Overige producten uit: Feestverlichting

Mogelijkheden van een lichtslinger

Een lichtslinger komt eigenlijk altijd wel goed van pas, bijvoorbeeld bij een verjaardagsfeest of gewoon tijdens een mooie zomeravond. Het ophangen van een lampjes slinger is over het algemeen niet moeilijk. Wel moet u rekening houden met de ophangpunten. Niet elke lichtslinger gebruikt namelijk dezelfde soort bevestiging. Soms dient u een aantal klemmen te gebruiken, terwijl er in andere gevallen tie wraps nodig zijn. Ook is de totale lengte vaak langer dan de verlichte lengte. Dit heeft te maken met het feit dat er geen lampen aan het uiteinde van een snoer gemonteerd kunnen worden. Verder is de afstand naar een stroompunt vaak langer wanneer tijdelijke verlichting wordt gebruikt. Het is altijd handig om bij het gebruik van een lichtslinger een of meer verlengsnoeren (op haspel) in huis te hebben. Daarmee voorkomt u dat u de lichtslinger niet kunt aansluiten.

Zelf aan de slag met een lichtslinger

Vaak zijn een stuk of tien lampjes al voldoende om ruimte binnen- of buiten er mooier uit te doen zien. Zo zorgt een slinger in een gekleurde of doorzichtige vaas voor een heel bijzonder effect. Hou tijdens het ophangen lichtslinger ook rekening met de ruimte waarin u het gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van een kamer. De verlichting moet er namelijk wel passen en geen enkele woning is hetzelfde. Hang bijvoorbeeld een lichtketting boven de kast of kies voor een lichtsnoer met grote lichtbollen in een Scandinavisch interieur. Om het rustig te houden kunt u het beste kiezen voor naturel kleuren. In een kinderkamer staat een slinger in felle kleuren juist wel vrolijk. Ook mag een slinger niet ontbreken tijdens de kerstdagen, gouden en zilveren snoeren zorgen voor de ultieme kerstsfeer in huis. Leg ze bijvoorbeeld op een feestelijk gedekte tafel en drapeer daarbij de lichtjes in het midden.

Backup, veiligheid en bestellen

U dient rekening te houden met een aantal regels om de veiligheid te garanderen. Zo dient feestverlichting die binnen gebruikt wordt brandveilig te zijn. De lampjes mogen bijvoorbeeld niet te heet worden. Kies daarnaast voor vrij lichte en kleine bevestigingsonderdelen die niet groter zijn dan 8 mm. Te zware onderdelen kunnen brandgevaarlijk zijn. Zorg er ook voor dat u een aantal reservelampjes heeft. Het is beter om teveel lampjes te hebben dan te weinig. Voor het bestellen van reservelampjes kunt u uiteraard terecht in onze webshop. Heeft u nog vragen over ons assortiment? Onze klantenservice staat voor u klaar! Op werkdagen telefonisch en schriftelijk bereikbaar tot 21:00 uur, ook in het weekend beantwoorden wij uw schriftelijke vragen! Heeft u een lichtslinger kunnen vinden? Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22:00 uur, dan heeft u uw lichtslinger morgen al in huis.


Klantenservice & Informatie