Kabels 
Overige Producten 
Account  

Powerbank - 15.000 mAh

Een powerbank 15000 mAh is een krachtige backup voor accu’s van de hedendaagse generatie smartphones, tablets, notebooks en andere apparatuur. Een smartphone accu raakt relatief snel leeg door het intensieve gebruik van deze apparaten gekoppeld aan de aanwezigheid van een groot beeldscherm met grote scherpte (hoge resolutie). Met name voor gebruikers die lang onderweg zijn is een dergelijke “accubank” een uitkomst wanneer de accu leeg raakt. De powerbank 15000 mAh aansluiten op de smartphone en u kunt gewoon verder. Lees meer

Andere artikelen van Powerbank

De capaciteit van een powerbank 15000 mAh

Bij een powerbank 15000 mAh is de capaciteit een belangrijk gegeven. Dat is de hoeveelheid energie die het apparaat kan leveren. Als u de smartphone blijft gebruiken terwijl de powerbank 15000 mAh aangesloten is, vergroot u de capaciteit. De smartphone of tablet of notebook herkent dan twee accu’s die in parallel staan oftewel een grotere capaciteit. Hij onttrekt dus stroom aan beiden, bank én accu. Als de powerbank 15000 mAh wordt aangesloten terwijl de smartphone etc. niet in gebruik is, dan laadt deze de smartphone op. Hoe lang u deze kunt blijven gebruiken, of anders gezegd hoe vaak u de accu kunt opladen, kunt u berekenen door de capaciteit van de powerbank 15000 mAh te delen door de capaciteit van de accu. Die gegevens vindt u in de technische specificaties. De 15000 mAh communiceert via poorten oftewel aansluitingen (vaak) op de kopse kant van het apparaat. Er is gewoonlijk een kleine aansluiting en er zijn enkele grotere aansluitingen. Die eerste heet micro-USB en dient om op te laden via stopcontact, sigarettenaansteker in de auto of computer. De anderen dienen om andere apparaten zoals smartphones, tablets en dergelijke aan te sluiten.

Oplaadtijd en aansluitingen

De oplaadtijd, in uren, van de accubank zelf is uit te rekenen door de capaciteit van de 15000 mAh te delen door de stroomsterkte van de voeding. Die gegevens staan in de technische specificaties. U mag een veiligheidsmarge van 20% nemen, omdat tijdens het opladen bij wijze van vuistregel 20% energie verloren gaat, die wordt omgezet in warmte. In dat geval neemt u 80% van de stroomsterkte van de voeding in plaats van 100%. De oplaadtijd is dan 20% langer. De laadsnelheid van de 15000 mAh powerbank is die, waarmee het toestel de andere apparatuur oplaadt. De gebruikte accu is van het Lithium Polymeer type. Met een USB-C aansluiting bijvoorbeeld kunt u de powerbank 15000 mAh opladen met 3A bij 5V. Daarnaast zijn er vaak een of twee quick charge aansluitingen van het type USB-A aanwezig. USB-C heeft als voordeel dat de stekker willekeurig kan worden aangesloten, hij past altijd. USB-A is de oude vertrouwde standaard USB-aansluiting, hierop worden de door de powerbank 15000 mAh op te laden apparaten aangesloten. Een quick charge aansluiting, 3A bij 5V, levert een grotere laadstroom en daardoor kan de aangesloten apparatuur sneller door de powerbank 15000 mAh opgeladen worden of kan men een zwaarder apparaat, erop aansluiten.

Laadstromen en aanschaf

Via de micro USB-B aansluiting kunt u de powerbank 15000 mAh zelf opladen met 2A bij 5V. In geval van een adapter gaat dat via het stopcontact, in geval van USB aan de andere zijde van de op de micro USB aangesloten oplaadkabel gaat dat via de computer. Daarbij kunt u voor de laadstroom vanuit de computer via de USB-poort 500 mA rekenen. Dit is weliswaar trager dan via het lichtnet, maar als u geen oplaadalternatief heeft dan is dit een prima oplossing. Een powerbank 15000 mAh koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een powerbank 15000 mAh of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt dat u nodig heeft.


Klantenservice & Informatie