Kabels 
Overige Producten 
Account  

Samsung USB C

Nieuwere smartphone en tablets zijn vaak voorzien van een moderne USB C aansluiting. USB C is de opvolger van de bekende en veelgebruikte USB A aansluiting en zal de nieuwe standaard op dit gebied worden. Om de smartphone of tablet op een computer aan te sluiten of om deze op te laden, kunt u gebruik maken van een Samsung USB C kabel. Met een Samsung USB C kabel kunt u in combinatie met een netstroomadapter de Samsung smartphone of Samsung tablet opladen via het stopcontact. Door de Samsung USB C kabel enerzijds op het mobiele apparaat aan te sluiten en anderzijds op de computer kunt u foto’s, video’s en andere bestanden overzetten. Lees meer

USB C

Er zijn veel verschillende varianten van de USB stekker zoals wij die kennen. De bekendste is de USB A aansluiting die voor veel apparaten zoals printers, scanners en andere externe apparaten in combinatie met een computer worden gebruikt. USB B is een meer vierkantig gevormde stekker die ook, dan wel in mindere mate, wordt gebruikt. Naast deze stekkers zijn er ook kleinere aansluitingen zoals mini USB en micro USB. De nieuwste variant op dit gebied is USB C. Qua formaat heeft USB C dezelfde grootte als micro USB maar biedt deze meer mogelijkheden. In tegenstelling tot al zijn voorgangers kan de USB C stekker op elke manier worden aangesloten. Door de vormgeving van de stekker kunt u deze nooit verkeerd aansluiten. Beide kanten van de stekker hebben namelijk dezelfde vorm. USB C zal in de toekomst alle andere USB aansluitingen vervangen. Daarom moeten er tussenoplossingen komen zoals bijvoorbeeld een USB C kabel met aan de ene zijde type A en aan de andere zijde type C.

Verschillende soorten kabels

Samsung USB C biedt niet alleen de mogelijkheid om mobiele apparaten te verbinden of op te laden. Met de kabels die voorzien zijn van Samsung USB C kunt u ook een apparaat met USB A aansluiten op uw computer. Ook het aansluiten van een beeldscherm of projector op de USB C aansluiting van uw laptop of computer is mogelijk met een Samsung USB C kabel. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een USB C naar DVI, naar DisplayPort, naar HDMI of een USB C naar VGA kabel aanschaffen. Wanneer u meerdere apparaten wilt aansluiten op één USB C poort, dan kunt u hiervoor een USB C hub gebruiken. Dit is een handig kastje waarmee de USB C aansluiting op bijvoorbeeld uw laptop gebruikt kan worden voor meerdere doeleinden. Hiermee verandert u die ene aansluiting op uw laptop, in een aantal verschillende aansluitingen. Zo hoeft u niet allerlei nieuwe kabelvarianten aan te schaffen.

Opladen met Samsung USB C

Een Samsung USB C oplader is geschikt voor het opladen van smartphones en tablets van Samsung. Ook andere apparaten die voorzien zijn van een USB C aansluiting kunnen gebruikt worden in combinatie met deze kabel. De Samsung USB C lader wordt geleverd met een Samsung Travel Charger. Hiermee kunt u de USB C kabel in een stopcontact gebruiken voor het opladen van uw smartphone of tablet. In deze handige adapter bevindt zich een USB A aansluiting voor het andere uiteinde van de kabel. Wilt u de Samsung USB C kabel gebruiken voor het overzetten van bestanden of om uw mobiele apparaat aan een computer op te laden, dan kunt u de kabel ook in de USB aansluiting op uw computer of laptop steken. Maakt u gebruik van de originele Samsung USB C lader in combinatie met de Samsung Travel Charger, dan is uw smartphone binnen 1,5 uur compleet opgeladen. Dit komt door de technologie die in de Samsung Travel Charger wordt gebruikt, die Fast Charging wordt genoemd en zorgt voor een razendsnel laadvermogen.

Andere mogelijkheden met Samsung USB C

Een Samsung USB C kabel hoeft niet altijd gebruikt te worden in combinatie met een Samsung USB C oplader. Ook hoeft de Samsung USB C niet alleen met Samsung apparaten gebruikt te worden. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een Samsung USB C kabel in combinatie met andere apparaten die voorzien zijn van USB C. Zo zijn er bijvoorbeeld adapters die USB C kunnen omzetten naar een ander signaal voor bijvoorbeeld audio of video. Met een Samsung USB C adapter kunt u dan in combinatie met een Samsung USB C kabel een monitor of projector aansluiten op uw USB C aansluiting. Een Samsung USB C adapter kan ook gebruikt worden om de laptop door middel van de USB C aansluiting te koppelen aan het thuisnetwerk. In dit geval vervangen de adapter en de Samsung USB C kabel dan de aansluiting die nu normaal voor een netwerkkabel (RJ45) in uw laptop zou moeten hebben.

USB C hub

Een printer, scanner, toetsenbord of muis werden voorheen meestal aangesloten met een standaard USB A aansluiting. Door de komst van USB C moest er een oplossing komen, zodat u nog steeds gebruik kunt maken van deze apparaten. Hiervoor kan een USB C hub uitkomst bieden. Met een USB C hub in combinatie met een Samsung USB C kabel kunt u verschillende apparaten aansluiten terwijl u gebruikmaakt van maar één USB C aansluiting op uw computer. Op dit kleine kastje bevinden zich meestal aansluitingen voor HDMI, VGA, DisplayPort, RJ45 (netwerkkabel), USB A, USB C en vaak ook een mini jack voor audio. Dit is handig omdat nieuwe laptops en computers vaak niet meer zijn voorzien van deze soort aansluitingen. Door een eenvoudig apparaat als een USB C hub kunt u toch een verbinding maken tussen deze apparaten zonder dat u nieuwe kabels of adapters hoeft aan te schaffen.

Samsung USB C kabel online kopen

Een Samsung USB C kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een Samsung USB C kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie