Overige Producten 
Kabels 
Account  

Loodaccu's 6 volt

Is uw loodaccu 6 volt defect en bent u op zoek naar een passende vervanger? Wij hebben diverse types loodaccu 6 volt op voorraad. Bestel een accu met dezelfde spanning en een capaciteit die in de buurt zit van de oorspronkelijke accu. Een hogere capaciteit is geen probleem. Let ook op de afmetingen, dan past uw nieuwe accu goed op de plaats van de defecte accu. Breng uw oude naar het chemische afval depot. Lees meer

Hoe werkt een loodaccu 6 volt precies?

Een accu is net als een batterij een elektrische energiebron, met als groot verschil dat een batterij vervangen moet worden als deze leeg is en een accu weer opgeladen kan worden. Zowel een batterij als een loodaccu 6 volt werken door chemische energie om te zetten in elektrische energie. Bij een batterij is dat proces eenmalig en bij een accu kan dat proces worden omgekeerd door de stroom door de accu om te draaien. Hierdoor wordt elektrische energie weer omgezet in chemische energie. Dit proces kan zonder problemen honderden keren herhaald worden. Een loodaccu is robuust, betrouwbaar en niet duur. Hierdoor is de loodaccu 6 volt nog steeds populair en wordt veel toegepast. Denk hierbij aan scooters, brommers en kleine elektrische apparaten zoals noodverlichting en noodvoedingen voor computers. Een enkelvoudige loodaccu cel bestaat uit twee platen lood die in een oplossing van zwavelzuur en water hangen. Op één plaat is loodoxide aangebracht, waardoor een potentiaal verschil van 2 volt tussen beide platen ontstaat. Een loodaccu 6 volt bestaat uit drie van deze 2 volt cellen die in serie geschakeld zijn.

6 volt loodaccu kopen

Wilt u een loodaccu 6 volt gaan kopen, let dan goed op de volgende eigenschappen. Indien u de loodaccu 6 volt koopt als vervanging van een exemplaar dat defect is, let dan op de afmetingen. Het is belangrijk dat uw nieuwe accu op de plaats van de oude past. Let ook goed op de nominale spanning van de accu. Deze wordt aangegeven in volt. Er zijn twee populaire types loodaccu’s De 6 volt en de 12 volt uitvoering. Bestel de juiste spanning, want deze types zijn niet uitwisselbaar. Sluit u een 12 volt accu aan op een apparaat of voertuig waar oorspronkelijk een 6 volt accu in zit dan zal het apparaat of voertuig beschadigd raken, met een dure reparatie als gevolg. De capaciteit van een loodaccu 6 volt geeft aan hoeveel energie de accu kan opslaan en wordt aangegeven in mpère uur. Staat de waarde aangegeven in milli ampere uur, dan kunt u dit getal door duizend delen en u weet de capaciteit in Ah. U mag een defecte accu vervangen door een exemplaar van een hogere capaciteit. Een lagere capaciteit is niet aan te bevelen.

Het laden van een loodaccu

Een loodaccu 6 volt die in een voertuig of in een apparaat zit, wordt door dit voertuig of apparaat geladen. Bij een voertuig wordt dit verzorgd door de dynamo die aan de motor zit. Bij een apparaat zoals een noodverlichting wordt dit gedaan via de netspanning waar de noodverlichting op aangesloten is. In het voertuig en het apparaat zit ook een laadautomaat, die ervoor zorgt dat de laadstroom uitgeschakeld wordt zodra de accu helemaal vol is. Wordt een voertuig lange tijd niet gebruikt, dan kunt u voor een verrassing (namelijk van een lege loodaccu 6 volt) komen te staan. De oorzaak van een lege accu is de zelfontlading van de accu. Dit is maar een paar procent per maand, maar gaat wel continu door. Gebruikt u een voertuig voor een langere tijd niet, dan is het verstandig om een laadapparaat te kopen dat geschikt is voor het laden van een loodaccu 6 volt. Let op: de meeste laders zijn geschikt voor 12 volt loodaccu’s. De lader moet naar 6 volt om te schakelen zijn om een loodaccu 6 volt te kunnen laden. Sluit niet zomaar een lader aan op uw loodaccu 6 volt, maar controleer of deze een 6 volt stand heeft.

Loodaccu

Klantenservice & Informatie