Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C Kabel - USB 3.0

U vindt hier onder meer artikelen die aangeduid worden met versie 3.1. Deze zijn achterwaarts compatibel met USB 3.0. U kunt ze dus voor beide versies gebruiken en koopt dus geen product met een verouderde set specificaties. Welk USB 3.0-product hebt u nodig? Lees meer

USB 3.0, kenmerken

Versie 3.0, 3.1 en 3.2 volgden elkaar in de loop der tijd op en verschillen met name in de overdrachtssnelheid. USB 3.0 heeft een maximale overdrachtssnelheid van 5 Gb/s, versie 3.1 heeft dit verdubbeld naar 10 Gb/s. De verschillende normen zijn backward compatible. Een kabel van een hogere subnorm zoals 3.1 kan dus ook gebruikt worden voor een aansluiting met een lagere subnorm zoals 3.0 maar bereikt dan een lagere maximale snelheid.

Verschillende connectoren

Hoewel de nieuwere versies veelal gebruikmaken van USB C-connectoren, heeft u bij diverse USB 3.0-verbindingen ook nog wel de type A-connectoren nodig. We hebben diverse verloopkabels en adapters van A naar C in ons assortiment opgenomen. Ook vindt u hier verloopmogelijkheden van USB 3.0 naar HDMI, DVI en VGA. Verlengkabels voor deze versie completeren het assortiment in deze categorie.

Naamgevingen

Er zijn meerdere generaties: gen 1, gen 2 en gen 2 x 2. In onderstaande tabel vindt u de maximale snelheid en de gebruikte benamingen terug. Aan de hand van de specificaties van uw apparatuur kunt u zo snel en eenvoudig bepalen welk type USB 3.0-kabel u nodig heeft.

SNELHEID OUDE BENAMING NIEUWE BENAMING USB SPECIFICATIE
5 Gb/s USB 3.1 Gen 1 USB 3.2 Gen 1 USB 3.0
10 Gb/s USB 3.1 Gen 2 USB 3.2 Gen 2 USB 3.1
20 Gb/s niet van toepassing USB 3.2 Gen 2 x2 USB 3.2


Klantenservice & Informatie