Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C ethernet adapters

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen mobiele apparatuur in huis. Smartphones en tablets worden elke dag gebruikt. Als we met deze apparaten internetverbinding wilden maken, waren we aangewezen op een WiFi-netwerk. Smartphones en tablets hebben namelijk geen netwerkpoort om een netwerkkabel op aan te sluiten. Heeft u een mobiel apparaat met USB-C aansluiting? Dan kunt u nu ook bekabelde verbinding maken met het internet via een USB C ethernet adapter. Wij hebben diverse USB C ethernet adapters in het assortiment. Lees meer

Voordelen USB C ethernet adapter

Hoewel natuurlijk nog niet elke apparatuur is uitgerust met USB-C, wordt deze aansluiting wel de nieuwe standaard voor apparatuur. Het grootste voordeel van dit nieuwe USB-type is dat het deze omkeerbaar is bij het insteken in apparatuur. Het maakt dus niet uit hoe u de stekker in het apparaat stopt. Veel apparatuur is nog uitgerust met USB-A, maar naarmate de tijd verstrijkt zal de nieuwe USB-variant alle aansluitingen gaan vervangen. Apples MacBook is eigenlijk het bekendste voorbeeld als het gaat om USB-C toepassingen. U kunt met deze laptops geen internetverbinding maken via een netwerkkabel. Wilt u dat wel? Dan zult u dus een USB C ethernet adapter nodig hebben. Zo zullen meerdere apparaten volgen en huidige smartphones en tablets zullen op deze manier ook een bekabelde internetverbinding tot stand moeten brengen. Een USB C ethernet adapter heeft meerdere voordelen. Hij maakt een krachtige, betrouwbare verbinding. Door de snelheid van USB 3.1 Gen 1 (5 Gbps) ondersteunt hij de volledige gigabit bandbreedte. De USB C ethernet adapter is direct gebruiksklaar. U hoeft dus niet een of programma hiervoor te installeren. Gewoon een kwestie van de ethernet adapter in de USB C aansluiting steken, een netwerkkabel erop aansluiten en u maakt direct gebruik van bekabeld internet.

Bekabelde internetverbinding testen

Het komt wel eens voor dat u thuis problemen ervaart met het internet. Dit kan aan uw apparatuur liggen. Maar als uw apparatuur altijd internet heeft gehad, klinkt dit niet logisch. Het kan aan de WiFi liggen of aan de bekabelde internetverbinding, maar net zo goed ook aan de provider waar u internet van afneemt. U belt de provider op om uw probleem te melden. Het eerst wat deze provider wilt weten is of u problemen ervaart met uw bekabelde of draadloze internetverbinding. Heeft u problemen met de WiFi, dan zullen ze gegarandeerd vragen om de bekabelde internetverbinding te testen. Zij willen zeker weten of het alleen een WiFi-probleem is of dat er meer aan de hand is. Het testen van een bekabelde internetverbinding wordt lastig als u alleen een smartphone, tablet en/of MacBook in huis heeft. Daar past geen netwerkkabel in. Dat probleem wordt opgelost met een USB C ethernet adapter. Het enige dat uw apparatuur nodig heeft is een dit type USB-aansluiting en u kunt de adapter inpluggen, zodat u alsnog de bekabelde internetverbinding kunt testen via het modem of de router. Met een USB C ethernet adapter kunt u altijd direct bekabelde verbinding maken met het internet, zolang uw apparatuur is voorzien van deze nieuwe USB-variant, wat sowieso de nieuwe standaard wordt.

USB C ethernet adapter: verwarring over USB-C en USB 3.1

Als u een USB C ethernet adapter wilt kopen, dan zult u verschillende typen tegenkomen: USB 3.0 en USB 3.1. Hier is redelijk wat verwarring over ontstaan. Toen USB 3.1 uitkwam, kwam ook USB-C uit. Men dacht dus dat USB-C hetzelfde was als USB 3.1, maar dit is echter niet zo. USB-C kan namelijk 3.0 en 3.1 compatible zijn. USB 3.1 (cijfers) heeft te maken met snelheid, terwijl het USB-type (letters) betrekking heeft op de aansluitvorm/connector. USB 3.1 is de opvolger van USB 3.0. Met deze nieuwe versie zou dus een USB C ethernet adapter de maximale overdrachtssnelheid kunnen verdubbelen, wat tot 10 Gbit/s-bandbreedte zou kunnen leiden. Let wel, de nieuwe USB-variant kan theoretisch kunnen snelheden tot 10 Gbit/s ondersteund worden, maar een USB C ethernet adapter mag ook op 5 Gbit/s werken. Ga er dus niet per definitie van uit dat u de maximale overdrachtssnelheden bereikt. En om alles nog verwarrender te maken wordt bij een USB C ethernet adapter ook nog eens gesproken over USB 3.1 Gen 1 (langzame variant) en USB 3.1 Gen 2 (snelle variant). Houd het voor uzelf simpel als u een USB C ethernet adapter gaat kopen: De langzame(re) variant is USB 3.0, de snelle variant USB 3.1. Maak het uzelf gemakkelijk en koop uw USB C ethernet adapter via onze webshop.

Verschillende benamingen, dezelfde betekenis

Vooral bij elektronica en computeraccessoires worden vaak Nederlandse en Engelse termen door elkaar gebruikt. Dit kan soms erg verwarrend overkomen. En als het mengen van deze twee talen nog niet voldoende is, worden ook nog eens verschillende benamingen voor de termen gebruikt. Het woord ‘USB’ blijft dan gelukkig een stabiele benaming, maar het woord ethernet heeft diverse synoniemen. Een USB C ethernet adapter kan ook worden bestempeld als ‘USB C to ethernet’ of als ‘USB netwerkadapter’. De term RJ45 komt ook vaak voorbij. RJ45 is de specifieke modulaire stekker die bevestigd zit op een internetkabel die u gebruikt om internetverbinding te maken via het modem / de router. Dus als u een USB C naar RJ45 adapter wilt hebben, dan kunt u die bij ons in ieder geval terugvinden onder de noemer USB C ethernet adapter. Een internetkabel wordt ook wel ethernetkabel, netwerkkabel, LAN-kabel, UTP-kabel of RJ45-kabel genoemd. Er zijn nog meer benamingen, maar dat maakt het alleen maar onduidelijker.

Uw USB C ethernet adapter online kopen

Een USB C ethernet adapter koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C ethernet adapter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie