Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C naar USB A kabel

USB C is ontwikkeld om USB A en USB B te vervangen. Een praktisch voordeel is dat de USB C stekker niet meer gebonden is aan een bepaalde manier van insteken. USB C kent meer functies dan de oudere USB typen. USB C is ook opvolger van het alom bekende HDMI. Om apparaten met andere USB A poorten te kunnen blijven gebruiken in combinatie met USB C apparaten, zijn USB C naar USB A verloopkabels en USB C naar USB A adapters op de markt. In deze rubriek vindt u de verloopkabels van USB C naar USB A. Lees meer

USB C naar USB A - soms noodzakelijk

Met USB C begint een nieuw tijdperk in USB verbindingen. Nu is het nog zo dat USB A vooral gebruikt wordt bij computers, spelcomputers en stopcontacten. Daarnaast wordt USB B vooral toegepast voor het aansluiten van randapparatuur zoals een printer en mini en micro USB voor bijvoorbeeld mobiele apparatuur en tablets. Maar niet alleen USB A en USB B worden vervangen door USB C, ook het welbekende HDMI gaat door deze nieuwe standaard opgevolgd worden. Als het eenmaal zover is dat alle apparatuur overgeschakeld is op USB C zal het verbinden van de diverse apparaten een stuk eenvoudiger gaan. Totdat het zover is zullen we onder andere de USB C naar USB A kabel of USB C - USB A adapter nodig hebben om onze oudere en nieuwe apparaten met elkaar te verbinden. De USB C naar USB A accessoires zijn dan noodzakelijk. Hiermee kunnen natuurlijk niet alle mogelijkheden van USB C benut worden, maar hoeven we ook niet direct over te gaan tot het vervangen van vaak nog prima bestaande apparatuur.

Mogelijkheden USB C nog niet bij USB C naar USB A

In bovenstaande tekst heeft u kunnen lezen dat door het vervangen van USB A en USB B door USB C het aansluiten eenvoudiger zal worden. De vooruitgang is echter veel groter dan alleen deze praktische kant, vooral wat betreft de gecombineerde functie als voedingskabel en als overdrachtsmedium voor audio en videosignalen. Hierbij is met name het toegenomen maximale elektrische vermogen tot 100 W dat de kabel kan verwerken en het feit dat USB C zowel elektrische stroom kan verzenden als ontvangen zeer interessant. Je zou bijvoorbeeld een tablet met een andere tablet kunnen opladen en voor het aansluiten van een monitor op je computer zijn geen twee kabels, voeding en data-overdracht, meer nodig. Een USB C kabel is dus een USB C laadkabel en een USB C datakabel in één. Maakt u gebruik van een USB C naar USB A kabel, houdt dan rekening ermee dat USB A de nieuwe mogelijkheden niet ondersteunt. USB C naar USB A is alleen bedoeld om de bestaande apparatuur operationeel te houden.

USB C naar USB A laat mogelijkheden USB C onbenut

Een groot pluspunt van de USB C connector is dat deze gebruikt mag worden voor meer dan alleen USB. Door de zogeheten Alternate Mode mogen de USB C kabels ook voor transport van andere normen gebruikt worden. Voorbeelden hiervan zijn DisplayPort en Thunderbolt3. Beide interfaces zullen van USB C gebruik gaan maken. Het “universeel” bij USB staat echter niet gelijk aan probleemloos. Door het universele karakter van USB is er een belangrijk aandachtspunt bij de keuze van een kabel; iedereen mag USB producten ontwikkelen en op de markt brengen wat een veelheid aan verschillende specificaties in de hand werkt. Het zal ook in de toekomst zo zijn dat er uitgekeken moet blijven worden bij de keuze van de juiste kabel. Bij een computer met USB A is een verloop van USB C naar USB A noodzakelijk. Maakt u gebruik van een verloop van USB C naar USB A dan zijn de genoemde nieuwe mogelijkheden nog niet beschikbaar.

USB A zo populair dat USB C naar USB A nog vaak noodzakelijk is

USB A is de alom bekende USB aansluiting met de grotere rechthoekige plug. Momenteel is de USB A poort op vrijwel elke computer en laptop aanwezig. Kenmerkend is het feit dat de plug slechts op één wijze ingestoken kan worden. Achter deze aansluiting bevinden zich een aantal USB versies zoals USB 2.0, USB 3.0 en USB 3.1. De nummers van de versies geven aan met welke snelheid data verstuurd kan worden. Bij USB 2.0 ligt de data-overdracht in de orde van grootte van 500 megabit per seconde, terwijl dit USB 3.0 zo’n 5 gigabit is. USB 3.1 zit zelfs op 10 gigabit per seconde. De nieuwe USB C connector is vrijwel gelijktijdig met USB 3.1 geïntroduceerd, maar staat hier feitelijk los van. Toch wordt USB 3.1 voornamelijk in combinatie met USB C aangeboden. Om oudere apparaten toch te kunnen aansluiten gebruikt u USB C naar USB A verloopkabels of USB C naar USB A adapters. Het verloop van USB C naar USB A ondersteunt maximaal de mogelijkheden van USB A.

Uw USB C naar USB A kabel kopen

Een USB C naar USB A kabel koopt u veilig online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste USB C kabel kopen. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C naar USB A kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie