Andere artikelen van Feestverlichting

Locatie en lengte van een lichtsnoer

Om het juiste lichtsnoer te kopen, is het handig om de grootte van de feestlocatie in kaart te brengen. Pak het meetlint erbij en zet op papier hoe groot de plek is. Dit bepaalt de lengte van het lichtsnoer dat u aan moet schaffen. Een kabel om mee te beginnen is 8 meter lang, maar grote maten zijn ook mogelijk. Voor een grote feestlocatie heeft u uiteraard een lichtsnoer met meer meters nodig. Gebruik bijvoorbeeld meerdere lichtsnoeren en verdeel ze over de feestlocatie. Tevens is het verstandig om de stroomvoorziening van de feestlocatie te controleren. Niet elke plek heeft stopcontacten in de buurt. Er zijn namelijk ook lichtsnoeren met batterijen beschikbaar. Deze lampjes hebben een lage energiebehoefte en geen netstroomvoorziening nodig. Wij vermelden in onze webshop altijd welk gedeelte van het snoer verlicht is. Meestal bevat het verlichte deel een aansluitsnoer in verschillende lengtes. Wilt u een groot deel van de feestlocatie verlichten? Kies dan voor een extra lang aansluitsnoer zodat u geen lampjes tekort komt.

Verlichting met verwisselbare lampen

Een lichtsnoer met verwisselbare lampen is aan te raden wanneer u van plan bent om regelmatig feestjes te organiseren. Deze zijn gemakkelijk te vervangen en zorgen voor de nodige afwisseling. Zo ontstaat er in een ruimte een geheel andere sfeer wanneer u bijvoorbeeld geel vervangt door blauw. Ontdek het zelf door een lichtsnoer met verwisselbare lampen te gebruiken. Bent u van plan om het lichtsnoer langere tijd buiten te laten hangen? Dan is het aan te raden om led lampjes te kopen. Deze zijn namelijk erg robuust en gaan jarenlang mee. Zo zijn de lampjes waterdicht en gaan ze niet kapot tijdens een flinke regenbui. Ook kunnen ze een storm weerstaan, mits u de fitting goed aandraait. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze door een windvlaag kapot vallen. Controleer dan ook altijd of de lampjes stevig zitten nadat u het lichtsnoer hebt geplaatst. Doorgaans heeft verlichting op een feest een vrij laag wattage. Dit betekent dat het licht nooit te fel is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat mensen zich gaan storen aan te felle lampen.

Partyverlichting op een creatieve manier ophangen

Na het controleren van de stroomvoorziening is het tijd om het lichtsnoer op te hangen. Wordt het geplaatst rondom de takken van een boom, meet dan de breedte van de takken zodat u zeker weet dat het past. Voor brede takken heeft u bijvoorbeeld meerdere lichtsnoeren nodig. Ook een balkon, dakterras, schuur, heg of muur leent zich prima voor feestverlichting. De lichtketting kan op allerlei creatieve manieren worden opgehangen. Strak in lijn is natuurlijk een optie, terwijl kabels die schuin over elkaar heen hangen een extra speels effect geven. Dit staat niet alleen leuk in de tuin, maar ook in de woonkamer. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het lichtsnoer morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een lichtsnoer of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.