powerbank als de powerbank 20000 mAh wel erg van pas. De powerbank 20000 mAh is feitelijk een grote oplaadbare accu die u thuis oplaadt en dan als mobiel laadstation meeneemt. Als de accu van de smartphone leeg is of bijna leeg, dan sluit u de smartphone gewoon op de powerbank 20000 mAh aan en kunt u verder. Geen gezoek meer naar een stopcontact.

Belangrijke elektrische keuzecriteria

Als we kijken naar de elektrische specificaties van de powerbank 20000 mAh, zijn er twee prominent terugkerende vermeldingen: capaciteit en laadstroom, al dan niet in de vorm van de laadsnelheid. Voor een betere keus voor een juiste powerbank 20000 mAh is het goed de begrippen te kennen. Een powerbank is vergelijkbaar met een oplaadstation in klassieke zin en indirect zelf een soort van uitbreiding van bijvoorbeeld uw interne smartphone accu. U kunt daarmee de capaciteit voor uw accu vergroten. Tijdens het opladen met de powerbank 20000 mAh kunt u namelijk het apparaat blijven gebruiken. Dit gaat wel ten koste van de laadstroom van de smartphone accu, omdat u immers stroom voor het gebruik van de smartphone ‘aftapt’ van de interne accu. Het begrip ‘capaciteit’ heeft betrekking op de hoeveelheid stroom die in de accu/powerbank kan worden opgeslagen. Als u de capaciteit van de smartphone accu kent, kunt u uitrekenen hoe lang u (in uren) met een powerbank 20000 mAh vooruit kunt, door beide waarden op elkaar te delen, Cpowerbank/Csmartphone-accu. De grootte van de laadstroom bepaalt hoe snel een powerbank is opgeladen. Maar ook de capaciteit van de powerbank bepaalt dat, immers een grotere capaciteit betekent ook een langere oplaadtijd.

Aansluitingen

Wie hedendaagse powerbank 20000 mAh uitvoeringen bekijkt, zal snel ontdekken dat er meerdere aansluitingen zijn. Er is een kleine aansluiting die micro USB heet en er zijn één of meer grotere rechthoekige aansluitingen, die USB heten. De micro-USB dient om de powerbank 20000 mAh ‘thuis’ op te laden. De USB-poorten dienen om andere apparaten met een accu van power te voorzien. Dat kunnen bijvoorbeeld smartphones, tablets of laptops zijn. In de eerste twee gevallen is een verloop-oplaadkabel nodig van USB naar micro-USB, u gebruikt de USB-aansluiting oftewel USB-poort van de powerbank en de micro-USB poort van de smartphone/tablet. In geval van een laptop/notebook heeft u een USB-USB verloop-laadkabel nodig. Sommige powerbank 20000 mAh uitvoeringen in ons assortiment hebben reeds een verloopkabeltje erbij zitten. Als u er zelf een koopt let erop dat die niet te lang is en vooral ‘dik’, oftewel een laadkabeltje is zeker geen standaard kabeltje. Bij een powerbank 20000 mAh met meerdere aansluitingen kunt u ook meerdere apparaten tegelijk opladen. De oplaadsnelheid per USB kan gelijk of verschillend zijn, dat staat dan in de handleiding vermeld. Die poorten met hogere laadstroom kunnen gebruikt worden als snellaadpoort of als poort voor een zwaarder apparaat, zoals een tablet.

Opladen van een powerbank 20000 mAh

Ook een powerbank 20000 mAh moet ergens zijn stroom vandaan halen. Dat gebeurt via een USB-lader die niet zelden reeds geïntegreerd zijn in stopcontacten of in stekker-verlengdozen. Als laadpoort voor de powerbank 20000 mAh zelf worden USB micro, lightning of USB-C gebruikt. Let daar op bij de aanschaf van een oplaadkabel voor de powerbank, voor zover die niet is bijgeleverd. Ook hier geldt steeds een echte laadkabel kopen, geen gewone verloopkabel. De maximale laadstroom waarmee u de powerbank 20000 mAh zelf kunt opladen staat in de handleiding vermeld. Een grote capaciteit van de powerbank is natuurlijk handig, om zwaardere en/of meerdere apparaten te kunnen laden, maar het duurt dan ook langer voordat die ‘helemaal vol’ is, er moet immers veel stroom als lading worden opgeslagen. Vergelijk met een auto: hoe groter de tankinhoud hoe groter de reisradius, echter ook hoe langer het duurt voordat de tank vol is bij het tanken. De oplaadtijd van een powerbank 20000 mAh laat zich bij benadering makkelijk berekenen. Neem de stroomsterkte van de USB-oplaadadapter en deel dan de totale capaciteit van de powerbank door die stroomsterkte, u heeft dan de oplaadtijd in uren. Dit is een vuistregel, niet letterlijk!

Uw powerbank 20000 mAh online kopen

Een powerbank 20000 mAh koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een powerbank 20000 mAh of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie