Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C naar VGA kabel

Nieuwe laptops, tablets, smartphones en computers zijn vaak voorzien van de nieuwe standaard op het gebied van USB. Het gaat hier dan om de USB C aansluiting die compact in formaat is maar krachtig als het gaat om data overdracht. Met een USB C aansluiting kan niet alleen data worden overgezet, maar kunt u bijvoorbeeld ook een beeldscherm aansluiten op uw laptop. Oudere monitoren en projectoren beschikken vaak over een VGA aansluiting. U kunt dan gebruikmaken van een USB C naar VGA kabel of een USB C naar VGA adapter. Lees meer

USB C, de nieuwe standaard

VGA is jarenlang de standaard geweest als het gaat om aansluitingen voor beeldschermen. Ook gebruiken we al langer USB aansluitingen om diverse apparaten aan te sluiten op laptops of computers. Het gaat dan vaak om toetsenborden, muizen of printers. Sinds een tijdje is er een nieuwe standaard beschikbaar op het gebied van USB. Het gaat hier om de USB C aansluiting. Deze aansluiting heeft een aantal verschillen en vooral verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Het is met USB C niet alleen mogelijk om apparaten aan te sluiten om de computer mee te bedienen of om data mee over te zetten. Het is nu ook mogelijk om beeldschermen aan te sluiten als externe monitor of om uw bureaublad te klonen. Hiervoor heeft u wel de juiste aansluitingen nodig zoals bijvoorbeeld een USB C naar VGA kabel of adapter. Een ander voordeel van USB C is dat deze variant meer data met een hoge snelheid kan overzetten. Ook is de stekker heel anders vormgegeven dan de oude USB aansluiting. USB C is een stuk compacter en heeft ongeveer het formaat van een micro USB aansluiting. De stekker is zo vormgegeven dat deze geen onder- of bovenkant heeft.

VGA en andere aansluitingen voor beeldschermen

Beeldschermen en projectoren worden aangesloten met verschillende soorten stekkers en kabels. Tegenwoordig wordt er veel gebruikgemaakt van HDMI aansluitingen en de nieuwe standaard op het gebied van aansluitingen van monitoren is de DisplayPort. Tot voor kort werd er ook nog veel gebruikgemaakt van een DVI aansluiting. Een lange tijd, van 1987 tot en met ongeveer 2014, was de VGA aansluiting de standaard op dit gebied. Met VGA kunnen monitoren en projectoren worden aangesloten waarbij het beeld analoog wordt verzonden. Dit was voorheen nodig vanwege de beeldbuizen die monitoren hadden. Tegenwoordig wordt VGA niet meer gebruikt op nieuwe apparaten maar een (iets) oudere monitor kan zeker nog wel een dergelijke aansluiting hebben. Als u een moderne laptop heeft, dan heeft deze vaak geen aansluitingen meer voor een VGA stekker. USB C is echter wel steeds vaker aanwezig. Wilt u een monitor aansluiten met een VGA aansluiting dan heeft u een USB C naar VGA kabel nodig of een USB C naar VGA adapter.

USB C naar VGA Kabels

Een USB C naar VGA kabel zet het digitale signaal dat van de computer af komt om naar een analoog signaal zodat het beeldscherm gebruikt kan worden. Met een USB C naar VGA kabel heeft u de kabel die aan de monitor zit met aan beide kanten een VGA stekker niet meer nodig. Deze kunt u eruit halen en de USB C naar VGA kabel aansluiten. Het voordeel van een USB C naar VGA kabel kopen is dat u deze in verschillende lengtes kunt aanschaffen. Dit kan tot wel 3 meter lengte. Dat kan goed van pas komen als u bijvoorbeeld gebruik maakt van een projector die op een groter afstand staat dan dat een monitor zou staan. USB C naar VGA kabels beschikken aan de ene zijde over een USB C aansluiting die, zoals gezegd, op alle mogelijke manieren in uw USB C aansluiting op de laptop kan worden aangesloten. Aan de andere kant bevindt zich een VGA stekker. Deze is mannelijk en regelt de aansluiting op de monitor.

USB C naar VGA adapters

Als u een monitor heeft die niet beschikt over een losse VGA kabel maar over een VGA kabel die aan de monitor vastzit dan is de stekker die hier aan vast zit vaak een mannelijke stekker. In dat geval kunt u geen gebruikmaken van een standaard USB C naar VGA kabel omdat deze ook beschikt over een mannelijke VGA stekker. Daarvoor kunt u gebruikmaken van een USB C naar VGA adapter. Een USB C - VGA adapter is een klein apparaatje dat u aan de ene kant in uw USB C aansluiting kunt gebruiken en die aan de andere kant geen stekker maar een aansluiting vormt voor uw VGA stekker. De aansluiting op de USB C naar VGA adapter is in dit geval een vrouwelijke aansluiting. Een USB C naar VGA adapter beschikt vaak over de mogelijkheid om 1 kabel aan te sluiten. U kunt er ook voor kiezen om een USB C naar VGA multiport adapter of een USB C hub VGA aan te schaffen. Hiermee kunt u niet alleen een VGA kabel aansluiten maar vaak ook andere kabels. Het is met een USB C naar VGA multiport adapter vaak mogelijk om naast VGA ook een netwerkkabel, een HDMI kabel, een USB kabel of bijvoorbeeld een SD kaart te gebruiken. Met een USB C naar VGA multiport adapter transformeert u dus de USB C aansluiting in meerdere verschillende aansluitingen.

Voordat u koopt

Voordat u een USB C naar VGA kabel of een USB C naar VGA adapter koopt, moet u duidelijk hebben welk soort aansluiting u nodig heeft. Als u een monitor of een projector gebruikt die een losse kabel gebruikt voor de aansluiting van VGA dan kunt u het beste gebruikmaken van een USB C naar VGA kabel. De USB C aansluiting is altijd hetzelfde maar bij de USB C naar VGA kabel is de VGA stekker een mannelijke stekker. Deze kan gebruikt worden voor de aansluiting op de monitor of op de projector. Beschikt u over een apparaat waar de VGA kabel aan vast zit dan is dit vaak een mannelijke VGA stekker. In dat geval kunt u het beste gebruikmaken van een USB C naar VGA adapter. De aansluiting op een USB C naar VGA adapter is een vrouwelijke aansluiting zodat u hier de monitor op kunt aansluiten. Wilt u naast een monitor nog andere apparaten aansluiten met verschillende aansluitingen, dan is het aan te raden om een USB C naar VGA multiport adapter te kopen met verschillende aansluitmogelijkheden.

USB C naar VGA kabel online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C naar VGA kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie