Overige Producten 
Kabels 
Account  

Loodaccu laders

Heeft u een lege loodaccu en bent u op zoek naar een passende acculader 12 volt? Bij ons vindt u een loodaccu lader voor zowel kleine als grote loodaccu’s. Kijk voordat u een loodaccu lader bestelt of de nominale spanning en aanbevolen capaciteit van de lader overeenkomt met de loodaccu die u wilt laden. Een loodaccu lader is uitstekend geschikt om de accu van uw boot of caravan te laden, zodra u in de buurt van een stopcontact bent. Een kleine lader is ideaal om een loodaccu die lang niet gebruikt wordt in goede conditie te houden. Lees meer

Wanneer is een acculader kopen een goed idee?

De loodaccu zorgt ervoor dat een lege loodaccu opgeladen wordt tot deze weer vol is. Daarna zorgt een loodaccu lader (vermits met deze functie uitgerust) voor een zogenoemde druppellading, Deze druppellading is een kleine laadstroom die de zelfontlading van de loodaccu compenseert. Op deze manier heeft u altijd een volle accu tot uw beschikking. Normaal wordt een loodaccu in een voer- of vaartuig opgeladen door de dynamo die aan de motor is bevestigd. Bij het stilstaan of stilliggen van een voertuig wordt de accu niet gebruikt, maar ook niet opgeladen. Een acculader is een goede aankoop als u een voer- of vaartuig heeft dat langere tijd stilstaat of stilligt. Elke accu heeft last van zelfontlading. Door zelfontlading verliest een accu een paar procent van zijn lading per maand. Na verloop van tijd is de accu leeg en kunt u uw voer- of vaartuig niet meer starten. Een loodaccu lader zorgt ervoor dat uw lege accu weer wordt opgeladen. Een kleine loodaccu lader kan voorkomen dat de accu door zelfontlading leeg loopt.

Types loodaccu lader

De kleine loodaccu lader is een automatische lader die de accuspanning detecteert en automatisch de juiste laagspanning kiest. Afhankelijk van het type is deze loodaccu lader in staat om loodaccu’s met een nominale spanning van 2 volt, 6 volt, 12 volt en 24 volt te laden. De laadstroom die deze lader kan leveren is afhankelijk van de nominale spanning van de accu die op de lader is aangesloten. De kleine loodaccu lader laadt met een laadstroom tot 1 ampère. Dit type lader wordt aanbevolen voor kleine loodaccu’s met een capaciteit tussen 2,2 Ah en 10 Ah. Dit type is ook vaak beveiligd tegen kortsluiting en het verkeerd om aansluiten van de laadklemmen. Deze lader is bij uitstek geschikt voor het laden en onderhouden van kleine loodaccu’s. Met deze lader is het mogelijk om een grote accu tegen zelfontlading te beschermen, maar is niet geschikt om een grote accu van leeg naar vol te laden. Kies hiervoor een grote loodaccu lader. De grote acculader is - afhankelijk van het type - in staat om loodaccu’s van 12 en 24 volt te laden. De grote loodaccu lader levert meer dan 5 ampère en wordt aanbevolen voor accu’s met een capaciteit vanaf 20 Ah.

Gebruik van een acculader

Kijk of de nominale spanning van de loodaccu overeenkomt met de spanning die op de loodaccu lader is aangeven. De kleine laders schakelen automatisch naar de juiste spanning. Bij de grote lader kunt u met een schakelaar kiezen tussen de verschillende spanningen. Sluit nooit een accu op een lader aan als de nominale spanning van de loodaccu lader niet op de lader is aangegeven. Heeft de lader een handmatige spanningsinstelling, zorg er dan voor dat u de juiste spanning instelt voordat u de lader op de accu aansluit. Sluit de rode klem op de pluspool van de accu en de zwarte klem op de minpool van de accu aan. Heeft de lader een stroomindicator, kijk dan na het aansluiten of er een laadstroom loopt en of deze stroom niet meteen heel hoog oploopt. Een hele hoge laadstroom kan wijzen op één of meerdere defecte accucellen. Ontkoppel bij een hele hoge laadstroom de lader en test met een multimeter de spanning van de accu. Probeer met een grote acculader geen accu’s met een lage capaciteit te laden. De hoge laadstroom van deze lader zal een kleine accu binnen korte tijd onherstelbaar beschadigen.

Loodaccu

Klantenservice & Informatie